FOOD & DRINK
SPONSORED

Το Bombay Sapphire μας επανασυστήνει το Negroni

Το λατρεμένο cocktail περνάει στο επόμενο επίπεδο γεύσης.

Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το Negroni είναι το απόλυτο cocktail του ελληνικού κοινού και μια τάση που ήρθε πριν από μερικά χρόνια για να μείνει. Σε αυτή την τάση δεν θα μπορούσε να μην βάλει το δικό του λιθαράκι το καλύτερο premium Gin, το Bombay Sapphire και το έκανε με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο. Με ένα limited edition Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II.

Σε μία ιδιαίτερη βραδιά, αφιερωμένη στους λάτρεις του Negroni στο Β restaurant του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το Bombay Sapphire premium Gin. Ο Γιάννης Κέδες, καταξιωμένος mixologist και ιδιοκτήτης του Vogatsikou|3, ένα από τα καλύτερα bar όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας, παρουσίασε για πρώτη φορά το limited edition Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II.

Το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II φτιαγμένο με Bombay Sapphire
Το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II φτιαγμένο με Bombay Sapphire

Ο Γιάννης Κέδες, ένας από τους πιο επιδραστικούς bartender της ελληνικής bar σκηνής, μαζί με την ομάδα του, υποδέχτηκε στο Β Restaurant,τους εκλεκτούς καλεσμένους, δίνοντας τους την ευκαιρία, σε συνεργασία με το Bombay Sapphire, να ζήσουν ένα ξεχωριστό tasting experience και να εξερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίον διαμορφώνονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρώματα του Ultimate Barrel Aged Negroni Batch IΙ. Είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από πρώτο χέρι πως μπορεί ένα κλασικό και διάσημο cocktail να περάσει στο επόμενο επίπεδο τόσο γευστικά όσο και από άποψη παρουσίασης.

Tammy Jones, Πετιούλα Κατσάρκα
Tammy Jones, Πετιούλα Κατσάρκα

Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο κοκτειλ πλούσιο σε γεύση, δυνατό και με μεγάλη επίγευση. Προκύπτοντας μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και τον πειραματισμό, το Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II του Γιάννη Κέδε και της δημιουργικής ομάδας του Vogatsikou | 3, είναι μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ, με βάση το Bombay Sapphire premium gin αναμειγμένο με ένα πικρό, αλλά αρκετά βοτανικό Martini bitter κι ένα μείγμα από γλυκά βερμούτ.

Στη συνέχεια όπως προδίδει και το όνομά του, έγινε παλαίωση του μίγματος στο οινοποιείο Τέχνη Οίνου μέσα σε βαρέλι βελανιδιάς, χωρητικότητας 225 λίτρων, στο οποίο πριν είχε φιλοξενηθεί κρασί Chardonnay, και παραμένοντας σε συγκεκριμένες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για δέκα ολόκληρους μήνες, το μίγμα ανέδειξε αρώματα ανανά, passion fruit και λίτσι.

Νικόλαος Ζεïμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης), Σωκράτης Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης), Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας)
Νικόλαος Ζεïμπέκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού Θεσσαλονίκης), Σωκράτης Δημητριάδης (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Θεσσαλονίκης), Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας)

Το limited edition Barrel Aged Negroni με βάση το Bombay Sapphire premium gin απόλαυσαν -για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα του βαρελιού- οι καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους ήταν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Άγγελος Χαριστέας, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας & Εθελοντισμού, κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σωκράτης Δημητριάδης και γνωστοί επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, φίλοι και συνεργάτες του Vogatsikou|3.

Σοφία Σταγκίκα, Λήδα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου
Σοφία Σταγκίκα, Λήδα Παπαδοπούλου, Χριστίνα Λυμπεροπούλου

Το Β Restaurant, διακοσμήθηκε και μεταμορφώθηκε σε μια πολυτελή όαση και στο τέλος της βραδιάς οι καλεσμένοι έλαβαν, μαζί με το limited edition crafted Negroni, μια ιδιαίτερη customized σύνθεση με λεβάντες και χειροποίητο γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρώματα που δένουν απόλυτα με την ιδιαίτερη γεύση αυτού του κοκτέιλ. Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο γνωστός DJ Κωστής Ζαρταλούδης, ο οποίος δημιούργησε μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα cocktail party απογειώνοντας την εμπειρία της βραδιάς.

Tο Ultimate Barrel Aged Negroni Batch II με βάση το Bombay Sapphire premium gin μπορείτε να το απολαύσετε μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων στο απόλυτο spot bar της Θεσσαλονίκης, Vogatsikou|3. Αν είστε ή βρεθείτε στην συμπρωτεύουσα μην χάσετε αυτή την εμπειρία.