ΠΟΤΟ

To B-κουτί φέρνει το Moulin Rouge στο ποτό σου

Διακόσμηση παριζιάνικη, αέρας Λονδρέζικος, κέφι αθηναϊκό σε ένα bar στην Νέα Φιλαδέλφεια που στον 9ο χρόνο του, τείνει να γίνει κλασσικό.

Το μακρινό 2006 όταν προσπαθούσες να μπεις μέσα σε αυτό το μαγαζί ήξερες ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ σου. Μικρό γαρ και με φανατικό κόσμο γέμιζε όλες τις μέρες, όλες τις ώρες. Το 2011 αποφάσισε ότι αφού τόσος κόσμος θέλει να διασκεδάσει σε αυτό το κουτί και να πιει το ποτό του χορεύοντας μέσα σε ένα άκρως μουλενρουζικό σκηνικό, όφειλε να γίνει πιο γκράντε. Και έτσι έγινε. Το B-κουτί είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά της Αθήνας και γιαυτό μαζεύει κόσμο από κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Μπαρόκ διακόσμηση, κλασσικό κόκκινο να κυριαρχεί και μερικά αντικείμενα που σε κάνουν να απορείς. Μόλις μπεις μέσα να κάνεις τρεις κινήσεις. Πρώτον, να δεις πάνω από την πόρτα τις δύο τεράστιες κούκλες από το Muppet Show, δεύτερον, να τσεκάρεις ποιο είναι το σλόγκαν στον μαυροπίνακα πάνω από την μπάρα και τρίτον να κάτσεις να παραγγείλεις. Το τρίτο θα μου πεις ότι δεν χρειαζόταν να στο υποδείξω αλλά ήθελα απλά να τονίσω ότι το Β-κουτί είναι ένα αυθεντικό ποτάδικο. Όσον αφορά το σλόγκαν στον μαυροπίνακα παίζει πολύ Μπουκόφσκι, Τζόρτζ Μπέστ και τα συναφή.

 

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το μαγαζί όσες φορές κι αν έχω πάει, είναι το κέφι που υπάρχει. Μια διάθεση χαλαρή που σε προϊδεάζει να διασκεδάσεις. Μια αύρα διαφορετική που σε παροτρύνει να μιλήσεις στην γυναικοπαρέα δίπλα σου. Και πίστεψε με υπάρχουν πολλές τέτοιες κάθε βράδυ στο μαγαζί που είτε πίνουν το ποτό τους και μιλάνε, είτε πίνουν το κοκτέιλ τους και χορεύουν. Ρώτα και την Τζένη που είχε πάει και θα στο επιβεβαιώσει.

 

 

Μιας και είπαμε cocktail να σου πω ότι αν γυρίσεις τον κατάλογο από την πίσω μεριά θα δεις πολλά όμορφα και ενδιαφέροντα πράγματα. Χωρισμένα ανάλογα με την βάση του καθενός, έχεις αρκετές επιλογές. Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσεις αν το πιεις είναι το Amnesia με ρούμι, λάιμ, μοσχοκάρυδο και άλλες ομορφιές. (H προηγούμενη πρόταση έχει ένα λογικό λάθος αλλά δεν πειράζει).

Το Β-κουτί τα τελευταία χρόνια ανοίγει από το πρωί για καφέ. Με την υπέροχη αυλή του είναι ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό πρωινό. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι ο καφές δεν θα γίνει μπύρα και η μπύρα ποτό, αλλά εσύ θα λες ότι ξεκίνησες για καφέ. Έτσι είναι η αύρα αυτού του μαγαζιού. Οι μουσικές, η διακόσμηση, o κόσμος. Όλα κλασσικά και όλα ιδιαίτερα. Κάθε ένα ξεχωριστά και όλα μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και 9 χρόνια ένα μαγαζί διαφορετικό από τα άλλα. Ένα bar που μοιάζει να φτιάχτηκε για να κάνει τον κόσμο να περνάει καλά. Και το πετυχαίνει.

Υ.Γ.: Μην αναρωτηθείς, μην ξύσεις τον κρόταφο σου, μην αναζητήσεις κάποιο βαθύτερο νόημα πίσω από το όνομα. Είναι απλά ένα λογοπαίγνιο με την λέξη κουτί μιας και όταν ξεκίνησε ήταν πραγματικά πολύ μικρό.

Β-κουτί art cafe bar, Βρυούλων 20, Νέα Φιλαδέλφεια τηλ: 210-2527337 facebook | foursquare