FOOD & DRINK

Τα πράγματα για τα οποία αξίζει πραγματικά να προσπαθήσεις

Γιατί ακόμα κι αν αποτύχεις, όταν τα καταφέρεις η χαρά θα είναι διπλάσια

Όταν μια χρονιά τελειώνει πολλές φορές κάνεις απολογισμό των στόχων που είχες θέσει και βάζεις καινούργιους. Το πιο σημαντικό όμως είναι σε όσους στόχους δεν κατάφερες να βάλεις τικ να τους μεταφέρεις για την επόμενη και να προσπαθήσεις να τους πετύχεις παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετώπισες. Είναι μερικά πράγματα για τα οποία αξίζει και με το παραπάνω να προσπαθείς, να μοχθήσεις περισσότερο από όσο αντέχεις, να φας τα μούτρα σου και να γνωρίσεις τα όριά σου. Είναι αυτά τα πράγματα που η δυσκολία τους αλλά και η μεγάλη σου επιθυμία να τα πετύχεις θα σου χαρίσουν ένα πλατύ χαμόγελο. Είναι τα πράγματα που θέλουν διπλή προσπάθεια αλλά θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο.

Για τον κάθε ένα είναι διαφορετικά. Άλλωστε οι επιθυμίες και τα όνειρα ποτέ δεν ήταν όμοια. Βασίζονται σε βιώματα, σε ερεθίσματα, σε καταστάσεις που θα ζήσεις όσο μεγαλώνεις. Είναι όμως μερικά πράγματα που μας κάνουν όλους ευτυχισμένους και μοιάζουν δύσκολα αλλά το μόνο που θέλουν είναι υπομονή. Διπλή και τριπλή. Αν το καλοσκεφτείς είναι αυτά που όταν θα κάθεσαι σε μερικές δεκαετίες δίπλα από το τζάκι με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι θα τα αναπολείς και θα χαίρεσαι που τα κατάφερες.

Η δουλειά των ονείρων σου

Θυμάσαι την ερώτηση που μας έκαναν όταν ήμασταν μικροί; Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Σίγουρα πολύ λίγοι από εμάς έχουν καταφέρει αυτό που έλεγαν μικροί να το κρατήσουν μέχρι την στιγμή που έπρεπε να επιλέξουν επάγγελμα. Όμως όσο μεγαλώνεις γνωρίζεις καλύτερα την δουλειά, την θέση και τις συνθήκες που θα σε κάνουν ευτυχισμένο. Η δουλειά, μας τρώει το μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής μας μαζί με τον ύπνο και είναι τόσο σημαντικό να μας γεμίζει, να μας ευχαριστεί και να δίνει τον σωστό τόνο στην καθημερινοτητα. Όμως ο στίβος εργασίας είναι δύσκολος και πολλές φορές για να πετύχεις ότι έχεις ονειρευτεί θα πέσει σε εμπόδια. Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να σταματάμε την προσπάθεια, ίσα ίσα ένας τέτοιος στόχος είναι από αυτούς που πρέπει να προσπαθήσεις διπλά για να τα καταφέρεις.

Να κατακτήσεις την γυναίκα που σε εξιτάρει

Στην ζωή σου έχεις συναντήσει πολλές γυναίκες. Με κάποιες πέρασες ένα βράδυ, με άλλες πολλά, μερικές σου έμειναν απωθημένο ενώ άλλες ξέχασες το όνομά τους. Όμως σίγουρα από την ζωή σου έχει περάσει μια γυναίκα της οποίας θυμάσαι ακόμα και το άρωμά της. Θυμάσαι τι φορούσε την πρώτη φορά που την είδες και με ποιά αστεία σου γέλασε. Αυτή την γυναίκα αν δεν την έχεις δίπλα σου πρέπει να την κατακτήσεις, πρέπει να προσπαθήσεις όσο δύσκολο κι αν είναι, γιατί αυτή η γυναίκα σου δίνει ζωή και σε κάνει ευτυχισμένο. Και δεν την έχεις γνωρίσει τότε μόλις την δεις να κάνεις τα πάντα για να την κατακτήσεις. Αν αναρωτιέσαι πως θα ξέρεις ότι είναι εκείνη, πίστεψέ με, θα το καταλάβεις.

Να ξεπεράσεις τους φόβους σου

Στεκόμουν σε εκείνο το σημείο με τον εξοπλισμό κουμπωμένο πάνω μου. Ήταν το σημείο όπου από κάτω υπήρχε μόνο το κενό και ο αέρας χτύπαγε το πρόσωπό μου. Χρειαζόταν ένα μόνο βήμα μου για αντιμετωπίσω την υψοφοβία μου. Είχα φτάσει τόσο κοντά. Όμως τόσο κοντά ήμουν και στην λιποθυμία αφού οι παλμοί μου είχαν ανέβει και ο ιδρώτας έλουζε το πρόσωπό μου. Εκείνη την ημέρα δεν έπεσα ποτέ από τα 8000 πόδια. Εκείνη την ημέρα δεν νικησα τον φόβο που μου δημιουργούσαν τα ύψη. Όμως από εκείνη την ημέρα στροβιλιζόταν στο μυαλό μου μια φράση του Michael Jordan “Ποτέ μην λες ποτέ, γιατί τα όρια, όπως και οι φόβοι, είναι συχνά ψευδαίσθηση”. Με αυτό στο μυαλό μου πήγα για την δεύτερη μου προσπάθεια. Αυτή την φορά δεν έκατσα πολύ στο ίδιο σημείο. Πήρα βαθιά ανάσα και πήδηξα. Η στιγμή που νιώθεις τον φόβο και όσα σε κυριαρχούν να τα παίρνει ο αέρας είναι μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές. Ότι φόβο κι αν έχεις δεν πρέπει να ντρέπεσαι. Πρέπει μόνο να τον αντιμετωπίσεις και να προσπαθείς για να το ξεπεράσεις.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα τα οποία αξίζουν την διπλή προσπάθειά σου. Είναι όμως αυτά που θα σου δώσουν όση ευτυχία δεν φαντάζεσαι. Όπως και το Dewar’s double aged το οποίο με την διπλή του παλαίωση προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση σε κάθε του γουλιά. Πρώτα παλαιώνουν, μετά αναμειγύονται και μετά το τελικό blend ξαναπαλαιώνει. Βλέπεις πολλές φορές, ακόμα και για τα πολύ απλά πράγματα είναι σημαντικό να προσπαθήσεις περισσότερο και τότε αυτά σε ανταμείβουν με τον καλύτερο τρόπο.