FOOD & DRINK

Το καλύτερο beach party του καλοκαιριού είχε χρώμα πορτοκαλί

Με την θερμοκρασία να βρίσκεται στα ύψη, ζήσαμε το απόλυτο πάρτυ, στην καλύτερη παραλία με το πιο καλοκαιρινό aperitivo. Το Aperol Spritz φυσικά.

Ήταν Κυριακή πρωί. Οι θερμοκρασία είχε χτυπήσει κόκκινο. Λογικό αν σκεφτείς ότι βρισκόμαστε στο τέλος Ιουλίου και μία ανάσα από τον Αύγουστο. Η μοναδική λύση ήταν η παραλία. Το ευτύχημα ήταν ότι αυτή την Κυριακή, ίσως στο καλύτερο beach bar της Αθήνας είχε ετοιμάσει το Aperol Spritz το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτυ.

Δεν γινόταν να μην είμαστε εκεί. Όλα όμως άρχισαν όταν φτάσαμε στο Varkiza Resort. Από μόνος του αυτός ο χώρος σε προδιαθέτει για μεγάλα πράγματα και σε κάνει να νομίζεις ότι μόλις αποβιβάστηκες σε νησί. Αμέσως μας έπιασαν τα κορίτσια του Aperol και έβαλαν κάτι πορτοκαλί και μπλε στα χέρια μας. Ξέρεις τώρα, για να μην χαθούμε και να ξέρουμε ότι είμαστε εδώ για το απόλυτο beach party του καλοκαιριού, το οποίο έχει χρώμα πορτοκαλί. Μην ρωτάς το γιατί. Μα φυσικά επειδή είναι και το χρώμα του πιο δροσιστικού και καλοκαιρινού aperitivo που ακούει στο όνομα Aperol Spritz.

Ο πορτοκαλί δρόμος μας οδήγησε στο Moana και εκεί ο κοσμος ήταν σε τρομερή διάθεση και η μουσική σε ανεβαστικό mood. Τα όμορφα κορίτσια του Aperol με ειδοποίησαν ότι σε λίγο μία έκπληξη μέσα από την θάλασσα θα μας έκανε να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό. Ρώτησα, γιατί με έφαγε η περιέργεια αλλά δεν μου το αποκάλυψαν ποτέ. Για να με κάνουν να το ξεχάσω με έβαλαν να κάνω surf. Μην φαντάζεσαι κανονικό. Πάτησα πάνω σε μια σανίδα, αλλά στην φωτογραφία φαίνεται σα να παίζω στο Baywatch. Όταν τέλειωσε το photoshooting έκανα μια βόλτα στην παραλία. Η μουσική σε χαλαρούς ρυθμούς, ο κόσμος σε καλοκαιρινή διάθεση και η ζέστη να καίει τα κορμιά. Δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να σου μιλήσω για το Aperol Spritz.

Ήταν πριν αρκετά χρόνια όταν γνωριστήκαμε με το Aperol Spritz. Εκείνο λιγότερο διάσημο από ότι σήμερα, εγώ και αυτή την φορά να σκάω από την ζέστη και να μην μπορώ να σηκώσω το χέρι μου ακομα και για να πιάσω το ποτήρι με νερό. Έψαχνα απεγνωσμένα ένα ποτό καλοκαιρινό, δροσιστικό, παιχνιδιάρικο, ναζιάρικο αλλά και μόρτικο ταυτόχρονα για να βγάλω το καλοκαίρι. Τότε συναντηθήκαμε και μπορώ να σου πω σίγουρα ότι ήταν έρωτας με την πρώτη γουλιά.

Παιχνιδιάρικο σε χρώμα και γεύση, ναζιάρικο με τις μπουρμπουλήθρες του και το πορτοκαλί που σου κεντρίζει το μάτι και μόρτικο γιατί το Aperol δίνει μια ελαφρά πικρή επίγευση που σε κάνει να το λατρέψεις. Από τότε κάθε καλοκαίρι -τώρα που το σκέφτομαι, όλο τον χρόνο- είναι το αποκλειστικό μου ποτό. Έτσι είμαι εγώ, θέλω αποκλειστικότητα.

Δεν είχε περάσει πολλή ώρα όταν παρατήρησα οτι όλοι κοίταγαν την θάλασσα στα βαθιά και μερικοί έδειχναν κιόλας. Κοίταξα και εγώ και τι να δω! Ένα αμάξι έκανε βόλτες μέσα στην θάλασσα. Όσο πλησίαζε στην ακτή τόσο έβλεπες να πληθαίνουν και τα κινητά τηλέφωνα που απαθανάτιζαν την στιγμή. Δεν βλέπεις και κάθε μέρα ένα τζιπ μέσα στην θάλασσα να κάνει βόλτες. Λογικό. Αφού την έκανε την βαρκάδα του άρχισε να έρχεται προς το μέρος μας μέχρι που μία στιγμή με μία εντυπωσιακή κίνηση προσγειώνεται στην παραλία (μην μπερδεύεσαι δεν πέταξε κιόλας).

Ήταν μεγάλο, ήταν πορτοκαλί, ήταν εντυπωσιακό. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι άρχισε να μεταμορφώνεται σαν transformers και από μέσα του βγήκαν δύο bar τα οποία σέρβιραν στον κόσμο Aperol Spritz, ένας dj εμφανίστηκε πάνω από τον οδηγό και ηχεία που σε έκαναν να χορέψεις ακαριαία. Εκείνη την στιγμή έβλεπες από τα μάτια μου να εκτοξεύονται πορτοκαλί καρδούλες και να γεμίζουν όλη την Βάρκιζα. Έτρεξα, ζήτησα ένα Aperol Spritz και όλα τα άλλα είναι απλά ιστορία. Η’ μάλλον περιγράφονται τέλεια με μία λέξη. PARTY.

Μουσική, χορός, όμορφες παρουσίες με μαγιώ, θάλασσα, ήλιος, μαξιλάρες και όλα αυτά να τα απολαμβάνεις με ένα Aperol Spritz στο χέρι. Τι άλλο να ζητήσεις για αυτό το καλοκαίρι. Άντε και ένα jenga με πορτοκαλί γιγάντια τουβλάκια. Ε, και από αυτά είχε το πάρτυ και μπορούσες να παίξεις. Σου λέω, τίποτα δεν έλειπε από το απόλυτο Beach Party του φετινού καλοκαιριού.

Όσο πέρναγε η ώρα το κέφι και η διασκέδαζε αυξανόταν με εκθετικό βαθμό. όλα έμοιαζαν τέλεια σε αυτό το party και πίστεψέ με ήταν. Και μην ξεχνάς ότι είχε σαν χρώμα το πορτοκαλί και σαν ποτό το ένα και μοναδικό Aperol Spritz. Αυτό τα λέει όλα.