24 ΜΕDIA Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson
CLASSIC COCKTAILS

Το Godfather cocktail είναι μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς

Η ταινία 'Godfather' δεν έδωσε απαραίτητα το όνομά της σε αυτό το απαραίτητο κοκτέιλ.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για κοκτέιλ εδώ στο Oneman, το Godfather όμως είναι αυτό που θα σου λύσει τα χέρια. Και αυτό, γιατί το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να αναμείξεις δύο υλικά. Ένα ωραιότατο καπνιστό ουίσκι της αρεσκείας σου μαζί με αμαρέτο και o συνδυασμός τους μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Τη νυχτερινή έστω.

Για να μην σε μπερδεύουμε με ποσότητες και ml, το μόνο που έχεις να θυμάσαι είναι ότι όσο ουίσκι βάλεις, θα βάλεις το μισό σε αμαρέτο. Ή όσο αμαρέτο βάλεις, θα βάλεις το διπλό σε ουίσκι.

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ απλά, ας σου πούμε και πώς θα πετύχεις την κατάλληλη θερμοκρασία. Ανάμιξε το αμαρέτο και το ουίσκι μαζί με πάγο, ανακάτεψέ τα και μετά στράγγιξέ τα σε ένα ποτήρι με ένα πάγο.

Η ονομασία του κοκτέιλ Godfather είναι αμφίβολης προέλευσης, αν και το πιθανότερο είναι ότι έχει να κάνει λίγο με την ταινία. Στο ‘Godfather’ οι μαφιόζοι πίνανε ουίσκι χωρίς αμαρέτο. Λέγεται όμως ότι ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ του Marlon Brando. Μία ακόμα εξήγηση είναι, επειδή το αμαρέτο είναι ιταλικό λικέρ προσδίδει στο ουίσκι μία νότα ιταλικής μαφίας.