WOMEN

H Ντένια Αγαλιάνου είναι η δική μας Indiana Jones

Η συμπρωταγωνίστρια του Sebastian Rulli στην υπερπαραγωγή 'El Ultimo Dragon' μας μιλάει για το Next Top Model, το life coaching και τη 'γούρικη' περιπέτειά της στο πιο σκληρό γκέτο του Mεξικού.

Μια ξανθιά με μεσογειακές καμπύλες, σπινθηροβόλα καταπράσινα μάτια, στενό φόρεμα, ψηλά τακούνια και το model book της ανά χείρας, δείχνει στον σκληροτράχηλο συμμορίτη με τα δεκάδες τατού ποιο από τα εκατοντάδες κινητά, που έχει στην μαύρη σακούλα σκουπιδιών του, είναι το δικό της. Εκείνο που της έκλεψαν πριν λίγες ώρες, ενώ εκείνη κοιτούσε αμέριμνη τα εκθέματα στο Museo de la Torre Latinoamericana.

Εκείνο που εσφαλμένα νόμισε ότι κατά λάθος βρήκε ο συγκεκριμένος Danny Trejo τύπος (όταν τον πήρε τηλέφωνο και το σήκωσε), οπότε και πήρε ένα ταξί να πάει να τον βρει. Πηγαίνοντας έτσι εκεί που ούτε η αστυνομία δεν τολμά να μπει, στο Tepito, το πιο hardcore δηλαδή γκέτο της Πόλης του Μεξικό.

“Ο ταξιτζής έπαθε σοκ όταν του είπα που θα πάω. Με τα λιγοστά αγγλικά που μιλούσε επέμενε να με περιμένει να τελειώσω για να μην με αφήσει μόνη μου. Εγώ, από την άλλη, ήμουν εντελώς χαλαρή. Είναι θαύμα ότι δεν άρπαξα καμία σφαίρα στο κεφάλι. Κατάλαβα τι έκανα και που ήμουν όταν είδα την σακούλα με τα κινητά. Του έδωσα ότι λεφτά είχα πάνω μου, πήρα το κινητό και έφυγα”.

Ναι, η Ντένια του τότε, που μόλις είχε προσγειωθεί στο Μεξικό και πάσχιζε να στήσει την καριέρα της ως μοντέλο, είχε εμφανώς άγνοια κινδύνου. Αν και, κάτι μου λέει, πως το μοναχοπαίδι που μεγάλωσε στον ‘Βουγιουκλάκειο’ Θεολόγο, βοηθώντας την σεφ μητέρα της στο ιταλικό παραλιακό εστιατόριο που δούλευε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να μπουκάρει στο ίδιο γκέτο ακόμη και σήμερα.

“Δουλεύω από τα 15 μου γιατί ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Όνειρό μου ήταν πάντοτε να γίνω δικηγόρος. Σε σημείο που όσοι με ήξεραν μου έπαιρναν από τότε που ήμουν παιδάκι δώρα για το μελλοντικό γραφείο μου. Το μόντελινγκ το σιχαινόμουν. Ούτε ήθελα να πάω στα καλλιστεία γιατί ήμουν πολύ ντροπαλή. Τελικά έδωσα πανελλήνιες και μπήκα στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, αλλά με πήραν στο Next Top Model οπότε δεν πάτησα καν στη σχολή. Δεν πειράζει, όταν με το καλό γίνω μανούλα, θα εκμεταλλευτώ αυτή την περίοδο για να σπουδάσω Νομική”.

Δικαιώνοντας πλήρως το No Fear τατού της, ένα από τα έξι συνολικά που κοσμούν το αψεγάδιαστο σώμα της (με αγαπημένο μου να είναι το Έρως, δίπλα στο στήθος της, που έκανε με αφορμή την τελευταία της σχέση).

Δεν πρέπει να φοβάσαι σε αυτή τη ζωή. Για αυτό έκανα το τατού. Για να το θυμάμαι κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο

Γιατί το πρώτο πράγμα που οφείλεις να καταλάβεις για εκείνη είναι ότι δεν φοβάται να κάνει ‘μακροβούτι’ σε ότι πρόκληση ή περιπέτεια της φέρει στο δρόμο της η ζωή.

“Στο Μεξικό βρέθηκα μέσω ενός μοντέλου από την Λετονία που γνώρισα στην Τουρκία. Μου είπε ότι είναι υπέροχα και ότι χάνω την ευκαιρία της ζωής μου. Οπότε έστειλε τις φωτό μου στην booker της, εκείνη μου απάντησε θετικά μέσα σε δυο μέρες, χώρισα από τη σχέση που είχα, μπήκα στο αεροπλάνο και ήρθα”.

Και το αμέσως επόμενο ότι, με κάποιο μαγικό τρόπο, η Ντένια καταφέρνει να μετατρέψει κάθε αναποδιά σε ένα ακόμη βήμα στην σταθερά ανοδική πορεία της.

“Τo συγκεκριμένο περιστατικό στο γκέτο είναι αυτό που χρησιμοποιήσα στο μονόλογο που μας ζήτησαν να φτιάξουμε για την audition μου στη δραματική σχολή. Εκεί όπου μου έδωσαν υποτροφία και από όπου, αποφοιτώντας, βρέθηκα να είμαι προτεινόμενη ως καλύτερη ηθοποιός (για ένα έργο του Τενεσί Ουίλιαμς) και ξεκίνησε η καριέρα μου”.

Επιστέγασμα στην οποία αποτελεί η συμμετοχή της στην υπερπαραγωγή El Ultimo Dragon της Televisa, τα γυρίσματα της οποία λαμβάνουν αυτή τη στιγμή σε Λατινική Αμερική, Ασία, Ισπανία και Μαϊάμι.

“Η σειρά είναι μια πραγματική υπερπαραγωγή που θα προβληθεί και στην Λατινική Αμερική και στις ΗΠΑ. Την προετοιμάζουν εδώ και 3 χρόνια. Είναι η μεγάλη μου ευκαιρία. Είμαι πολύ χαρούμενη με το συγκεκριμένο project”.

Εκεί που υποδύεται, για άλλη μια φορά στην καριέρα της, μια Ρωσίδα. Τυχαίο;

“Στην πρώτη μου σειρά, το Sincronia, ήμουν μια μισή Ρωσίδα-μισή Ελληνίδα που την παρασύρουν από το internet και την φέρνουν στο Μεξικό ως μοντέλο. Κάτι που ζήτησε ο σκηνοθέτης όταν με γνώρισε γιατί ήθελε, όταν μου συμβούν τα χειρότερα, να βρίσω και να χτυπηθώ στα ελληνικά. Ενώ ήμουν Ρωσίδα τόσο στο Run Coyote Run (που προσπαθώ να περάσω τα σύνορα για να φτάσω στο Las Vegas) όσο και στο Sin Miedo a la verdad (όπου υποδύομαι μια πολύ κακή γιατρό)”.

Εξού και αυτή τη στιγμή η φιλομαθής Ντένια μαθαίνει την 5η της γλώσσα, τα ρώσικα (μετά τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα τούρκικα και τα ισπανικά).

“Δεν σταματώ ποτέ να σπουδάζω καινούργια πράγματα και να εξελίσσομαι. Θεωρώ ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μου έχουν δωθεί τόσες ευκαιρίες. Μόνο η εμφάνιση, το να είσαι καλή ηθοποιός ή να ξέρεις πολύ καλά ισπανικά δεν αρκεί. Όταν πας σε μια audition, ότι ξέρεις και ότι έχεις ζήσει, φαίνεται”.

Συγκεκριμένα η Ντένια, με το γάργαρο γέλιο και την ελαφρώς Sofia Vergara προφορά, παίζει στο El Ultimo Dragon μια Ρωσίδα με κομβικό ρόλο στη ζωή του σούπερσταρ πρωταγωνιστή, Sebastian Rulli. Του ανθρώπου που την βοήθησε να πρωτομάθει ισπανικά.

Υποδύομαι μια δυνατή, πλούσια και λίγο σκοτεινή γυναίκα, ο μπαμπάς της οποίας είναι στη ρώσικη μαφία, που μένει στο Μαϊάμι και κάνει δουλειές με τον πρωταγωνιστή. Ο Sebastian από κοντά είναι υπέροχος. Όταν του είπα ότι είναι ο καθηγητής μου στα ισπανικά, έπαθε σοκ. Γιατί όντως έτσι συνέβη. Όταν είχα πρωτοέρθει στο Μεξικό, έμαθα ισπανικά παρακολουθώντας εκείνον στις telenovelas. Και μετά πήγα στο casting της Televisa“.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#BehindTheScenes #Karina @elultimodragonoficial #ElUltimoDragon #SebastianRulli #Serie #Actors #Backstage #Filming | Photo @fvels

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D E N I A (@denia_agalianu) στις

Η αλήθεια είναι ότι, πίσω στην εποχή που έβλεπα την -ελαφρώς πιο στρουμπουλή- Ντένια στο Next Top Model δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν εκείνη η πιο επιτυχημένη απόφοιτος του.

Ήμουν 17 χρονών παιδάκι τότε. Το Next Top Model για εμένα ήταν σαν να πήγα στρατό. Και, παρότι δεν με βοήθησε να κάνω καριέρα στην Ελλάδα και να βγάλω χρήματα για να βοηθήσω την μητέρα μου, μου άνοιξε το δρόμο για να φύγω στο εξωτερικό

Μια Ελληνίδα Indiana Jones που έφυγε με 50 ευρώ δανεικά προκειμένου να κάνει πρώτα καριέρα μοντέλου στην Τουρκία και μετά καριέρα μοντέλου και νυν ηθοποιού και life coach στο Μεξικό.

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το life coaching ψάχνοντας να βρω τον εαυτό μου. Στην πορεία άρχισα να το σπουδάζω και, αφού πήρα το πτυχίο μου, άρχισα και να διδάσκω γιατί ήταν κάτι που μου ζητoύσαν επιτακτικά αρκετές φίλες μου ηθοποιοί. Η δική μου τεχνική είναι ένα 9ώρο coaching κατά τη διάρκεια του οποίου αλλάζουμε τα πάντα. Από τα ψυχολογικά σου μέχρι τα επαγγελματικά σου. Οργανώνουμε τη ζωή και τους στόχους σου και αναλύουμε εκείνα τα πράγματα που δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, αλλά νομίζεις ότι σε κάνουν επειδή έτσι σου λέει η κοινωνία“.

Και όχι, αν αναρωτιέσαι, είναι δύσκολο να επιστρέψει η Ντένια μόνιμα στην Ελλάδα.

“Θα ξαναγυρνούσα στην Ελλάδα μετά από χρόνια, αλλά μόνο με μια πρόταση που πραγματικά αξίζει. Δεν παύω να είμαι μια γυναίκα που προσπαθώ να τα καταφέρω μόνη μου. Αν δεν πάρω σωστές αποφάσεις εγώ θα πληρώσω τα λάθη”.

Ειδικά εδώ και λίγο καιρό αφού κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα από τα όνειρά της που ήταν να μετακομίσει σε (και αργότερα να αγοράσει) ένα σπίτι στα βουνά γύρω από την Πόλη του Μεξικού, εντός μιας hippie chic κοινότητας καλλιτεχνών, το οποίο και μοιράζεται με τα δυο ‘παιδιά’ της, τα αξιολάτρευτα γατάκια Πάτροκλο και την Αφροδίτη.

Το όνειρό μου ήταν πάντοτε να μείνω στο βουνό. Μετά από μια κρίση που πέρασα πριν ένα χρόνο, όπου -μετά από ένα χωρισμό- αξιολόγησα εκ νέου φιλίες, σχέσεις και στόχους και ουσιαστικά ξαναγεννήθηκα, αποφάσισα να μετακομίσω από το κέντρο όπου έμεινα μέχρι τότε. Από το μπαλκόνι μου πλέον βλέπω μόνο δάσος“.

Εκεί ακριβώς όπου βρίσκεται καθώς κάνουμε τη συγκεκριμένη τηλεφωνική συνέντευξη. Με τα ελληνικά της να είναι κάπως ‘σκουριασμένα’ καθώς η μοναδική ευκαιρία που έχει να τα εξασκήσει είναι όταν πηγαίνει για την αγαπημένη της σπανακόπιτα στο μοναδικό ελληνικό εστιατόριο της πόλης ή σε κάποια εκδήλωση της πρεσβείας που συγκεντρώνει τα λίγα μέλη της εκεί ελληνικής παροικίας.

“Οι Μεξικάνοι είναι ο ευγενέστερος λαός που έχω γνωρίσει. Γελάνε μονίμως και είναι χαρούμενοι με τα πράγματα που έχουν, λίγα ή πολλά. Εμείς οι Έλληνες είμαστε πιο παθιάρικος λαός. Εκείνοι δεν έχουν τόσο δράμα στις σχέσεις τους. Δεν θα κλάψουν και θα βγουν στα μπουζούκια όπως εμείς. Κάτι που τους κάνει εντύπωση όταν τους λέω ιστορίες από την Ελλάδα. Μου λένε ‘Δηλαδή πας, πίνεις, πετάς λουλούδια και κλαις;’. Γενικώς μας αγαπάνε πολύ”.

Όχι και άσχημα για ένα κορίτσι που, μέσα σε μια δεκαετία, βρέθηκε από ένα διάρι στις Τζιτζιφιές στο Μέξικο Σίτυ και, προσεχώς, στο Λος Άντζελες. Αυτός που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο της στόχο.

‘Όνειρό μου είναι πλέον το να δουλέψω στο Λος Άντζελες. Έχοντας πάντα ως βάση το Μεξικό το οποίο θεωρώ σπίτι μου’ 

Αμφιβάλλεις ότι η 27χρονη Ντένια έχει το σθένος ψυχής, τα εφόδια, την συγκρότηση και τον απαραίτητο λιμανίσιο τσαμπουκά για να τα καταφέρει;

“Mε εκνευρίζει όταν κάποιος μου λέει ότι η ζωή μου μοιάζει με παραμύθι. Του θυμίζω ότι στα παραμύθια, μέχρι να φτάσεις στο happy end, η ηρωίδα περνάει πολλές κακουχίες και χρειάζεται να περάσει πολλά εμπόδια. Έχω κουραστεί πολύ να φτάσω έως εδώ. Απλώς είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βρίσκει το καλό σε κάθε κατάσταση. Και πάντοτε, στην πιο δύσκολη στιγμή μου, όταν ήμουν στα όρια, ερχόταν μπροστά μου φως, μια νέα ευκαιρία”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#RunCoyoteRun Premiere #FX #GustavoLoza #Fox #latinoamerica #goodhombresbadmuro #Pasasporquepasas #DeniaAgalianu #redcarpet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D E N I A (@denia_agalianu) στις

Εγώ, πάντως, όχι.

“Δεν πιστεύω στα λάθη. Δεν θα άλλαζα τίποτα στη ζωή μου. Είτε καλά, είτε κακά. Τα θεωρώ όλα αυτά μαθήματα ζωής. Το motto μου είναι ‘Ποτέ μην τα παρατάς”.