24 Media
WOMEN

H Αναστασία Τσιλιμπίου έχει ζήσει τις χίλιες και μια νύχτες

Το κορίτσι με το μελαγχολικό βλέμμα έχει ήδη στο βιογραφικό της μια επιτυχία βγαλμένη από τα παραμύθια της Ανατολής.

Ένα συγκλονιστικής ομορφιάς καστανοξανθό 21χρονο κορίτσι, με υπέροχα γαλαζοπράσινα μάτια και ένα γνήσιο χαμόγελο που θα πρέπει να είσαι Όρκ από την Μόρντορ για μην σου ζεστάνει την καρδιά, κάθεται απεναντί μου. Βρισκόμαστε στο -φημισμένο για το brunch του- Momο, στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα (όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μένει μαζί με τους γονείς της). Το λαχταριστό διώροφο burger που έχει παραγγείλει βρίσκεται ήδη μπροστά της κι εκείνη μασουλάει δακριτικά.

“Ποια είναι η πιο κακή μου συνήθεια; Ότι τρώω burger και πίτσες όλη την ώρα. Αγαπημένα μου junk food είναι τo McChicken του McDonald’s με πατάτες και coca cola μηχανής, η Pizza Fan, τα Ruffles με κέτσαπ και οι Twix. Επίσης δεν τα πάω καλά με την γυμναστική”.

24 Media

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

Εικοσιπέντε χρόνια νωρίτερα, όταν κι εγώ μεγάλωνα λίγα στενά πιο κάτω, στην Αγία Ελεούσα, αυτή η σκηνή και αυτή η διεθνών προδιαγραφών γυναίκα θα ήταν ακριβώς, μα ακριβώς, όπως θα ήθελα να ξεκινούσε μια -εμπνευσμένη από τις Τζονχιουζικές εφηβικές ταινίες που ‘καταβρόχθιζα’ τότε με μανία- ιδεατή εκδοχή του δικού μου ‘φανταστικού’ εφηβικού έρωτα.

24 Media

Styling: Έφη Καρύδη

Μόνο που καμία από τις τότε πρωταγωνίστριες που σημάδεψαν δυο συνεχόμενες γενιές (εσένα κοιτάζω Molly Ringwald) δεν φθάνει ούτε στο μισό την αύρα κομψότητας και φυσικής ευγένειας που εκπέμπει αβίαστα η κόρη του ταλαντούχου Ρουμάνου σεφ και της Γιαννιώτισσας προϊστάμενης supermarket που έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στη Vogue όταν ήταν μόλις πέντε ετών.

“Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν, αλλά οι γονείς μου με κρατούσαν απολύτως προσγειωμένη. Μου έλεγαν ότι πρέπει να μείνω ο εαυτός μου. Και είχαμε συμφωνήσει ότι, αν έμενα πίσω στα μαθήματα, θα σταματούσα επιτόπου το μόντελινγκ. Η αλήθεια είναι ότι το ένιωθα ως παιχνίδι. Μου άρεσε, ως κοριτσάκι, να με ντύνουν, να με χτενίζουν και να με βάφουν. Αισθανόμουν πριγκίπισσα”.

24 Media

Φέτος το πρόγραμμά της αγγελικής Αναστασίας είναι κάτι παραπάνω από φουλ, αφού Δευτερότριτα βρίσκεται στην Κύπρο για τα γυρίσματα της κυπριακής τηλεοπτικής σειράς ‘Οργή’ στην οποία υποδύεται τον φύλακα άγγελο του πρωταγωνιστή και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας εμφανίζεται στο θέατρο Βεάκη ως η εγγονή της Λωξάντρας στην ομώνυμη παράσταση.

‘”Με την υποκριτική ασχολήθηκα πρώτη φορά στα οχτώ μου (στο τηλεοπτικό ‘Για την καρδιά ενός αγγέλου’) και στο θέατρο εμφανίστηκα δυο χρόνια μετά (βλέπε ‘Το θαύμα της Αννυ Σάλιβαν’). Αληθινή ηθοποιός, όπως ρωτάς, αισθάνθηκα για πρώτη φορά όταν πήγα στην Τουρκία (σ.σ. για την υπερπαραγωγή Kosem Sultan). Φέτος έχω το κανονικό πρόγραμμα ενός ηθοποιού, με θέατρο και τηλεόραση. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ (σ.σ. έδωσε πανελλήνιες με αποκλειστικό στόχο να περάσει στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στην Αθήνα). Δεν έχω πάει σε σχολή ακόμη, αλλά σκοπεύω να το κάνω τα επόμενα 1-2 χρόνια. Θέλω να νιώσω αρκετά ώριμη ως άνθρωπος και ηθοποιός ώστε να κατανοήσω ακόμη καλύτερα αυτά που θα μάθω εκεί”.

24 Media

Όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα ασχολείται ενεργά και με το account της στο Instagram, το οποίο έχει αγγίξει τους 223.000 followers και συνεχίζει πυρετωδώς να προσελκύει φανς.

“Οι followers μου είναι στην πλειοψηφία τους από όλο τον κόσμο, αφού η σειρά, μετά την Τουρκία, προβλήθηκε σε 55 χώρες. Οι Έλληνες άρχισαν να πληθαίνουν μόλις από πέρυσι”.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί η παραμυθένια Αναστασία να είναι μόλις 21 ετών, αλλά και έχει ήδη κάνει και έχει μάθει πολλά πράγματα. Μεταξύ των οποίων να απαντάει με χαμόγελο, ειλικρίνεια και ένα κελαρυστό γέλιο τόσο χαριτωμένο, που το έχω βάλει ringtone στο κινητό μου, κάθε ερώτηση που θα της κάνεις. Χωρίς, ωστόσο, να σου αποκαλύπει το παραμικρό για το τι πραγματικά αισθάνεται.

“Επειδή είμαι από πολύ μικρή στο χώρο, έχω μάθει να φιλτράρω καλύτερα αυτά που λέω. Και αυτό γιατί έχουν υπάρξει στιγμές που έπεσα στην παγίδα και κάποιοι δημιούργησαν από εκεί που δεν το περίμενα θέμα από λεγόμενά μου”.

Με άλλα λόγια, η εποχή που τριγυρνούσε αγκαλιά με την Χαβανέζα Barbie της στο set του ‘Στην Καρδιά ενός Αγγέλου’, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Αν κι εφόσον κάνω κόρη και αποφασίσει να γίνει ηθοποιός, θα ήθελα πάρα πολύ να δουλέψει με τον Στέλιο Μάινα που θεωρώ ότι είναι απίστευτος ηθοποιός και πάρα πολύ καλός άνθρωπος – εμένα με βοήθησε πάρα πολύ. Τα ίδια ισχύουν και για τον Θοδωρή Παπαδουλάκη (σ.σ. ο σκηνοθέτης του Νησιού) ο οποίος εξηγεί πάρα πολύ αναλυτικά στον κάθε ηθοποιό, ανεξάρτητα με το μέγεθος του ρόλου του, το τι συμβαίνει“.

24 Media

Με άλλα λόγια (part 2) η εποχή που έμπαινε ‘δυσφορώντας’ στο πλοίο για να γυρίσει εσπευσμένα πίσω από τις διακοπές της στην Πάρο, αμέσως αφού έδωσε πανελλήνιες, για να κάνει audition στην Κωνσταντινούπολη για το ‘Kiosem Sultan’ (ως η Ελληνίδα κόρη του παπά που βρέθηκε σκλάβα στο χαρέμι του σουλτάνου και τελικά κατάφερε να αποκτήσει πραγματική εξουσία) ανήκει στο παρελθόν.

“Στην αρχή δεν ήθελα να πάω. Δεν πίστευα ότι θα πάρω τον ρόλο και δεν ήθελα να χάσω τις διακοπές μου. Σκέψου ότι, αρχικά, παρακάλεσα τους παραγωγούς αν μπορώ να πάω αργότερα. Με εκείνους να μου απαντάνε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα γυρίσματα. Τελικά έκατσα άλλη μια μέρα, όπου πήγαμε με την κολλητή μου στην Νάουσα και μείναμε ξύπνιες ως το ξημέρωμα. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια στο εκατομμύριο αυτό που μου συνέβη. Δεν ήταν κάτι που κυνήγησα. Με είδαν στο ‘Νησί’. Τους άρεσα. Πέρασα από τέσσερις audition. Και τελικά πήρα τον ρόλο. Όταν τελείωσε, έκανα audition και για άλλες τούρκικες σειρές, αλλά δεν προχώρησε κάτι. Είτε γιατί η προφορά μου ακουγόταν ξενική, οπότε δεν μπορούσα να παίξω την Τουρκάλα, είτε γιατί ήθελαν να μετακομίσω μόνιμα στην Τουρκία”.

24 Media

Μια εμπειρία που την σημάδεψε πολλαπλά, αφού βρέθηκε στα 18 της να ζει σε μια άλλη χώρα, έχοντας την ευθύνη για μια παραγωγή εκατομμυρίων, προσπαθώντας να ερμηνεύσει ένα ρόλο σε μια γλώσσα που δεν ήξερε (σ.σ. τούρκικα έμαθε, κανονικά και σε χρόνο dt όταν γύρισε Ελλάδα) και δοκιμάζοντας καθημερινά καινούργια πράγματα όπως ιππασία, μαθήματα ξιφασκίας ή υποβρύχια γυρίσματα.

Όσο ήμουν στην Τουρκία, έκλαιγα συχνά από τα νεύρα μου γιατί δεν μπορούσα να μάθω τα λόγια όσο γρήγορα ήθελα. Ειδικά στις αρχές, γιατί μετά είχα ακούσματα και τα μάθαινα πανεύκολα

Και σκέψου ότι μιλάμε για ένα -εσωστρεφές και χαμηλών τόνων- κορίτσι που, μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο για την Κωνσταντινούπολη, ντρεπόταν να ανταποδώσει τα βλέμματα των αντρών που ήταν μονίμως κολλημένα πάνω της.

“Είμαι 1.000% άνθρωπος που δεν μου αρέσει να προκαλώ. Ούτε στο ντύσιμο, ούτε στην συμπεριφορά. Γυναίκα, όπως ρωτάς, αισθάνθηκα γύρω στα 19 μου. Γενικά ήμουν πολύ χαμηλών τόνων παιδί. Φαντάσου ότι μέχρι τη Γ’ Λυκείου δεν μιλούσα καν στα αγόρια. Ντρεπόμουν”.

24 Media

Ενώ και η πρώτη της σχέση, που έκανε (στα 18 της) όσο ήταν εκεί με ένα Τούρκο ηθοποιό, ήταν μάλλον τραυματική για τον ευαίσθητο ψυχισμό της.

“Όταν γύρισα στην Ελλάδα μου είπε ότι θα ήθελε να έχουμε κάτι ελεύθερο. Εγώ του απάντησα ότι δεν θέλω να μοιράζομαι τα πράγματα και τους ανθρώπους μου. Οπότε χωρίσαμε. Για ένα διάστημα ήμουν πολύ χάλια ψυχολογικά. Πληγώθηκε ο εγωισμός και η εμπιστοσύνη μου. Για αυτό και πλέον θέλω, όποιος με πλησιάζει -ιδιαίτερα στα ερωτικά- να είναι ξεκάθαρος. Να μου πει εξαρχής ποιες είναι οι προθέσεις του. Γιατί αν θέλεις να ασχοληθείς μαζί μου πρέπει να ξέρεις τι θέλεις. Επίσης θέλω να έχω δίπλα μου μόνο εξαιρετιικούς ανθρώπους. Οπότε οι πάντες περνάνε από κόσκινο”.

Αυτό, η εσωστρέφεια και μια αδιόρατη θλίψη στο βλέμμα, είναι κάτι που χαρακτηρίζει την Αναστασία ως σήμερα.

24 Media

“Σε όλο το Λύκειο οι καθηγητές με ρωτούσαν αν έχω κάτι. Ακόμη και φίλες μου αναρωτιούνται αν είμαι στεναχωρημένη, ενώ στην πραγματικότητα είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι το βλέμμα μου έτσι και με παρεξηγούν οι άνθρωποι. Αυτό συμβαίνει και όταν με πρωτογνωρίζει κάποιος, όταν π.χ. συναναστρέφομαι μια παρέα που δεν γνωρίζω. Είναι δεδομένο ότι θα γυρίσει και θα πει αυτός στον κοινό γνωστό μας ότι ‘Αυτή είναι πολύ σνομπ, γιατί την έφερες;’. Όταν όμως γνωριστούμε και μου μιλήσει, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό δεν ισχύει. Σκέψου ότι όλες οι κολλητές μου μου έχουν πει ότι ‘όταν σε πρωτογνώρισα νόμιζα ότι με μισείς’. Δεν ξέρω γιατί, αλλά όσο μεγαλώνω, νοιώθω για κάποιο λόγο ανασφάλεια στην κοινωνικότητα. Νοιώθω ότι άμα πάω να μιλήσω θα πω καμία βλακεία και θα φαίνομαι χαζή, ότι δεν θα είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτό που θα πω”.

Είναι εκείνο το χαρακτηριστικό της που την καθιστά πραγματικά γοητευτική. Το γεγονός δηλαδή ότι το ποια αληθινά είναι παραμένει ερμητικά κρυφό από το δημόσιο μάτι.

“Ακούω μουσική 24ώρες το 24ώρο. Δεν με βρίσκεις ποτέ χωρίς ακουστικά στα αυτιά μου. Αν έχω νεύρα τότε ακούω το soundtrack του ‘La La land’ που είναι η αγαπημένη μου ταινία προκειμένου να ηρεμήσω. Αν έχω πραγματικά πολλά νεύρα, τότε ακούω κάτι ροκ όπως τους The Neighbourhood”.

24 Media

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμη από την Αναστασία. Προσωπικά, ανυπομονώ να τη δω σε κάτι εντελώς κόντρα. Σέξι και κακιά, για παράδειγμα. Ιδανικά κομπλέ με roller blade, όπως η Heather Graham στο Boogie Nights από την οποία εμπνευστήκαμε και το concept της συγκεκριμένης φωτογράφησης.

“Ανυπομονώ να συμβεί αυτό, το να παίξω κάτι κόντρα, αφού μέχρι τώρα έχω παίξει ρόλους του γλυκού κοριτσιού που ερωτεύεται. Για αυτό και μου αρέσει ο ρόλος που παίζω στην ‘Οργή’ που είναι πιο δυναμικός και μυστήριος”.

24 Media

Ανυπομονώ να την δω να εκδηλώνει το εκρηκτικό του χαρακτήρα της, αυτό που γνωρίζουν μόνοι οι δικοί της άνθρωποι, πάνω στην σκηνή και πάνω στην οθόνη. Κάτι που έχω το προαίσθημα ότι θα συμβεί πολύ σύντομα.

“Τσαντίζομαι εύκολα, αλλά δεν το δείχνω. Μέχρι πριν δυο χρόνια δεν έλεγα ποτέ τι πραγματικά με ενοχλεί. Έτσι έκανα και στις φιλίες και στις σχέσεις σου. Τα κράταγα πάντα για μένα. Κάτι που μου δημιουργεί και άγχος και νεύρα. Γιατί πιέζεσαι και κάποια στιγμή σκάει η βόμβα. Κατάλαβα ότι είναι καλύτερο και για την ψυχική μου ηρεμία και για την σχέση να λέω εξαρχής τι με ενοχλεί και τι με απασχολεί”.

24 Media

Και, που’ σαι, Αναστασία. Μια χαρά το δικαιούσαι να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Το έχεις κερδίσει ήδη με το σπαθί σου.

“Από εξωτερική εμφάνιση είχα από μικρή θέμα με τα αυτιά μου, αλλά το έχω ξεπεράσει. Αυτά που θα ήθελα να αλλάξω, όπως με ρωτάς, είναι περισσότερο θέματα χαρακτήρα. Θα ήθελα να έχω ακόμη μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω αυτά που θέλω”.

> Η φωτογράφηση της Αναστασίας πραγματοποιήθηκε στην Disco Vinilio. Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα. Τηλ: 2109681056.

> Τα ρούχα που φόρεσε η Αναστασία: Λεοπάρ Μπουστακι bershka, βινιλ παντελόνι calzedonia, κάλτσες tezenis, σκουλαρίκια accessorize (στην 1η φωτογραφία με την τσιχλόφουσκα). Μπλούζα ριγέ bershka,τζιν σορτς Zara γυαλιά Cutler and Gross, Optical Papadiamadopoulo (στη 2η φωτογραφία, στον καναπέ). Κορμάκι  και τσαντάκι
μπανάνα bershka, λεοπάρ κ κόκκινο κολάν calzedonia, σκουλαρίκια
accessorize γυαλιά Cutler and Gross, Optical Papadiamadopoulos (στην 4η φωτογραφία).  Μαύρο μπουφάν με παγέτες κ μαύρο κορμάκι Bershka.