ΠΟΤΟ
SPONSORED

Το The Lost Explorer μάς έδειξε πόσο όμορφο είναι το mezcal

Η πρώτη του εμφάνιση στο Athens Bar Show ήταν εντυπωσιακή και εμείς ήμασταν εκεί.

Το mezcal είναι ένα παρεξηγημένο προϊόν. Πολλοί το έχουν συνδέσει μόνο με τα σφηνάκια, ή νομίζουν ότι είναι μια παραλλαγή της τεκίλα. Όμως το mezcal έχει τέτοια πολυπλοκότητα, τόσο μεστή γεύση και τόσες παραλλαγές που όταν το ανακαλύπτεις το ερωτεύεσαι. Και δεν υπάρχει καλύτερο mezcal για να το ανακαλύψεις, από το artisan μεξικάνικο απόσταγμα που ακούει στο όνομα The Lost Explorer.

Το The Lost Explorer έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Athens Bar Show (ABS), που διοργανώθηκε στις 8 & 9 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη και εμείς ήμασταν εκεί για να γνωρίσουμε όλες τις πτυχές του, αλλά και τους ανθρώπους πίσω από αυτό. Άλλωστε από την πρώτη γνωριμία μας μαζί του, είχαμε εντυπωσιαστεί και με τα τρία μπουκάλια του που προέρχονται από διαφορετικές αγαύες, με διαφορετικά έτη ωρίμανσης, αλλά και με τον γαστρονομικό του χαρακτήρα.

Είχαμε την ευκαιρία να γευτούμε τις 3 διαφορετικές ποικιλίες mezcal, την απαλή Espadín, τη γήινη Tobalá και την εκλεπτυσμένη Salmiana μ’ ένα ιδιαίτερο food pairing στο bar του ABS P.U.B & Business Lounge (Premium UltraPremium Brands & Business Lounge). Το food pairing ανέδειξε με ιδανικό τρόπο το mezcal μέσα από τις τρεις ποικιλίες αγαύης που διαθέτει, με highlight τον φυσικά αποξηραμένο ανανά που ισορροπούσε απόλυτα με τις καπνικές νότες του Espadín.

Στο Tomas Estes’ Agave Embassy στους Παλαιούς Φούρνους, σ’ έναν ξεχωριστό χώρο για τους λάτρεις της αγαύης, απολαύσαμε Paloma & Margarita Classic Cocktails με Τhe Lost Explorer mezcal, και μυηθήκαμε στη φιλοσοφία του “Sip curiously” δοκιμάζοντας σκέτες τις 3 ποικιλίες του, το Espadín, το Tobalá και το Salmiana, γνωρίζοντας κάθε πτυχή που είναι κρυμμένη στη γεύση του.

Ακριβώς από πάνω, τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez, που μίλησε για τη βιώσιμη παραγωγή και την τέχνη της δημιουργίας του mezcal στο σεμινάριο με θέμα “Mezcal for the future”.

Μας πρότεινε μοναδικά serves με τα 3 είδη του mezcal και μας προσκάλεσε το βράδυ της ίδιας μέρας να τον απολαύσουμε σε ρόλο guest shift στο Barro Negro. Την επόμενη μέρα στο πολύ επιτυχημένο Closing Party του ABS, το Espadín ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους προσφέροντας Negroni με ένα δυνατό καπνικό twist.

Κάπου ανάμεσα σε όλα αυτά καταφέραμε να του μιλήσουμε και να μας πει και εκείνος τι κάνει το The Lost Explorer τόσο μοναδικό. «Το ότι είναι ένα sustainable mezcal. Όλες του οι πτυχές όμως είναι τόσο ιδιαίτερες. Είναι καπνιστό αλλά δεν είναι ταυτόχρονα. Είναι διάσημο αλλά δεν είναι.

Είναι premium αλλά δεν είναι. Ακόμα και το όνομά του προέρχεται από τους ανθρώπους που ανακαλύπτουν καλύτερα προϊόντα για όλους εμάς. Ο άνθρωπος πίσω από το The Lost Explorer είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει διασχίσει τον Ατλαντικό με ένα καταμαράν φτιαγμένο από ανακυκλώσιμο πλαστικό. Και αυτή τη βιωσιμότητα ήθελε να τη φέρει και σε ένα απόσταγμα. Και αυτό είναι το The Lost Explorer».

Το ταξίδι μας στο The Lost Explorer τελείωσε στο corner του The Lost Explorer το οποίο έκλεψε τα βλέμματα των παρευρισκόμενων με την Mexican προσέγγιση και τα ιδιαίτερα χειροποίητα alebrijes – «πλάσματα» εμπνευσμένα από τον πολιτισμό και τους μύθους της Οαχάκα – από τοπικούς Mεξικανούς τεχνίτες που υποστηρίζει έμπρακτα το brand. Εκεί συνεχίσαμε τις γεμάτες mezcal κουβέντες γύρω από ένα προϊόν που τώρα μπαίνει σιγά-σιγά στις συνήθειές μας. Το The Lost Explorer mezcal έχει ήδη ξεκινήσει το δικό του «ταξίδι» στη χώρα μας, μας προτρέπει να το ακολουθήσουμε και να κάνουμε αυτό που πρεσβεύει, να ζούμε με περιέργεια και να ανακαλύπτουμε συνεχώς.

#sipcuriously @thelostexplorermezcal

*Τα mezcal The Lost Explorer εισάγονται από τη Δυναμική ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της Δυναμικής και του The Lost Explorer mezcal αντίστοιχα.