ΠΟΤΟ

Το Cafe Mercedes είναι το κίντερ έκπληξη των Βορείων Προαστίων

Τον συσχετισμό θα τον καταλάβεις μόνο αν διαβάσεις παρακάτω. Ακόμα καλύτερα αν περάσεις ένα βράδυ στην Πολιτεία.

Είμαι παιδί των Νοτίων Προαστίων. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την συχνότητα με την οποία αποφασίζω να κάνω το ταξίδι μέχρι τα Βόρεια. Αλλά η Πολιτεία είναι αγαπημένο μέρος. Ανοιχτό μέρος, υπέροχο, σχεδόν εξοχικό. Ιδανικό για να πας να πιεις τον καφέ σου κάτω από τα πελώρια δέντρα, να φας κάτι ωραίο και να χαλαρώσεις.

Για μία τέτοια χαλαρή βραδιά ανέβηκα στην Πολιτεία πριν 10 μέρες. Βράδυ Παρασκευής που αποφάσισα με μία φίλη να πιούμε ένα ποτό στο Cafe Mercedes. Βλέπεις το όνομα από μόνο του είναι κάτι που ξυπνά αναμνήσεις, σε συνδέει με ανθρώπους και καταστάσεις και σε προκαλεί να βρεθείς κοντά του.

Αυτές οι αναμνήσεις μιας παλιάς καλής εποχής του Venue και του Mercedes ξύπνησαν κι εκείνο το βράδυ βλέποντας τα ίδια γνώριμα πρόσωπα.

Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Όχι όμως και η διάθεση των ανθρώπων που τρέχουν τα μαγαζιά αυτά να κάνουν τον κόσμο να διασκεδάσει, να παθιαστεί με την μουσική και να καταφέρει να ξεχάσει ό,τι τον απασχολεί στα τραπέζια ή την μπάρα ενός πολύ καλοστημένου μαγαζιού.

Η βραδιά κυλούσε όπως περίμενα. Χαλαρά. Με ωραία soulful μουσική. Με τον κόσμο να πίνει χαλαρός το ποτό του στην μπάρα. Με εμένα να ζηλεύω (αν και φαγωμένος) τα πιάτα που έβλεπα να προσγειώνονται στα τραπέζια τριγύρω μου.

Αλλά ο κόσμος που έμπαινε στο μαγαζί ήταν πολύ περισσότερος από αυτόν που έβλεπα λίγο αργότερα τριγύρω μου. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα στο βάθος του μαγαζιού να δω που πήγαιναν όλοι αυτοί. Γιατί ναι, μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο χώρο. Έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλά μαγαζιά κατά καιρούς. Έναν χώρο που τώρα δείχνει να βρήκε τον ιδανικό φιλοξενούμενο.

Η περιέργεια με οδήγησε εκεί στο βάθος.

 

Να μας επιτρέψει παρακαλώ το υπέροχο σοκολατένιο αυγό της Kinder την παρομοίωση. Αλλά είναι το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν αντίκρυσα το club. Γιατί είχα περάσει πολύ ωραία ήδη στην μπάρα του Cafe Mercedes. Αλλά το “Red Room”, το club που βρίσκεται μέσα στο μαγαζί, με προκαλούσε για την συνέχεια.

Cafe Mercedes 

Απ’ ό,τι εμαθα ανοίγει κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το club. Κάθε Παρασκευή γίνεται το Come Together πάρτι, ενώ τα Σάββατα μπορείς να απολαύσεις τα ίδια tunes που σε έκαναν τόσα χρόνια τώρα να αγαπήσεις την house μουσική.

Στα τραπέζια του θα δεις κυρίως κόσμο των ΒΠ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι και πολλοί εκείνοι που κάνουν τη διαδρομή μέχρι την πλατεία της Πολιτείας για χάρη του. Ο επόμενος θαμώνας ίσως να είσαι εσύ. Για να καταλάβεις γιατί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που εμπιστεύονται τυφλά την ομάδα που έμαθε την Αθήνα να διασκεδάζει.

Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ.: 2108001111