ΠΟΤΟ

Tailor Made: Ένα bar ραμμένο στα μέτρα σου

Η ιδέα πρωτότυπη, το περιβάλλον ιδανικό, τα ποτά ωραία. Ψάχνεις κι άλλους λόγους για να πας;

Δεν είναι ανάγκη να βάλεις τα καλά σου για να περάσεις καλά στο Tailor Made. Το κουστούμι σού το ράβουν από μόνα τους τα παιδιά που δουλεύουν το all day bar στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης. Και δεν εννοώ οικονομικά, μιας και οι τιμές είναι πολύ προσιτές, κάτι που λείπει τώρα τελευταία από το κέντρο της Αθήνας.

Όπως και με το φαγητό, έτσι και με το ποτό, όταν περνάμε καλά σε ένα bar και αξίζει να σας το αναφέρουμε, θα το κάνουμε. Πέρασα ένα πρωινό και ένα βράδυ στο Tailor Made. Φέύγοντας, και τις δύο φορές, είπα ότι θέλω να ξαναπάω.

Το ράψιμο

Εσύ προσαρμόζεις τη διασκέδασή σου. Είτε έχεις πάει στην Αγίας Ειρήνης κάποιο πρωί για καφέ είτε βράδυ για να πιεις ποτό με την παρέα σου, θα βρεις έναν τρόπο να κάνεις τη βόλτα σου στο Tailor Made διασκεδαστική. Αρκεί να έχεις την ανάλογη όρεξη.

 

Είτε πρόκειται για τον καφέ σου είτε για το τσάι σου είτε ακόμα για το κοκτέιλ σου, θα βρεις ανθρώπους έτοιμους να συζητήσουν μαζί σου θέματα γεύσης και εμπειρίας. Κι αυτό γιατί ξέρουν πολλά για τον καφέ. Ξέρουν ακόμα περισσότερα για το τσάι. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις όρεξη για κουβέντες, πρέπει να έχεις όρεξη για μελέτη αφού θα έχεις να διαλέξεις από 21 ποικιλίες τσαγιού και 10 ποικιλίες καφέ.

 

Κι όταν αρχίσει να νυχτώνει, τα διλήμματα σταματούν. Πλησιάζεις τη μπάρα και ζητάς τη γνώμη του “ράφτη”. Εκείνου που θα δημιουργήσει ένα κοκτέιλ αποκλειστικά στα μέτρα σου και τις γευστικές σου προτιμήσεις.

Το περιβάλλον

Κατ’ αρχάς η γειτονιά είναι ιδανική. Μακριά από του Ψυρρή, ξεκομμένη από την Καρύτση και αυτόνομη σαν μικρό κρατίδιο, η Πλατεία Αγίας Ειρήνης έχει δημιουργήσει τους δικούς της φανατικούς. Και όχι άδικα αφού είναι πολύ βολικό και ωραίο να έχεις μια πλατεία “αρκετή” για να ξοδέψεις όλο το βράδυ σου, χωρίς να βαρεθείς.

 

Η διακόσμηση όμως είναι που σε κερδίζει. Κυρίως τα πρωινά γιατί το βράδυ δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά μέσα στον κόσμο. Ψηλό ταβάνι, έξυπνοι πίνακες με πατρόν, ραπτομηχανές, τεχνοτροπίες και πολύχρωμα μαξιλάρια, όλα σε βάζουν σε ένα μπαρόκ κλίμα που παραπέμπει ανάμεσα σε αυστριακό παλάτι και νησιώτικο bar. Όσο διαφορετικό κι αν ακούγεται αυτό.

 

Εντάξει είναι και το Σάββατό του, αλλά θα σου πρότεινα να πας μια καθημερινή. Και το πρωί για καφέ ή τσάι και το βράδυ για ποτό. Για να είναι η διασκέδασή σου πραγματικά στα μέτρα σου και όχι στριμωγμένη στον κόσμο του Σαββατοκύριακου.

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι

ΥΓ: Δόξα και τιμή στην απόφαση να σερβίρουν το νερό σε ποτήρια μπίρας τα βράδια. Δεν ξέρω αν έγινε τυχαία (2 φορές) αλλά είναι ό,τι πιο γαμάτο παίζει να σου κάνει κάποιος όταν διψάς πολύ.