24 Media
WOMEN

Η Έφη Ρόζη θα έπεφτε στη φωτιά για το κατοικίδιό σου

Μιλήσαμε με την πιο όμορφη και μάχιμη κτηνίατρο στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως μικρός είχα πάντα μια φοβία με τα σκυλιά, ειδικά τα μεγαλόσωμα. Σίγουρα, με είχε επηρεάσει και μια περιπέτεια που πέρασα στην ηλικία των τεσσάρων, όταν μου επιτέθηκε ένα πίτμπουλ και αναγκάστηκα να κάνω κάμποσα ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ωστόσο, καθώς μεγάλωνα, μεγάλωνε μαζί και η επιθυμία μου να αποκτήσω κι εγώ το δικό μου σκύλο. Ακόμη δεν έχει γίνει πράξη, αλλά είναι στα άμεσα σχέδια. Ειδικά, μετά τη γνωριμία μου με την -κατά γενική ομολογία- πιο όμορφη κτηνίατρο της Ελλάδας, Έφη Ρόζη.

Η νεαρή πανύψηλη (183 εκατοστά) γιατρός είναι η κτηνίατρος που κάθε ιδιοκτήτης θα ήθελε για το κατοικίδιό του. Γλυκιά, χαμογελαστή και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. Συναντηθήκαμε στον υπέροχο χώρο του Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort ένα πρωινό Δευτέρας και απολαύσαμε την φιλοξενία του πολυτελούς ξενοδοχείου, μιλώντας παράλληλα για την δουλειά της ως κτηνίατρος, αλλά και τη ζωή της.

24MEDIA

(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

Γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Έλληνα και μητέρα με καταγωγή από τη Ρουμανία και την Αυστρία. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο πατρικό της ως βρέφος, βρέθηκε ανάμεσα σε σκυλιά, τα οποία ήταν πάντα περισσότερα από τα άτομα που ζούσαν μέσα στο σπίτι. Ένα σπίτι, το οποίο βρισκόταν λίγο έξω από την φασαρία της πόλης, μονοκατοικία, με μεγάλο κήπο, ό,τι ακριβώς θα ονειρευόταν ένα παιδί.

“Πάντα ήθελα να γίνω κτηνίατρος. Μεγαλώνοντας μέσα σε ένα μικρό ζωολογικό κήπο, έμαθα να αγαπάω τα ζώα και ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έχω κάνει μεταπτυχιακό στην Αγγλία και τώρα εργάζομαι στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων”.

Σίγουρα, θα αναρωτιέσαι πού την έχεις ξαναδεί. Βλέπεις, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Μάτι που συγκλόνισαν τη χώρα μας, η Έφη και οι υπόλοιποι γιατροί του Αττικού Νοσοκομείου Ζώων περιέθαλψαν δωρεάν, ζωάκια που πληγώθηκαν από τη φωτιά. Μια φωτογραφία της, όμως, παρέα με έναν σκύλο, έγινε viral και συζητήθηκε έντονα. Τόσο, που ούτε η ίδια το περίμενε.

24MEDIA

(Styling: Έφη Καρύδη / μπικίνι Maaboo, κοσμήματα Forever21)

Ζει και αναπνέει για τα ζώα. Σήμερα έχει στο σπίτι της, σκύλους, γάτες, ένα ενυδρείο και μια καρακάξα! “Την βρήκα νεογέννητη στον κήπο μου και την μεγάλωσα. Πραγματικά, πιστεύω ότι είναι από τα πιο έξυπνα ζώα εκεί έξω”.

Στα χρόνια που εργάζεται ως κτηνίατρος της έχουν τύχει ουκ ολίγα περιστατικά. Ένα από αυτά, ωστόσο, δεν πρόκειται να το ξεχάσει ποτέ. “Ήταν ένα σκυλάκι-συνοδός ενός παιδιού με ειδικές δεξιότητες. Ήταν φοβερό το δέσιμο που είχαν οι δυο τους και το παιδάκι έκλαιγε, όση ώρα εξετάζαμε το σκυλάκι του. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά”.

Στο προφίλ της στο Instagram μετράει πάνω από 50.000 followers. Σίγουρα, δεν θα έχουν όλοι αυτοί κάποιο κατοικίδιο, αλλά με την Έφη για κτηνίατρο τους, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. “Ο γιατρός για το κατοικίδιο είναι σαν τον παιδίατρο. Το σκυλί μας είναι σαν το παιδί μας. Θέλεις να έχεις κάποιον που εμπιστεύεσαι για να το φροντίζει”, τονίζει.

“Υπάρχει φυσικά και μια κακή κατηγορία ιδιοκτητών. Πρέπει πραγματικά να αγαπάς το κατοικίδιο και να ξέρεις πως από την στιγμή που θα το πάρεις σπίτι, θα αλλάξει κάπως η ζωή σου”.

24MEDIA

(Λευκό μαγιό με βολάν Maaboo, κοσμήματα Forever21, ζώνη Zara)

Εκτός από τη δουλειά της στο Νοσοκομείο, το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει και το δικό της κανάλι στο Youtube, το ‘Dr. Effie Rozi‘, στο οποίο ανεβάζει videos με καθημερινές, χρήσιμες συμβουλές για όσους έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν κάποιο κατοικίδιο.

“Είναι κάτι πολύ καινούργιο. Είχα πολλούς φίλους που μου έστελναν συχνά ερωτήσεις για τα κατοικίδιά τους, κυρίως μέσω Instagram. Αυτές οι ερωτήσεις αφορούσαν πράγματα της καθημερινότητας, όπως το τι εμβόλια χρειάζεται να κάνουν σε ένα σκυλάκι που βρήκαν στο δρόμο, για την στείρωση και πολλά άλλα. Έτσι, αποφάσισα να αρχίσω να απαντάω σε όλα αυτά μέσω ενός video, κάτι που μέχρι τώρα έχει πάει πάρα πολύ καλά”.

24 Media

(Μαύρο μαγιό lookseri, κοσμήματα Forever21)

Όταν δεν βρίσκεται στο Νοσοκομείο ή δεν γυρνάει κάποιο video για το κανάλι της στο Youtube, σίγουρα θα τη συναντήσεις να εκτονώνεται σε κάποιο γυμναστήριο. Παράλληλα, είναι φαν της σκοποβολής, ένα χόμπι, το οποίο το εξασκεί χρόνια.

“Νομίζω πως με τον ύπνο δεν τα πηγαίνουμε και πολύ καλά. Συνήθως, κάνω τόσα πράγματα μέσα στην ημέρα, που το να κοιμηθώ έρχεται τελευταίο στη λίστα”.

24MEDIA

(Πολύχρωμο μαγιό Maaboo, κοσμήματα και γυαλιά Zara)

Είναι αισιόδοξη, επίμονη, αλλά και υπομονετική ως άνθρωπος, ενώ στα αρνητικά της είναι η νευρικότητα, η τελειομανία της και η ανάλυση που κάνει στα πάντα και πολλές φορές μπορεί να εκνευρίσει όσους βρίσκονται γύρω της. Στο σώμα της έχει τέσσερα τατουάζ, ενώ ετοιμάζεται για το πέμπτο, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο σκύλο της, που έχασε όταν ήταν μικρή.

Κάποια στιγμή θα ήθελε (και θα θέλαμε κι εμείς) να έχει τη δική της εκπομπή για κατοικίδια στην τηλεόραση, καθώς όπως λέει “θα περνούσαμε υπέροχα μηνύματα από ένα τέτοιο πρόγραμμα”.

Πάντως στο αν θα πρέπει να αγοράσουμε ένα σκυλάκι ή να δώσουμε στέγη σε κάποιο που βρέθηκε στο δρόμο, είναι κάθετη. “Τον χαρακτήρα και την καλοσύνη των ημίαιμων δεν την έχει κανένα. Έχουν αναγκαστεί να μείνουν έξω και όταν βρουν σπίτι δίνουν τρομερή αγάπη. Σαν να θέλουν να σε ευχαριστήσουν για όσα τους προσφέρεις”.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα χρειαστείς κτηνίατρο για το κατοικίδιό σου, μάλλον βρήκες την γιατρό που θα επισκεφτείς.

24MEDIA

(Λευκό μαγιό Calzedonia, κοσμήματα Forever21)

* Ευχαριστούμε το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort (67ο χλμ Αθηνών – Σουνίου, τηλ. 22920 69700) για την φιλοξενία.