ΜΠΑΡ

To Underdog στο Θησείο μόνο outsider δεν είναι

Μπήκαμε στο νέο cafe bar λίγες ώρες πριν ανοίξει και εντυπωσιαστήκαμε σε όλα τα επίπεδα.

Όταν είσαι underdog (μετάφραση: ασθενέστερος) και πολλοί δεν σε πιστεύουν, τότε μπορείς να πετύχεις πολλά περισσότερα. Αυτό ήρθε να αποδείξει το Underdog στο Θησείο το οποίο σε έναν μεγάλο αλλά όχι αχανές χώρο, ήρθε να προσφέρει κάτι καινούργιο με πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί. Ήρθε να προσφέρει πράγματα που δεν τα περιμέναμε. Ήρθε, όπως υπονοεί και το όνομά του, να κάνει την έκπληξη. 

 

Άνοιξε ακριβώς δίπλα από το Root Artspace στο Θησείο. Μια κόκκινη πόρτα σε περιμένει να την διαβείς και τα λιγοστά σκαλάκια του θα σε οδηγήσουν σε έναν πολυεπίπεδο, ανοιχτό και ευχάριστο χώρο. Στα αριστερά σου το bar όπου δεσπόζει ο τραυματισμένος σκύλος με το ένα πόδι να είναι μπουκάλι (σήμα του μαγαζιού). Στα δεξιά σου ένα μεγάλο τραπέζι από ράγες τρένου όπου μαζεύονται παρέες και φτιάχνουν την γωνιά τους. Ακριβώς μπροστά σου ένα πόστο καφέ που παρόμοιο του δεν έχεις ξαναδεί. Άλλωστε ο καφές είναι πρωταγωνιστής σε αυτό το μαγαζί. Ακριβώς από πίσω μερικά σκαλιά σε πηγαίνουν σε έναν χώρο με δύο τρομερά τραπέζια με stormtrooper και darth vader αυτοκόλλητο ενώ αν συνεχίσεις τότε θα βρεθείς στην αυλή του που είναι ιδανική για να αράξεις όλες τις ώρες της ημέρας. Την δικιά του θέση έχει και το καβουρδιστήρι το οποίο γεμίζει με αγνή μυρωδιά καφέ όλο τον χώρο κάθε φορά που ο διακόπτης του βρίσκεται στην θέση ON. Όλα σε διαφορετικά επίπεδα και όλα μοιάζουν αρμονικά τοποθετημένα Και είναι.

 

 

Στο Underdog ο καφές αποτελεί τεράστιο κομμάτι. Για αυτό ευθύνεται ο Τάσος Δεληχρήστος (ιδιοκτήτης και εμπνευστής του concept, και πρώην ιδιοκτήτης του tailor made) ο οποίος έχει φτιάξει έναν κατάλογο καφέ που θα εκπλήξει όχι μόνο τους coffee nerds αλλά οποιονδήποτε έχει μεράκι για το καλό και οποιονδήποτε έχει όρεξη να δοκιμάσει καινούργια πράγματα. Ένα από αυτά που δοκιμάσαμε είναι το espresso n’ tonic. Είναι ακριβώς αυτό που ψιλιάζεσαι εσύ που λατρεύεις το gin tonic. Ένα ποτήρι με tonic και δίπλα ένα μπουκαλάκι καφέ για να το συνδυάσεις εσύ, με όσο θες εσύ. Ανάλογα αν το επιθυμείς βαρύ ή ελαφρύ. Απίστευτα δροσιστικό και fizzy, απίστευτα ενδιαφέρον, απίστευτα καλοκαιρινό. Να δοκιμάσεις και το latte με το ιδιαίτερο σερβίρισμα, το cold brew αλλά και όλα τα ροφήματα που είναι άκρως προσεγμένα. Οι ποικιλία καφέ που θα σερβίρετε θα αλλάζει ανάλογα το τι θα καβουρδίζεται. Αν θες να ξέρεις πριν πας στο μαγαζί τι θα πιείς μπορείς απο το site να μάθεις στο section “We serve now”

 

 

Μεγάλο μερίδιο στον σχηματισμό του χαρακτήρα αυτού του μαγαζιού έχουν παίξει τα cocktail και οι μπύρες. Για τα πρώτα υπεύθυνος είναι ο Χρήστος Χουσέας ενώ πίσω από την μπάρα βρίσκεται και τα δημιουργεί ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος. Από την πρώτη μέρα λειτουργίας αυτό που έβλεπες να κυκλοφορεί τριγύρω είναι το cowboys & kisses με gin, φρέσκο ginger, λεμόνι και sweet kiss shrub. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με ένα γλειφιτζούρι για την ομορφιά. Το άλλο ενδιαφέρον είναι οι μπύρες. Μεγάλη ποικιλία σε γνωστές αλλά και μπύρες που ίσως να μην έχεις ξαναδεί. Το Underdog θα φέρνει κατά καιρούς μπύρες από όλο τον κόσμο και εσύ καλείσαι να τις δοκιμάσεις μια προς μια. Άλλωστε είναι ιδιαίτερα δελεαστικό το ανοιχτό ψυγείο όπου τις βλέπεις όλες μαζί στην σειρά να σου κουνούν το δάχτυλο και να σε προκαλούν να τις περιτριγυρίσεις στον ουρανίσκο σου.

 

Το  Underdog είναι ένας ιδιαίτερος και πολύ όμορφος χώρος. Εξαιρετικός καφές, ενδιαφέροντα cocktails, μια καινούργια άποψη στις μπύρες. Είναι ένα μαγαζί που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα σε όλα τα επίπεδα. Είναι ένα μαγαζί που μπορεί να έχει πολλά επίπεδα αλλά σε όλα του προσφέρει το ανώτερο. Αυτό και μόνο το κάνει από outsider, favorite.

Y.Γ: ανοιχτό από τις 8:30 μέχρι όσο πάει.

 

 

The Underdog Ηρακλειδών 8, Θησείο τηλ: 213-0365393 facebook | foursquare | underdog.gr