ΠΟΤΟ

Το “hUge” είναι το μεγαλύτερο μικρό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας

Το κατάλληλο στέκι για αυτούς που δεν θέλουν να παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά.

Γενικά πρέπει να είσαι αρκετά σοβαρός για να είσαι σε θέση να μην παίρνεις τον εαυτό σου και πολύ στα σοβαρά. Ναι. Κι όμως. Για να το λέω, έτσι θα ‘ναι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα μπαρ που ανοίγει την πόρτα του με μια ειρωνική, παρεΐστική και πλακατζίδικη διάθεση; Φτάνει πια με τα “σοβαρά” (γράψε λάθος, με τα σοβαροφανή εννοούσα) μαγαζιά του κέντρου και των περιχώρων.

Το “hUge” είναι ένα ποτάδικο (με καλές τιμές 5.5 ευρώ το ποτό) για όσους γουστάρουν τα κλασσικά μπαρ και τους αρέσει αυτή η σαρκαστική διάθεση που βγάζει. Κι η οποία ξεκινά από την πόρτα. Ή μάλλον από την ταμπέλα. Διότι αυτό ήταν το καταλληλότερο όνομα που μπορούσε να πάρει το μικρότερο μπαρ της Αθήνας.

Ναι, είναι τόσο μικρό.

Είναι μικρότερο από αυτό που φαντάζεσαι.

Και σίγουρα μικρότερο από την τρύπα που είχες πάει κάποτε και έλεγες “αυτό είναι το μικρότερο μπαρ της Αθήνας”. Έκανες λάθος.

Σταμάτα, λέμε! Μην προσπαθείς να σκεφτείς κάποιο μικρότερο.

Μη…

Μη!

(Σε βλέπω)

(Μη)

 

Εξού και τα κλασσικά σχόλια που ποστάρουν οι άνθρωποι του στο Facebook, όπως το “το hUge ανοίγει τον τεράστιο χώρο και προτείνει κρύα πιάτα ανάλογα του μεγέθους του”. Καταλαβαίνεις…

Δεν ξέρω αν το είπα, αλλά το “Huge” είναι μικρό. Και αυτό το κάνει ουσιαστικά τόσο ξεχωριστό. Γιατί είναι πάντα γεμάτο (λογικό), αποτελεί κλασσικό πέρασμα για ένα ποτό (επίσης λογικό) και γενικά βγάζει μια πολύ χαλαρή διάθεση. Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα και αυτό βγαίνει προς τα… μέσα, με το που μπαίνει μια παρέα, δηλαδή και μεταλλάσσει αυτόματα τον χωροχρόνο.

Μπόνους; Δεν υπάρχει το “πάμε στο μπαρ” για να πάρουμε ποτό. Ουσιαστικά μπορείς να παραγγείλεις πριν καν μπεις στην πόρτα. Ναι τόσο μικρό. Δεν ξέρω αν το είπα.

Η διακόσμηση του είναι βασισμένη στους σκούρους καθρέπτες, στα ψηφιδωτά και στην ανάποδη αμερικάνικου τύπου ποτηροθήκη, που αποτελεί το σήμα-κατετεθέν. Η μουσική είναι κατά κόρον ηλεκτρονική έχει ως βάση soul-funk ήχους, αλλά εναλλάσσεται ανάλογα με τον DJ, αφού υπάρχουν πολλές “θεματικές’ βραδιές όπως τα jazz-blues sessions, ή άλλες με πιο brit-pop και rock συνισταμένες. Γενικά, όμως, νομίζω ότι το “ξένη” και “καλή” αρκεί.

 

Μην νομίζεις, έχει κι έξω. Γεμάτα τραπεζάκια τόσο το χειμώνα (σήμα κατατεθέν και η σόμπα), όσο και το καλοκαίρι, που βάζουν στο παιχνίδι και την έννοια του “σουλάτσου”.

Θα βρεις το “hUge” στο αδιέξοδο της Λέκκα, δίπλα από την “Αμπάριζα”. Θα βρεις τη Λέκκα στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Σύνταγμα. Είναι ο δρόμος που γίνεται Πραξιτέλους ανάμεσα στην Καραγιώργη Σερβίας και την Κολοκοτρώνη. Εκεί που είναι όλα αυτά τα μπαρς που παν’ οι νέοι. Σαν το hUge, όμως, κανένα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο… μιικρό μπαρ της Αθήνας.

Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε.