FOOD & DRINK

Το καλοκαίρι θέλει τη μπίρα του και τη θέλει ξανθιά

Το ONEMAN έκανε μια λίστα με τις 12 απόλυτα καλοκαιρινές μπίρες που πρέπει να περάσουν έστω μία φορά από το χέρι σου τους επόμενους μήνες.

Το χειμώνα σού λέγαμε ότι οφείλεις να κάνεις μια μικρή στορφή στις πιο dark μπίρες. Πες μας προβλέψιμους και ξενέρωτους αλλά τώρα θα σου προτείνουμε την στροφή στο ξανθό. Γιατί κάποιες αξίες είναι για να παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Ναι, μπορείς κάλλιστα να πιεις μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού ένα παγωμένο stout. Αλλά αυτό που ζητάει ο οργανισμός σου δεν είναι στοιχεία καραμέλας. Θέλει ελαφρύ ποτό, ξανθό και ελαφρά πικρό.

Οι ξανθές μπίρες είναι ο σύμμαχός σου στην παραλία, το bar, το τραπέζι της ταβέρνας, το καθιστικό στον κήπο, το άραγμα στον καναπέ. Και το ONEMAN σού προτείνει εκείνες που έχει συνδέσει με το φετινό καλοκαίρι.

Οι κλασικές κι αγαπημένες

Θα ξεκινήσω από το κλασικό δίλημμα (μην σου πω ότι θα το κάνουμε και Αιώνιο) ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη.

 

Γιατί αυτές ήταν που συνόδευαν τόσα και τόσα γεύματα και απογεύματα στην εφηβική μας ηλικία. Αυτές ακούγαμε τους πατεράδες μας να παραγγέλνουν στην ταβέρνα. Όχι ως Amstel και Heineken αλλά ως κόκκινη και πράσινη.

 

Τα τελευταία χρόνια οικοδομήθηκε όμως σιγά σιγά και ένας μύθος. Η μπίρα Mythos πήρε τη δική της θέση στις προτιμήσεις του Έλληνα και χάρη στην ονομασία και τον τρόπο προώθησής της συνέδεσε επιτυχημένα το όνομά της με κάτι το θρυλικό και το σπουδαίο.

 

Αφού όμως το πήγαμε νωρίτερα στις αναμνήσεις και μάλιστα σε εκείνες που είναι (και πάλι) ζωντανές, η FIX έχει σίγουρα μια θέση στη ζωή και το τραπέζι σου. Για άλλον για να νοσταλγεί τα παλιά χρόνια και για άλλον γιατί βρήκε σε αυτή την νέα του μπίρα.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αγαπήσει και μια άλλη ελληνική και την έχουμε στις σταθερές αξίες. Η ΑΛΦΑ έχει συνδεθεί με το καλοκαίρι του Έλληνα και μέσα από τις διαφημίσεις της με τις καθημερινές στιγμές που περνάς με τα απλά πράγματα, όπως το καλό φαγητό δίπλα στη θάλασσα.

 

New kids on the block

Για να περάσουμε στα πολύ καλά νέα. Πάντα νιώθουμε χαρούμενοι όταν υπάρχουν νέα προϊόντα στην αγορά για να τα δοκιμάσουμε και να τα βάλουμε στην καθημερινότητά μας. Μία από αυτές τις μπίρες είναι η Blue Island από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Πολύ καλοκαιρινό μπουκάλι ενώ οι ίδιοι την προτείνουν με μια φέτα λεμονιού.

 

Η άλλη νέα πρόταση ονομάζεται Delphi Beer και διατηρεί ένα “μεσογειακό” όπως το ονομάζουν προφίλ. Με σήμα της μια σπείρα και με μία σκούρα φιάλη που προκαλεί ένα μυστήριο για το ξανθό χρώμα της, αποτελεί σίγουρα μία μπίρα που θέλουμε να δοκιμάσουμε.

 

Αυτές που θέλουν το λεμονοlime τους

Είδαμε ήδη την Blue Island αλλά είναι και όλες εκείνες που εδώ και τόσα χρόνια παραγγέλνεις στα beach bar και τα club. Εκείνες στις οποίες στριμώχνεις τη φέτα από το λεμόνι ή το lime για να δεις τον αφρό της να ανεβαίνει και κάθε γουλιά της μπίρας να παίρνει μια γεύση κίτρου.

Η Corona της οποίας η έντονη γεύση σπάει ευχάριστα με την οξύτητα του λεμονιού.

 

Και η Sol που πίνεται κυρίως με λεμόνι, αλλά αν θες, μπορείς να βάλεις και lime.

 

Σε αυτές θα προσθέσουμε και την Amstel Radler που δεν θέλει ακριβώς το λεμόνι της γιατί το έχει ήδη στο σώμα της μπίρας.

 

Οι εναλλακτικές

Θα σας πω και δύο μπίρες που αποτελούν δικές μου αρκετά αγαπημένες. Μία από το παρελθόν και μία τωρινή. Επί αρκετά χρόνια υπήρχαν bar στα οποία διάλεγα την Desperados. Μία μεξικάνικη μπίρα η οποία κρύβει μέσα της και μια μικρή δόση τεκίλας, προσθέτοντας φοβερά γευστικά στοιχεία στο σώμα της. Θα την βρεις σε αρκετά bar.

 

Φέτος έχω φάει ένα σχετικό κόλημμα με την Estrella. Μία μπίρα που παράγεται στην Βαρκελώνη και έχει κάνει την εμφάνισή της σε πολλά bar της πόλης μας. Αναζήτησέ την.