AP Images for Oscar Mayer Peter Barreras
OSCARS

Το μενού των Oscars ήταν ο ορισμός του βιγκανισμού

Οι stars του Hollywood είχαν να επιλέξουν μεταξύ πολλών πιάτων, βάση όμως ήταν η vegan κουζίνα.

Προφανώς μια τελετή, όπως είναι η τελετή των Oscars έχει πολλά πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, για να σχολιάσει κανείς. Τα φορέματα, οι λόγοι, οι ατάκες. Και εκτός από όλα αυτά, υπάρχει και ένα παραδοσιακό άρθρο που βρίσκει κανείς τέτοιες μέρες. Αφορά το τι έφαγαν και τι ήπιαν οι καλεσμένοι των Oscars κατά τη διάρκεια της μεγάλης τελετής.

Το μενού ήταν υπό την επίβλεψη του διάσημου σεφ Wolfgang Puck. Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μόνος του. Ήταν μαζί με τον γιο του, επίσης σεφ, Byron Puck. Ακολουθώντας μάλιστα το trend επιμελήθηκε ένα μενού που κατά το 70% αποτελούνταν από vegan πιάτα. Όπως δηλώνει ο ίδιος, “τα λαχανικά είναι τα υλικά με τα οποία δουλεύω περισσότερο. Βλέπετε μεγάλωσε σε φάρμα όπου τρώγαμε κρέας μόλις μια φορά τη βδομάδα”.

Μερικά από τα πιάτα, λοιπόν, ήταν τα spring rolls με μήλο και λαχανικά και τα σπιτικά tofu. Υπήρχαν βέβαια και μερικά πιο θεματικά πιάτα που αφορούσαν τα ίδια τα Oscar: Τα γνωστά αγαλματίδια που φτιάχτηκαν με καπνιστό σολομό και τα 6.000 σοκολατένια αγαλματίδια για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις.

Tώρα ως προς τα ποτά, η κατάσταση ήταν ακόμα καλύτερη για όσους είχαν προσκληθεί στην τελετή. Εκεί υπεύθυνος ήταν ο επίσης διάσημος bartender Charles Joy. Ο Joy επιμελήθηκε 3 signature cocktails με την τελικό Don Julio. Τα ονόμασε ‘The Nominees Negroni’, ‘ The Hollywood Highball’ και ‘When You Have Passion’. Εκτός από τα 3 βέβαια, υπήρχε επιλογή 12.000 συνδυασμών από cocktails.