NETFLIX
HOT RIGHT NOW

Αξίζει να πάθεις εμμονή με την Victoria Pedretti

H 24χρονη πρωταγωνίστρια της 2ης σεζόν του 'You' μοιάζει να είναι η ιδανική γυναίκα.

Mπορεί η ερμηνεία του ‘είναι να μην φάω κόλημμα σου λέω’ Penn Badgley να είναι αυτή για την οποία, για άλλη μια σεζόν, μιλάνε όλοι. Στην δεύτερη σεζόν όμως του You έχει άξιο συμπαραστάτη, την 24χρονη δηλαδή Victoria από την Φιλαδέλφεια που μέχρι τώρα είναι γνωστή ως Nell στο The Haunting of Hill House και ως ‘είμαι μέρος της οικογένειας του Manson’ Lulu στο Once Upon a Time in Hollywood του Tarantino.

Και όταν λέμε άξιο συμπαραστάτη, το εννοούμε. Σε όλα τα επίπεδα και υπό όλες τις έννοιες. Αλλά ας το αφήσουμε εκεί σε περίπτωση που είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν κάθισες μέσα στις γιορτές να δεις την 2η σεζόν του You. Γιατί δεν παίζει να υπάρχει άλλος. Όποιον έχω ρωτήσει, άντρα ή γυναίκα, κάθισε και το είδε. Δεν ξέρω γιατί, έτσι απλά είναι.

Μια γυναίκα που εκπέμπει ταυτόχρονα μια αφάνταστη γλύκα (σε πείθει ότι, με το που την δεις, την ερωτεύεσαι) και εκείνη την αδιόριστη χιπστεριά που την καθιστά ιδανική rom com πρωταγωνίστρια για την εποχή μας. Άξια διάδοχο π.χ. της Zooey Deschanel του 500 Days of Summer ή της Olivia Thirby την οποία και -για κάποιο λόγο- μου θυμίζει φυσιογνωμικά. Αν και, με όσα μαθαίνουμε για εκείνη στο τέλος της σεζόν, μάλλον έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με την (SPOILER ALERT) διαχρονική Yvonne Strahovski του Dexter.

Όπως και να’χει, τόσο η Victoria όσο και η Love Quinn (o χαρακτήρας που υποδύεται) είναι όντως από τις γυναίκες με τις οποίες αξίζει να πάθεις εμμονή. Και στο λέω εγώ, ως ειδικός, μιας και ‘καταδίωξα’ επίμονα την νυν γυναίκα μου (και μητέρα του παιδιού μου) σταθερά επί μια δεκαετία πριν εκείνη ενδώσει και μια δει αρχικά ως φίλο και μετά ως σύντροφο. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δύσκολο είναι να είσαι stalker προ social media.

Όχι, δεν σκότωσα κάποιον για πάρτη της. Ούτε απείλησα τη δική της σωματική ακεραιότητα. Ας πούμε απλά πως, αν εγώ και ο Will (ο πρωταγωνιστής του You), βρισκόμασταν τυχαία στην μπάρα κάποιου μπαρ στην Καρύτση, θα είχαμε πράγματα να πούμε και εμπειρίες να μοιραστούμε.

Πίσω στην Victoria. Μια petite καλλονή 165 εκατοστών που αποφοίτησε με τιμές και δόξες από το έγκριτο Carnegie Mellon School of Drama και ξεκίνησε αμέσως να δουλέυει. Σταθερά και αμετάκλητα. Κερδίζοντας ήδη τον άτυπο τίτλο της Netflix’s Queen of Horror μιας και είναι η μοναδική από την πρώτη σεζόν του Haunting of Hill House που επιστρέφει για την 2η σεζόν.

Και όχι, δεν είναι τυχαίο ότι οι casting directors επιμένουν να την επιλέγουν για ρόλους γυναικών που δεν είναι τόσο γλυκιές όσο φαίνονται. Για την ακρίβεια για τους ρόλους γυναικών που φαίνονται εύθραστες αλλά κρύβουν μια εσωτερική δύναμη και μια τρέλλα που σε κάνει να μένεις με το στόμα ανοιχτό αν και εφόσον αποφασίσουν να την βγάλουν βόλτα. Ακόμη και αν η ίδια η Victoria επιμένει να λέει πως δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται όλο αυτό και ότι εκείνη είναι απλώς ευχαριστημένη που τις κάθονται καλές δουλειές.

Δεν μας τα λες καλά Victoria. Ή, για την ακρίβεια, δεν μας τα λες όλα.

“Ως ηθοποιός κανείς δεν σου λέει τι πρέπει να κάνεις. Πρέπει εσύ να αποφασίσεις τι σημαίνει για σένα αυτό. Προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να δώσω πνοή στους χαρακτήρες. Να μην είναι στερεότυπα ή καρικατούρες. Να αισθάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με αληθινούς ανθρώπους με τους οποίους το κοινό μπορεί να αποκτήσει μια σχέση. Αυτό είναι όλο”.