Ζήσαμε ένα ταξίδι γεμάτο πάθος με την tequila Don Julio. Προορισμός μας, η Μύκονος
Τρεις μέρες στο νησί των Ανέμων συντροφιά με την εκλεκτή tequila Don Julio. Ζήσαμε αυθεντικές εμπειρίες φτιαγμένες με πάθος, αφοσίωση και αληθινή αγάπη για την καλή ζωή, σε όλες της τις εκφάνσεις.
- 2 ΑΥΓ 2022
Το spirit που συνοδεύει τις γαστρονομικές στιγμές μας, αλλά και εκείνες της διασκέδασης σε πιο upbeat ρυθμούς, η tequila Don Julio, ένα ποτό με κινηματογραφική ιστορία, μας προσκάλεσε σε ένα μοναδικό ταξίδι με προορισμό τη Μύκονο. Η Don Julio είναι έτσι κι αλλιώς η δική μου αγαπημένη premium τεκίλα, οπότε όλα έδεσαν ακόμα πιο αρμονικά και παθιασμένα σε αυτή την απόδραση.
Ήταν μια αυθεντική εμπειρία που με ταξίδεψε όχι μόνο με το σώμα, αλλά και με το μυαλό στις πιο Don Julio μεριές του πλανήτη. Το πάθος του ιδρυτή της, Don Julio González, καθοδηγούσε κάθε μας κίνηση κι αυτό έκανε την κάθε στιγμή ακόμα πιο ιδιαίτερη. Ακόμα και η διαμονή στο Mileo Luxury Boutique Hotel στο Καλό Λιβάδι έφερε κάτι από την αύρα του Don Julio, χάρη στο signature welcoming που με έβαλε απευθείας στο κλίμα!
Φόρεσα λοιπόν το stylish panama hat μου και δήλωσα έτοιμη για το απόλυτο Don Julio viaje!
Στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, η Don Julio βρίσκει και πάλι τη θέση της στο κέντρο ενός τραπεζιού, με στόχο να μας φέρει κοντά στους αγαπημένους μας. Αυτό ακριβώς έγινε στο ειδυλλιακό τοπίο της Μυκόνου, εκεί όπου όλα αποκτούν μια ακαταμάχητη ενέργεια.
Αν κάτι μου αρέσει πραγματικά στην τεκίλα αυτή είναι η εξαιρετική της ισορροπία, η απαλή της αίσθηση και το πόσο εκλεπτυσμένα αλλά και παθιασμένα συνδυάζει τα αρώματά της. Είναι το ιδανικό ποτό για να συνοδεύσεις όχι μόνο τις πιο festive στιγμές σου, αλλά και τις πιο ανέμελες, αυτές που απολαμβάνεις δίπλα στη θάλασσα με το αλάτι στα μαλλιά (#truestory). Είναι όμως και το τέλειο ποτό για τα πιο συγκλονιστικά food pairings.
Στην πρώτη στάση του ταξιδιού μας στη Φτελιά, η Don Julio ήταν άκρως αποκαλυπτική. Ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2022, Ιωσήφ Ζααλούκ, που θα μας εκπροσωπήσει στα World Class Global Finals 2022 τον Σεπτέμβριο στο Σίδνεϊ, ήταν εκεί για να μας μυήσει στα μυστικά της αγαπημένης μας τεκίλας.
Και κάπως έτσι, μοιραία η Don Julio έγινε talk of the town στη Φτελιά και συνοδεύοντας επάξια τα signature, μεσογειακά πιάτα που απολαύσαμε, αλλά και τα πιο πρωτότυπα desserts.
Προσωπικά, τίμησα τη φανταστική μαργαρίτα με Don Julio Blanco. Όπως μάθαμε και από τον Ιωσήφ Ζααλούκ, η λευκή εκδοχή της Don Julio αποτελείται από 100% μπλε αγαύη διαλεγμένη στο χέρι, διπλής απόσταξης και αποτελεί τη βάση για την παραγωγή των άλλων παραλλαγών Don Julio. Ξεχωρίζει για τα αρώματα πιπεριού, με νότες ορυκτότητας και εσπεριδοειδή, όπως lime και ροζ grapefruit. Η επίγευση είναι διαρκής με καθαρές φρέσκιες βοτανικές νότες και κάποια στοιχεία μαύρου πιπεριού. Κι αυτά τα χαρακτηριστικά την καθιστούν ιδανική για την πιο συναρπαστική μαργαρίτα!
Απολαμβάνοντας απολαυστικές γουλιές Don Julio 1942 σε χαμηλό ποτήρι, έμαθα μάλιστα πως η πιο παλαιωμένη εκδοχή της αγαπημένης μου τεκίλας ωριμάζει για 2,5 χρόνια σε βαρέλια από λευκή βελανιδιά, απ’ όπου και αντλεί την πολύπλοκη γεύση της. Με ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου και άρωμα βανίλιας, η Don Julio 1942 είναι εξίσου απολαυστική στον ουρανίσκο και τη μύτη, ενώ η επίγευση γλυκιάς αγαύης ολοκληρώνει την εμπειρία. Και φυσικά η κουβέντα ήταν όλο πάθος!
Το άσβεστο Πάθος [páθos] του Don Julio
Τι σημαίνει πάθος στη γλώσσα του Don Julio; είναι η μεγάλη αγάπη και ο ενθουσιασμός για κάτι, η ολοκληρωτική αφοσίωση, η μεγάλη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα για την επίτευξη κάποιου στόχου ή την διατήρηση κάποιας αξίας. Πάθος για την
δημιουργία της tequila. Πάθος για την τέχνη. Πάθος για τους ανθρώπους. Πάθος για τον τόπο. Κι όλα αυτά γίνονται αφοσίωση.
Το ταξίδι μας είχε έναν ακόμα μοναδικό γευστικό προορισμό, αυτή τη φορά στο Alemagou, μια all-day ξεχωριστή εμπειρία ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα. Εκεί δήλωσα αιώνια πίστη στην Paloma, αρκεί αυτή να είναι φτιαγμένη με Don Julio Reposado. Μακράν το πιο δροσιστικό καλοκαιρινό cocktail!
Tι πρέπει να ξέρεις για τη Don Julio Reposado; Ότι παράγεται από 100% μπλε αγαύη. Ότι υφίσταται διπλή απόσταξη και στη συνέχεια παλαιώνει για 8 μήνες μέσα σε δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έναν ελαφρύ, γλυκό χαρακτήρα. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας (γι’ αυτό είναι και η αγαπημένη μου). Η επίγευσή της είναι διαρκής με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα (yummy!).
Αν είσαι από εκείνες που προτιμούν τα φρουτώδη spirits, η Don Julio Anejo είναι φτιαγμένη για εσένα.Πρόκειται για tequila 18 μηνών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά βαρέλια από ξύλο δρυός και το αποτέλεσμα είναι ένα φρουτώδες. Η γεύση της είναι πλήρης και περίπλοκη με εκφράσεις μαγειρεμένης αγαύης, άγριου μελιού και βουτύρου που εγχέεται με δρυ.
Η παρέα των cool artisans
Σε αυτό το ταξίδι με τη Don Julio στη Μύκονο η παρέα ήταν μεγάλη και εκλεκτή. Μεταξύ αυτών ήταν και 6 ξεχωριστά άτομα που ανέλαβαν την αποστολή να ενσαρκώσουν το πάθος του Don Julio Gonzalez στο σήμερα, με πάθος και μυκονιάτικο αέρα. Oι ταλαντούχοι artisans Παΐσιος Μεντεσίδης (Jewel Manufacturer), Ιάνθη Μιχαλάκη & Μαρία Αλαφούζου (οι bakers του φούρνου Kora), Κρίτων Πουλής (ο Chef Patisserie του Bon Bon Fait Maison), η Μελίνα Κόαν (ζωγράφος), η Δήμητρα Γρίβα (Potterist & Concrete Artist) ήταν εκεί και εμπνεύστηκαν από τις γραμμές, τη γη, την αλμύρα, το απέραντο γαλάζιο, τους ανθρώπους.
Έξι δημιουργοί έδωσαν το δικό τους συμβολικό «παρών» και με πάθος «έγραψαν» εικόνες, γέννησαν συναισθήματα που η κυκλαδίτικη γη απλόχερα τους έδωσε, συνθέτοντας τις πιο artisanal Don Julio εμπειρίες.
Το ταξίδι με την tequila Don Julio ήταν μια εμπειρία ζωής. Κι όπως κάθε μοναδική στιγμή, έτσι και σε αυτή εδώ αξίζει να σηκώσεις το ποτήρι σου ψηλά.
Salud!
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
#DrinkResponsibly