ΠΟΤΟ

Τι κάνουν 6 artisans της Αθήνας στη Μύκονο στη μέση του καλοκαιριού;

Όταν συνδυάζεις το πάθος για ό,τι και αν καταπιάνεσαι, την Tequila Don Julio και έναν προορισμό σαν την Μύκονο, μαζί με ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στις τέχνες, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να εμπνεύσει.

Ο Παϊσιος, η Ιανθή & η Μαρία, ο Κρίτων, η Μελίνα και η Δήμητρα είναι 6 σημαντικοί δημιουργοί που συναντήθηκαν φέτος στο αγαπημένο γαλάζιο κυκλαδίτικο νησί και ενσάρκωσαν πλήρως τις αξίες της Tequila Don Julio. Πάμε να δούμε πώς!

Πρώτα από όλα, ας γνωρίσουμε καλύτερα τους artisans και μαζί τους να μάθουμε ποιό είναι το δικό τους πάθος στη ζωή.

Παΐσιος Μεντεσίδης, Jewel Manufacturer

“Το δικό μου πάθος είναι οι Άγριες Υφές, οι Ακανόνιστες γραμμές, τα Σημάδια του χρόνου.”

Ιάνθη Μιχαλάκη – Μαρία Αλαφούζου, Bakers of Kora

“Το δικό μας πάθος είναι τα Τοπικά Βότανα, ο Αέρας κ ο Ήλιος, το Έδαφος και η Γη.”

Κρίτων Πουλής, Chef Patisserie of Bon Bon Fait Maison

“Το δικό μου πάθος είναι η Κυκλαδίτικη Αρχιτεκτονική, η “Αλμύρα, ο Κοσμοπολίτικος χαρακτήρας​”

Μελίνα Κόαν, Painter

“Το δικό μου πάθος είναι το Απέραντο Γαλάζιο, η Αύρα του Νησιού, η Φύση.”

Δήμητρα Γρίβα, Potterist & Concrete Artist

“Το δικό μου πάθος είναι οι Καμπυλότητες, η Αυθεντικότητα, οι Άνθρωποι.”

Κάποιος θα έλεγε ότι φαινομενικά οι τέχνες τους είναι μακριά η μια από την άλλη αλλά αν κοιτάξεις πιο βαθιά φαίνεται ξεκάθαρα τι τους ενώνει. Η αγάπη και ο ενθουσιασμός, η ολοκληρωτική αφοσίωση, η ενεργητικότητα και η αποφασιστικότητα μα πάνω από όλα το πάθος. Τι είναι το πάθος για σένα; Πάθος [páθos]​ είναι να δημιουργείς…πάντα βάζοντας ένα κομμάτι της ψυχής σου.​ Και να το μοιράζεσαι με τους ανθρώπους σου.​

Αυτό ακριβώς έκαναν και οι 6 artisans στη Μύκονο, συμβαδίζοντας με τις αρχές της Tequila Don Julio. Εμπνεύστηκαν από την μοναδική ομορφιά του νησιού, τις γραμμές του, τα χρώματα του (ένα γαλάζιο που δεν μπορείς να του κρυφτείς, από τα μικρά σπιτάκια μέχρι την απέραντη θάλασσα), την γη του, την αλμύρα που γεύεσαι με κάθε φύσιμα του αέρα και τους ανθρώπους του, οι οποίοι το έχουν ζήσει περισσότερο από τον καθένα. Έτσι βρήκαν το δικό τους πάθος στο νησί και ό,τι τους έδωσε η πόλη σε έμπνευση οι artisans το ανταπέδωσαν με εκλεκτά κοσμήματα, μοναδικό άρτο, επιδόρπια με Don Julio reposado, πίνακες και κεραμικά.

Αυτή λοιπόν η γεμάτη πάθος μυκονιάτικη εμπειρία ενέπνευσε όλους μας και την επόμενη φορά που θα απολαμβάνουμε την εκλεκτή τεκίλα θα σκεφτόμαστε 6 νέους artisans που έδωσαν ζωή στο πάθος τους και ποιός ξέρει ίσως ακολουθήσουμε και εμείς το παράδειγμα τους.

Δεν ξέρω για σας πάντως εγώ είμαι έτοιμη για ένα ταξιδάκι παρέα με Tequila Don Julio. Φύγαμε για Μύκονο;

www.apolafste.ypefthina.eneap.gr

Απολαύστε Υπεύθυνα

Το παρόν περιεχόμενο απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα άνω των 18 ετών.