FOOD & DRINK

Το πρώτο ουίσκι μπαρ της Ελλάδας είναι στη Θεσσαλονίκη

Το θέμα με την Θεσσαλονίκη είναι ότι ποτέ δεν σταματά να σε εκπλήσσει. Αυτή η πόλη μετρά τόσα πρωτεία που ακόμα ένα σίγουρα δεν μου κάνει εντύπωση. Ποιος ξεχνάει άλλωστε το μπουγατσάν;

Όπως και να’ χει το θέμα μας σήμερα είναι το Spinte, ένα μπαρ που στο 25ο έτος της ηλικίας του, αποφάσισε να πάρει στα σοβαρά τη ζωή του, να ενηλικιωθεί, να διαγράψει μια νέα πορεία και να κάνει νέες, δυνατές φιλίες.

 

Για το Spinte δεν ακούμε πρώτη φορά, τουλάχιστον όσοι αγαπάμε το ουίσκι. Είναι γνωστό πως στην Αριστοτέλους υπάρχει ένα μπαρ με “τεράστια κάβα” και είναι κοινό μυστικό πως “αν θες να δεις ουίσκι που δεν έχεις ξαναδεί”, εκεί θα πας.

 

Όπως όμως συμβαίνει με κάθε αστικό μύθο, έτσι και στην περίπτωση του Spinte, πίσω από την πορεία του βρίσκεται ένας άνθρωπος, ο Νίκος Χατζηανδρέας συγκεκριμένα, ο οποίος έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στο να ανακαλύπτει και να απολαμβάνει θησαυρούς από την Σκοτία, και όχι μόνο.

 

Αισίως λοιπόν εδώ θα βρούμε πλέον 362 ετικέτες ουίσκι, από single malt και bourbon, μέχρι Ιαπωνικούς και Ιρλανδικούς εκπροσώπους και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

Δεν θέλεις ουίσκι; Πήγαινε αλλού θα μπορούσε να ήταν η πρώτη απάντηση αλλά το Spinte και η 12μετρη (!) μπάρα του δεν θα σε αφήσουν. 46 ρούμια, 40 τεκίλες και άλλα τόσα τζιν, 50 βότκες και καμιά 30αριά μπράντι και Κονιάκ συμπληρώνουν μια κάβα από τις εντυπωσιακότερες της Ελλάδας, ετικέτες που στο σύνολό τους υπόσχονται να καλύψουν και τον πιο παράξενο πελάτη.

 

Στο μπαρ, θα συναντήσεις τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη, έναν από τους πιο ταλαντούχους bartender της Ελλάδας ο οποίος μάλιστα έχει φροντίσει και για την ξενάγησή σου στον χώρο.

 

Κάθε μέρα λοιπόν, (εντάξει, όχι και κάθε μέρα) θα σου προτείνει μέσα από τον κατάλογό του 2 διαφορετικές τριλογίες από εναλλασσόμενες ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι αντίστοιχα τις οποίες θα μπορείς να απολαμβάνεις σε μορφή tasting για να αρχίσεις επιτέλους να μάθεις τις διαφορές ανάμεσα σε ουίσκι του Speyside, των Highland και του Islay, και σε ρούμια διαφορετικών στιλ όπως Cuban, συστήματος Solera ή Demerara. (Και όλα αυτά με 15 ευρώ).

 

Όσο για τα cocktail, αυτά αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο το οποίο επιμελείται και πάλι ο Αλέξανδρος, και που ως γνήσιος gentleman, εφόσον το ζητήσεις μπορεί να σε σερβίρει σε πολυτελές τρόλεϊ ξενοδοχείου κάποιο από τα 4 luxurious perfect serve του σε Rob Roy, Paloma, Negroni και Manhattan με ρούμι, φτιαγμένα πάντα με τους βασιλιάδες της κάθε κατηγορίας αποστάγματος.

 

(Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη)