ΠΟΤΟ

Το Dandy στο Ψυχικό θα σε κάνει να ξεχάσεις την διασκέδαση τριγύρω

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που με κρατούσαν μακριά από το Ψυχικό. Και ένα που με έκανε να το επισκέπτομαι κάθε εβδομάδα.

Μου αρέσουν τα μικρά μαγαζιά σε αυτή τη ζωή. Μαγαζιά που μπορείς να τα κάνεις στέκια σου. Με ανθρώπους (ιδιοκτήτες και προσωπικό) που δείχνουν διάθεση και θέληση να εξυπηρετήσουν τον πελάτη, αντί για να καταγράψουν άλλο ένα νούμερο στη φάμπρικα. Στο Dandy βρήκα πολλά στοιχεία που μου αρέσουν. Και με κάνουν να ξεχνώ τη χαβούζα στους τριγύρω δρόμους.

Απομονωμένο σχετικά στον πεζόδρομό του, το Dandy είναι δύσκολο να το ανακαλύψεις, αν δεν γνωρίζεις την περιοχή. Και είναι τόσο μικρό που θα δυσκολευτείς πολλές φορές να βρεις ένα τραπέζι. Μην ανησυχείς. Η μπάρα του είναι αρκετά φιλόξενη, είτε θες να απολαύσεις τον καφέ σου είτε θες να πιείς το ποτό σου.

 

Η πρώτη γνωριμία με το Dandy ήταν ένα Σάββατο πρωί. Τότε που στριμώχτηκα σε μια γωνιά στην μπάρα για να πιω στα γρήγορα έναν καφέ. Το “γρήγορα” έγινε ένα αξιοπρεπέστατο τρίωρο. Θες τα κέικ που ανανεωνόντουσαν στο πιάτο μπροστά στον καφέ μου; Θες τα σχέδια πάνω στα καπουτσίνο; Θες η ωραία μέρα που τόνιζε την ιδιαίτερη ξύλινη διακόσμησή του; Θες ο κόσμος που ερχόταν και έφευγε από τα τραπέζια του; Το Dandy ήταν ένα τιμιότατο μέρος για καφέ. Κι ας μην είχα ανδώσει στο cheesecake που αποθέωναν οι διπλανές κοπέλες στην μπάρα.

 

Η δεύτερη γνωριμία με το Dandy ήταν μία Παρασκευή βράδυ. Κόσμος πολύς. Κόσμος που περνούσε καλά. Δεν ήσουν στριμωγμένος. Είχε τον δικό σου χώρο για να κινηθείς, να μιλήσεις, να διασκεδάσεις. Ένας σερβιτόρος έγραψε περισσότερα χιλιόμετρα κι απ’ όσα γράφει ο Xavi σε έναν αγώνα της Barcelona. Μόνο που αυτός τα έγραψε στα λίγα τετραγωνικά του bar. Δεν καθυστερούσε τις παραγγελίες. Και είχε πάντα την διάθεση να ασχοληθεί με τον πελάτη. Να τον ρωτήσει το κάτι παραπάνω. Να τον βοηθήσει να βρει το ποτό του. Η μουσική ήταν όπως έπρεπε. Καλή ώστε να σε κρατήσει στο μαγαζί. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

 

Η τρίτη γνωριμία με το Dandy ήταν μια Πέμπτη βράδυ. Κάθησα σε ένα από τα έξω τραπεζάκια να πιω ένα ποτό. Στο διπλανό τραπέζι παρατηρούσα ένα ζευγάρι να διαλύει μια pizza σε μερικά λεπτά. Στο δικό μας τραπέζι υπήρχαν ξηροί καρποί, παξιμαδάκια και τυράκια. Αυτό που θέλω να θεωρώ τουλάχιστον ως το ιδανικό συνοδευτικό για ποτό. Η γειτονιά είναι ούτως ή άλλως σχετικά ήσυχη. Τόσο κοντά στην Κηφησίας, τόσο κοντά στον κεντρικό του Νέου Ψυχικού αλλά ταυτόχρονα τόσο μακριά από όλα αυτά. Σαν κάθε καλό στέκι που θες να αποκτήσεις.

 

Στην τέταρτη γνωριμία τα φτιάξαμε με το Dandy. Και ανταλλάξαμε όρκους αιώνιας αγάπης.

 

Διεύθυνση: Διονυσίου Σολωμού 2, Νέο Ψυχικό