ΠΟΤΟ

Το Hug είναι κάτι παραπάνω από το επόμενο στέκι σου

Το Κολωνάκι απέκτησε ένα ωραίο cocktail bar για να περνάς τα βράδια με την παρέα σου.

Αν ήμασταν πριν έναν μήνα σε ένα συνέδριο για την Αθηναϊκή νύχτα και ανέβαινε στο βήμα κάποιος εισηγητής για το Κολωνάκι, μετά βίας θα μπορούσα να συγκρατήσω τα χασμουρητά μου. Πριν μερικές ημέρες όμως, μέσα στο Κέντρο Λαιμού στην οδό Καρνεάδου, βρήκα ένα μικρό bar το οποίο κάνει επίσημα εγκαίνια σήμερα (Πέμπτη 10/10) και σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς την επόμενη φορά που θα βρεθείς κοντά.

Για την ακρίβεια ήταν αρκετά θετικό ότι πέτυχα το Hug πριν κάνει τα επίσημα εγκαίνιά του, πριν πλακώσει ο πολύς κόσμος. Κι αυτό γιατί είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω σχετικά πρώτος μερικές από τις δημιουργίες του Χρήστου Καλαϊτζή που θα βρεις πίσω από την μπάρα.

 

Πριν φτάσουμε όμως στα ποτά θα σου πω για το bar και αυτά που μου άρεσαν σε αυτόν τον χώρο. Κατ’ αρχάς ενθουσιάζεσαι μόνο και μόνο ότι φτάνεις σε αυτά τα στενά του Κολωνακίου και αντί να πας σε ένα από τα bar που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια, μπαίνεις σε έναν καινούριο – αρκετά χρωματιστό – χώρο.

Το χρώμα είναι κυρίαρχο σε πολλά σημεία του bar, από τα μαξιλάρια και τους καναπέδες στους πίνακες και τον φωτισμό μέσα στο bar. Σε φτιάχνει το χρώμα, σε ανεβάζει, σου δίνει τη βεβαιότητα ότι αυτό που θα συναντήσεις στο Hug δεν είναι απλά ένας χώρος που θα πιεις ήσυχος το ποτό σου αλλά ένας χώρος στο οποίο η διασκέδαση ενέχει μία διαδικασία.

 

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Τα “ζωντανά’ στοιχεία, το χρώμα και εκείνα που τραβούν το μάτι σου είναι ευτυχώς λίγα. Γιατί θα ήταν πολύ εύκολο εκείνοι που έστησαν το μαγαζί να πέσουν στην παγίδα της υπερβολής. Κατάφεραν όμως να μην το κάνουν και να δημιουργήσουν αντ’ αυτού έναν χώρο που σου κάνει πολύ οικείος.

Έναν χώρο αρκετά “σπιτικό” ώστε να σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες στο The Peach Pit του Beverly Hills, στο Central Perk από το Friends, σε κάποιο αγαπημένο στέκι τέλος πάντων. Γιατί το Hug είναι αυτό ακριβώς.

 

Το δυνατό του σημείο έχει όμως ονοματεπώνυμο. Ο 25χρονος Χρήστος Καλαϊτζής, για τον οποίο θα μάθεις περισσότερα σε λίγες εβδομάδες, έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικό κατάλογο. Από εκείνους που πολλοί θα χρειαστούν γλωσσάρι για να τον αποκωδικοποιήσουν (μην ανησυχείς, έχει και ο ίδιος ο κατάλογος γλωσσάρι).

 

Από εκείνους τους καταλόγους που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά τα βότανα, τα αρώματα, τα λικέρ και τα σιρόπια χωράνε σε ένα ποτήρι. Μερικά λεπτά μπροστά από τον Χρήστο θα σε πείσουν ότι είναι θέμα ανθρώπου και τέχνης να παντρέψεις όλα αυτά τα στοιχεία και να δημιουργήσεις κάτι γευστικά και οπτικά θελκτικό.

 

Τις μουσικές του Hug μένει να τις ανακαλύψουμε. Τα παιδιά που άνοιξαν το bar, ο καθένας τους με γαλόνια και χρόνια εμπειρίας στην Αθηναϊκή νύχτα, μου είπαν ότι σχεδιάζουν κάτι ξεχωριστό για κάθε βραδιά της εβδομάδας. Με dj που ξέρεις, ακούς και εμπιστεύεσαι εδώ και πολλά χρόνια.

Οι πόρτες άνοιξαν. Θα μας βρεις κι εμάς εκεί μερικά βράδια του χειμώνα. Ξεκινώντας από σήμερα, στα επίσημα εγκαίνια…

 

Διεύθυνση: Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι