WOMEN

Amanda Chrishell, η ωραιότερη Κύπρια όλων των εποχών

Η 180 εκατοστών Βραζιλιάνικης καταγωγής πτυχιούχος Ιατρικής και μοντέλο είναι, πολύ απλά και ξεκάθαρα, η τέλεια γυναίκα.

Πανέξυπνη, πανέμορφη και ταλαντούχα στα πάντα όλα (μαγείρεμα, χορό, μαθηματικά κτλ), η -εσαεί αριστούχα- κόρη του δεύτερης γενιάς Κύπριου βιομηχάνου και της πάλαι ποτέ Βραζιλιάνας προέδρου του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Αρχείων (και νυν διευθύντριας αλυσίδας supermarket), στοιχειώνει εντελώς τα όνειρα και το instagram feed μας για πάνω από 1 ½ χρόνο.

“Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στο Λονδίνο. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λευκωσία έως τα οχτώ μου. Θυμάμαι ακόμη τον υπέροχο κήπο μας και τα ζώα που είχαμε (σκυλιά, κότες, λαγουδάκια και παπαγάλους). Μετά μετακόμισα στο Λονδίνο όπου και πήγα σε οικοτροφείο θηλέων και στη συνέχεια στην Ιατρική Σχολή”.

Κάθε της insta post ή insta story, ειδικά αυτά που την δείχνουν να χορεύει χαμογελώντας διάπλατα, σε κάποιο εξωτικό προορισμό, αποτελούν τον ορισμό του joie de vivre και ξεχωρίζουν με την μια από το σωρό.

‘Το όνειρό μου από μικρή ήταν να γίνω χειρούργος κτηνίατρος. Οι γονείς μου, όμως, με αποθάρρυναν λέγοντάς μου πως θα χαραμίσω το χρόνο μου και πως δεν έχει λεφτά το συγκεκριμένο επάγγελμα. Οπότε το έβαλα ως No2 επιλογή όταν δήλωσα σχολές. Ελπίζοντας ότι θα περάσω εκεί αφού ως No1 επιλογή έβαλα μια από τις καλύτερες ιατρικές σχολές στην Αγγλία. Τελικά έγραψα τόσο καλά που πέρασα στα London Metropolitan και Imperial college από όπου και αποφοίτησα με έπαινο. Δεν μετανιώνω. Σκοπεύω όταν τελειώσω με το μόντελινγκ να εξασκήσω κανονικά το επάγγελμα δουλεύοντας σε κάποιο εργαστήριο γενετικής”.  

Οπότε, με τη βοήθεια του Ace Models, του ελληνικού πρακτορείου της, τρέξαμε να γνωρίσουμε τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την one of a kind εξωτική ομορφιά, τα πράσινα μάτια και το συγκλονιστικό σώμα supermodel (“Tα πάντα πάνω μου είναι φυσικά. Δεν έχω πειράξει τίποτε”) που έσκασε ξαφνικά μύτη μπροστά μας.

“Με ανακάλυψαν στα 16 μου από το Elite Model στο Λονδίνο, ένα από τα καλύτερα πρακτορεία στον κόσμο, ενώ κοιτάζαμε με τις συμμαθήτριές μου την βιτρίνα του Selfridges στην Οxford street. Αυτό συνέβη στην αρχή της εβδομάδας Πασχαλινών διακοπών που είχαμε. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας με προσέγγισαν από άλλα 4 διαφορετικά πρακτορεία. Οπότε το θεώρησα κάτι σαν σημάδι. Ως τότε δεν μου είχε περάσει ποτέ ως τότε να γίνω μοντέλο. Ήμουν πολύ ψηλή και πολύ αδύνατη”. 

Το πόρισμα; Η βιβλιοφάγος που οι πάντες στην Ελλάδα μπερδεύουν με την Φουρέιρα και στο εξωτερικό με την Leona Lewis, είναι ένα πραγματικό σουπερμόντελ που, με κάποιο μαγικό τρόπο, προσγειώθηκε στα πόδια μας.

“Μια εβδομάδα αφότου ξεκίνησα ως μοντέλο, βρέθηκα στο Μιλάνο να περπατάω στην πασαρέλα για τον Gucci και τον Versace. Tα πήγαινα πάρα πολύ καλά και το πρακτορείο μου είχε μεγάλα όνειρα για εμένα. Ταυτόχρονα όμως είχα πολύ διάβασμα. Οπότε επέλεξα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και να σταματήσω”.

Εντάξει, στην περίπτωση της Amanda (που -μεταξύ άλλων- έχει κάνει καμπάνια για L’Oreal, United Colors of Benetton και Swarovski), δεν ήταν θέμα μαγείας, αλλά σφοδρού έρωτα.

“Όταν πήρα το πτυχίο μου, πήγα για διακοπές στην Κύπρο μαζί με τις φίλες μου. Εκεί, το τελευταίο βράδυ, γνώρισα το αγόρι μου (σ.σ. έναν Κύπριο) με τον οποίο ήμασταν μαζί πέντε χρόνια. Εξού και δεν ξεκίνησα κατευθείαν το μόντελινγκ. Ήθελα να αφοσιωθώ στη σχέση μου. Όταν χωρίσαμε, επειδή θέλαμε διαφορετικά πράγματα, επέλεξα να βρω αρχικά ένα πρακτορείο στην Ελλάδα, προκειμένου να είμαι κοντά σε περίπτωση που άλλαζα τελικά γνώμη”. 

Εμείς, πάντως, του οφείλουμε του παλικαριού ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί, αν δεν υπήρχε, η Amanda, όπως είναι κατανοητό, δεν θα είχε κάνει ποτέ το πέρασμα από την Ελλάδα (όπου και βρίσκεται αυτή τη στιγμή λόγω MadWalk) πριν ξεχυθεί σε Λος Άντζελες, Μαΐάμι και Νέα Υόρκη όπου έχει φωτογραφήσεις κυριολεκτικά κάθε μέρα.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που δουλεύω ξανά full time ως μοντέλο. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Με αντιπροσωπεύουν τοπ πρακτορεία σε κάθε πόλη. Απολαμβάνω κάθε στιγμή”.

Οπότε και εμείς δεν θα είχαμε ποτέ την ευκαιρία να σου συστήσουμε ένα αψεγάδιαστο πλάσμα που συνδυάζει τόσο αβίαστα μυαλό, ομορφιά και θετική ενέργεια.

“Το ένα και μοναδικό τατού μου, αυτό στον ώμο μου, δεν δείχνει κάτι συγκεκριμένο. Μου το έκανε -με μια βελόνα και το μελάνι από ένα στυλό- όταν ήμουν 14 ετών ένας μεγαλύτερος μου ξάδελφος. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που είχα μεθύσει (με βότκα πορτοκάλι), οπότε του είπα να κάνει ότι θέλει. Το επόμενο πρωί ξύπνησα με αυτό στον ώμο μου. Και πέρασα τα επόμενα δυο χρόνια προσπαθώντας να το κρύψω από τους γονείς μου”.

Όσον αφορά το πως ένα πολύ αδύνατο κορίτσι από το Λονδίνο καταλήγει να έχει ένα τέτοιο σώμα, η απάντηση είναι απλή. Πολύ γυμναστική και βραζιλιάνικα γονίδια.

“Το σώμα μου έχει αλλάξει εντελώς. Έχω κληρονομήσει φυσικά τις καμπύλες και τα γονίδια από την Βραζιλιάνα μητέρα μου. Επιπλέον γυμνάζομαι συνεχώς. Πηγαίνω σχεδόν καθημερινά. Για μένα είναι κάτι σαν διαλογισμός. Φοράω τα ακουστικά μου και γυμνάζομαι”.

Τι μένει για το τέλος; Η αίσθηση ότι η πορεία της Amanda (στην οποία έκαναν πρόταση να μπει τόσο στο Survivor όσο και στο Nomads) από εδώ και πέρα μόνο σαν ξέφρενος χορός μπορεί να είναι. Από εκείνους που εκφράζουν καλύτερα και από χίλιες πόζες την ενέργεια και το πάθος που κρύβει μέσα της.

“Είμαι πολύ καλή νοικοκυρά και καταπληκτική μαγείρισσα. Παρότι χορτοφάγος, φτιάχνω ένα φοβερό μαριναρισμένο κοτόπουλο. Πολύ τρυφερό και νόστιμο. Καθώς και πολλά ακόμη φαγητά. Αυτό στο οποίο είμαι ατάλαντη, όπως ρωτάς, είναι η yoga. Δεν μπορώ να κάνω με τίποτα”