FOOD & DRINK

To Varkiza Resort θα σου αλλάξει γνώμη για το μπάνιο εντός Αττικής

Περάσαμε 5 ώρες στην 'αθηναϊκή ριβιέρα'.

Στη λίστα με τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα το καλοκαίρι, το μπάνιο σε κάποια παραλία της Αττικής δεν φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Λίγο η κίνηση στους δρόμους μέχρι να φτάσεις στη θάλασσα και λίγο ο πολύς κόσμος που μαζεύεται σε παραλίες που προορίζονται για λίγους, δεν το καθιστούν την πιο ευχάριστη εμπειρία. Όλα αυτά μέχρι να φτάσεις στο Varkiza Resort. Μόλις μπεις στην έκταση πάνω από 100 στρεμμάτων των νοτίων προαστίων με τις τουλάχιστον 20 δραστηριότητες, η επίσκεψη σε μια παραλία της Αττικής μετατρέπεται σε μια άκρως απολαυστική εμπειρία.

Ένα πρωινό καθημερινής ξεκινήσαμε με τον Κωνσταντίνο και την Φραντζέσκα από τα γραφεία στη Συγγρού για τη Βάρκιζα. Βασικός μας στόχος, πέρα από το να περάσουμε ένα μεσημέρι στο Varkiza Resort, ήταν να ξαπλώσουμε στις μαξιλάρες του Oneman με ένα κοκτέιλ στο χέρι και ν’ ατενίσουμε την παραλία. Ακολουθεί spoiler: Ο στόχος επετεύχθη.

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Από τη στιγμή που παρκάραμε το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου στο δωρεάν parking του resort και περάσαμε την είσοδο καταλάβαμε ότι αν δεν έπρεπε να επιστρέψουμε στο γραφείο, θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί για κανένα μήνα. Χωρίς πλάκα, αφού μέχρι και μικρά δωμάτιο υπήρχαν λίγα μέτρα από την παραλία για μεσημεριανή σιέστα.

Την πρώτη μας στάση την κάναμε στο Moana, το κεντρικό beach house της παραλίας στο οποίο μπορείς να ξεκινήσεις πίνοντας τον πρωινό καφέ ή χυμό σου (όπως κάναμε εμείς), να απολαύσεις το μπάνιο σου και μετά ν’ αράξεις σε κάποιο από τα 400 σετ με ξαπλώστρες, τα ξύλινα κρεβάτια και τα πουφ του μέχρι να πιεις τα βραδινά κοκτέιλ σου υπό τους ήχους της house μουσικής κάποιου dj.

Αφού πήραμε το ‘πρωινό’ μας, είχε έρθει η ώρα για το πρώτο μας κοκτέιλ. Και ποιο είναι το ιδανικότερο μέρος για ν’ απολαύσεις ένα δροσερό κοκτέιλ; Μα φυσικά οι μαξιλάρες του Oneman στο Seaesta.

Αν και πίσω μας είχαμε το The Hands, όπου θα μπορούσαμε ν’ απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μασάζ και μπροστά μας τα τραπέζια του μαγαζιού που ήταν ό,τι έπρεπε -αν και αρκετά νωρίς- για το μεσημεριανό μας δεν το κουνήσαμε ρούπι για την επόμενη μία ώρα.

Μετά από ένα ιδιαίτερα κοπιαστικό μεσημέρι είχε έρθει η ώρα για το δεύτερό μας κοκτέιλ. Την ευθύνη για να μάς το προσφέρει ανέλαβε το Holy Spirit.

Άγια τα κοκτέιλ και οι μαξιλάρες, όμως, και οι τρεις μας είχαμε κάνει ένα ολέθριο λάθος. Δεν είχαμε φορέσει μαγιό. Λάθος που μας κόστισε ακόμα περισσότερο όταν εκτός από τα εκατοντάδες μέτρα παραλίας που είχα μπροστά μας μπήκε στο οπτικό μας πεδίο το μαγαζί με τα activities του resort. Από σανίδες του surf μέχρι εξοπλισμό για water ski.

Μπορεί ούτε στη θάλασσα να βουτήξαμε, ούτε κάποιο water sport να κάναμε, ωστόσο είχε φτάσει πλέον μεσημέρι και μας είχε ανοίξει η όρεξη. Στο resort υπάρχουν Goody’s, Λαός και Καλαμάκι, Ciao Bella και άλλα μαγαζιά με φαγητό.

Εμείς επιλέξαμε το πιο καλοκαιρινό και κατάλληλο για την περίσταση. Το tavernaki Isalos.

Για να ‘καταφέρουμε’ να πάρουμε το πρωινό μας, να πιούμε πάνω από δύο κοκτέιλ, ν’ αράξουμε στις μαξιλάρες του Oneman και να ξεπαστρέψουμε ένα τραπέζι με χταπόδι ξιδάτο, καλαμαράκια, χωριάτικη, ταγανιτές πατάτες και κολοκυθάκια χρειαστήκαμε τουλάχιστον πέντε ώρες. Φαντάσου να είχαμε πάρει και μαγιό μαζί μας.

Για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο Varkiza Resort υπεύθυνοι είναι οι παρακάτω κύριοι:

Από αριστερά προς τα δεξιά:

Νίκος Μίχαλος: Marketing Manager of Varkiza Resort

Βαγγέλης Πράπας: Manager of Seaesta Beach

Αλέξης Βλαβιανός: Ιδιοκτήτης Varkiza Resort

Φίλιππος Τίγκας: Διευθυντής Varkiza Resort

Παντελής Σκουλούδης: FNB Manager of Varkiza Resort

Στο Varkiza Resort όχι μόνο αλλάξαμε την άποψή μας για το μπάνιο εντός Αττικής, αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι το συγκεκριμένο μέρος έχει όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις εκεί διακοπές.