HOT RIGHT NOW

H Ευγενία Μανωλίδου έχει μεγάλο ταλέντο

Σε πολλά και διαφορετικά πράγματα, μεταξύ των οποίων να μας γεννά ‘άτακτες σκέψεις’

Διακεκριμένη μουσικοσυνθέτης, ‘αδιάκριτη’ παρουσιάστρια, σέξι χορεύτρια, σκληροτράχηλη κριτής, σύζυγος υπουργού και μάνα. Η Ευγενία Μανωλίδου, πέρα και πάνω από ρόλους , είναι μια πραγματικά ωραία (και φαντασμαγορική γυμνασμένη) γυναίκα. Γεγονός που δεν σηκώνει κριτική. Ούτε επηρεάζεται από την ιδεολογία αυτού που την κοιτά.

Η φυσική της ευγένεια είναι το πρώτο πράγμα που θα σου κάνει εντύπωση αν έχεις την ευκαιρία να την γνωρίσεις από κοντά. Καθώς επίσης και ένας τευτονικός επαγγελματισμός που μοιάζει παράταιρος  στο βαλκανικό ελληνικό τηλεοπτικό σκηνικό.

Αν και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό προκύπτει από την δεδομένη αστική παιδεία της. Η’ λειτουργεί ως ένας τρόπος να κρατήσει μακριά της όλους όσους δεν εμπιστεύεται, δηλαδή την πλειονότητα των όσων την πλησιάζουν.

Και η αλήθεια είναι ότι η παρουσία της στο Ελλάδα έχεις ταλέντο, που μόλις ξεκίνησε, δεν βοηθάει να επιβεβαιώσει αυτό που ξέρω να είναι αλήθεια. Ούτε το τσιφτετέλι που ψιλο-χόρεψε, ούτε η προστριβή που είχε με την drag queen.

 

Κινήσεις που τις κατανοώ πλήρως στην λογική ότι ‘αυτό απαιτεί ο ρόλος της ως κριτής, οπότε και αυτό κάνει’. Αλλά δεν μου κολλάνε με τις δηλώσεις της για το πόσο δεν έχει αντέχει την τηλεόραση και ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί η έκθεση στο γυαλί πρωταρχική της έννοια.

Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά η Ευγενία βγαίνει και προκαλεί. Δέχεται επιθέσεις και αποκρούει. Τόσο τις ριπές που έχουν στόχο εκείνη, όσο και τον αγαπημένο της ‘μπουμπούκο’.

Αλλά ποτέ δεν υποχωρεί. Ποτέ δεν καταρρέει (σ.σ. ακόμη και όταν το λέει, όπως στο Master Chef, δίνοντας αφορμή στους Ράδιο Αρβύλα για να την ξεσκονίσουν για τα καλά). 

Ίσως γιατί όλα αυτά μοιάζουν πολύ λίγα για να πληγώσουν μια γυναίκα που βρέθηκε στα 21 της στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, παντρεμένη με κάποιον δεκαετίες μεγαλύτερό της, αναγκασμένη να κυκλοφορεί σε ένα καλλιτεχνικό κύκλο με άγριες σαρκοφαγικές διαθέσεις.

Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει η ίδια ΄Στα 21 μου προερχόμουν από μία κακή σχέση. Πολλή ζήλεια, πολλή ένταση. Ένα μεσημέρι συνοδεύω τη μητέρα μου σε ένα γεύμα με φίλους.

Στην παρέα της υπήρχε ένας άντρας, που άρχισε να μου μιλάει για ζωγραφική, ποίηση, λογοτεχνία κι ο οποίος ενθουσιάστηκε όταν του είπα ότι γράφω μουσική στον ελεύθερό μου χρόνο. Εκεί ουσιαστικά έγινε το κλικ.

Τώρα πώς από το κλικ έφτασα να τον παντρευτώ και να κάνω δύο παιδιά μέσα σε λίγους μήνες, αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Το ξέρω, ήμουν πολύ μικρή. Εκεί όμως άγγιξα και τα άκρα για πρώτη φορά στη ζωή μου.

Το ήρεμο παιδάκι που άκουγε τη μαμά του γνωρίζει έναν άνθρωπο, με τον οποίο είχε αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας και όχι μόνο αλλάζει ζωή, αλλά και ήπειρο’.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ευγενία Μανωλίδου έχει κάτι το ξεχωριστό. Και αυτό είναι κάτι που οφείλεις να της αναγνωρίσεις, σε όποιο άκρο του αισθητικού ή ιδεολογικού φάσματος και αν ανήκεις.

Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι είναι αδύνατο να προβλέψεις που μπορεί να βρίσκεται σε πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα. Είναι αρκετά φιλόδοξη, σκληροτράχηλη και προγραμματισμένη για να συνεχίσει να μας εκπλήσσει.

Τέλος δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε το φαντασμαγορικά γυμνασμένο κορμί της (ένεκα πιλάτες), που μοιάζει πιο ταιριαστό σε μια έφηβη, παρά σε μια γυναίκα 37 ετών με τρία παιδιά.

Μια ακόμη απόδειξη της σιδερένιας θέλησης της.