ΠΟΤΟ

Το Casagrande είναι τόσο μεγαλειώδες όσο το όνομά του

Μία συντάκτρια μιλά για το καινούριο γαστρονομικό -και όχι μόνο- απόκτημα της Μεσσηνίας.

Στο κέντρο της Καλαμάτας. Στο πρώτο όροφο ενός νεοκλασικού κτηρίου του 18ου αιώνα υπάρχει από το Δεκέμβριο του 2014 το Casagrande. Ή αλλιώς το δημιούργημα δύο φίλων που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τόσο τον ουρανίσκο όσο και την αισθητική σου.

Όταν ο chef Παναγιώτης Κικεντζής και ο μουσικός παραγωγός dj Παναγιώτης Σπηλιόπουλος αποφάσισαν να ανοίξουν ένα cocktail bar με κουζινα είμαστε σίγουροι ότι  δεν περίμεναν ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα. Δεν υπερβάλλουμε. Από κουζίνα μέχρι διακόσμηση και από μπάρα μέχρι μουσική, το Casagrande μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Ας τα μελετήσουμε όλα όμως ένα ένα. Ξεκινώντας από το χώρο…

Η εμπνευσμένη από την ιστορία του κτηρίου διακόσμηση του Casagrande cocktail bar & cuisine που επιμελήθηκε ο διακοσμητής Βαγγέλης Σαραντόπουλος σε συνεργασία με τον Αρχιτέκτονα Σωκράτη Γαζούλη θυμίζει κάτι από ’60. Πέτρα στο τοίχο, τοιχογραφίες, ξύλινο πάτωμα και οροφή.

Χαρακτηριστικό του χώρου είναι τα έπιπλα και οι φωτογραφίες που τον διακοσμούν -ιδιοκτησία των πρώτων ιδιοκτητών του κτηρίου, από τις αρχές του 1900.

Αλλά αρκετά μιλήσαμε για τα «ορεκτικά», ήρθε η ώρα να περάσουμε στα «κυρίως». Γιατί πεινάσαμε -διψάσαμε.

Ας μιλήσουμε λίγο για τη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα…

Στο Casagrande μπορείς να βρεις πιάτα που τρόπον τινά εκσυγχρονίζουν την παράδοση.

Καθώς και πιάτα πιο έθνικ.

Πιο κλασικά.

Και πιο εξεζητημένα.

Για να γλείφεις τα δάχτυλά σου…

Η ώρα των Cocktails

Κάποιοι θεωρούν το κοκτέιλ «χωνευτικό». Κάποιοι άλλοι, το χρησιμοποιούν ούτως ώστε να «αλλάξουν τη γεύση τους από το φαγητό». Και κάποιοι ακόμα, το θεωρούν «καλή ιδέα». Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις, μην ξεχάσεις τελειώνοντας το φαγητό να πιεις ένα κοκτέιλ στην μπάρα.

Εκτός, αν είσαι του πιο «κλασικού». Σε αυτήν την περίπτωση έχω να σου προτείνω να συνεχίσεις τη βραδιά επιλέγοντας ένα κρασί από την επιλεκτικά διαλεγμένη κάβα του μαγαζιού.

Μουσική, παρακαλώ!

Την άφησα εσκεμμένα για το τέλος γιατί η μουσική σε ένα μαγαζί είναι το Α και το Ω. Στο Casagrande θα ακούσεις fusion μουσικές επιλογές (swing,jazz,pop), καθώς και διασκευές σε ύφος αντίστοιχο με εκείνο της κουζίνας: Ιδιαίτερο.

Με λίγα λόγια…

Σε περίπτωση που βρεθείς προς Καλαμάτα μεριά, ξέρεις ποιος είναι ο -βραδυνός- σου προορισμός.

Casagrande

Ιατροπούλου 12, Καλαμάτα, Μεσσηνία