WOMEN

Όμορφη, ερωτική και καλοκαιρινή. Η Θωμαή Απέργη είναι η ιδανική γυναίκα.

Το ONEMAN μίλησε με την νεαρή τραγουδίστρια για το μπάσκετ, την μουσική και φυσικά το πρώτο της τραγούδι. Αυτό που θα σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου.

Η Θωμαή Απέργη εμφανίστηκε αυτό τον μήνα στη ζωή μας. Το συμβόλαιο που υπέγραψε με την Panik Records αλλά και το πρώτο της video clip για το τραγούδι “What’s your name(Μια βραδιά)” ήταν αρκετά για να μας κάνουν να την ψάξουμε και να μιλήσουμε μαζί της. Δες το βίντεο κλιπ και θα καταλάβεις κι εσύ γιατί κλείσαμε τόσο γρήγορα αυτή την συνέντευξη.

Θωμαή, πώς νιώθεις που είσαι σε μια δισκογραφική και κάνεις τα πρώτα σου βήματα;

Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί έτσι θα μπορέσω καλύτερα να επικοινωνήσω στο κοινό αυτό που αγαπώ περισσότερο, την μουσική. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι στην Panik Records γιατί μου δίνει το περιθώριο να κάνω αυτό που θέλω. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που υπέγραψα και στην συγκεκριμένη εταιρεία. Θα κάνουμε κάτι διαφορετικό που θα αρέσει και σε εμένα.

Είσαι 23 χρονών. Είσαι σίγουρη ότι θες να μπεις σε έναν κόσμο με συνεχόμενα ραντεβού, πρόβες και ταξίδια; Δεν θες να πας για κανένα μπάνιο;

Πριν υπογράψω στην Panik Records είχα πολλούς ενδοιασμούς. Γιατί είναι κάτι που δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής πηγαίνουν όλα πολύ καλά αλλά έχω δώσει στον εαυτό μου ένα χρονικό περιθώριο. Είναι δύσκολος χώρος.

 

Το πρώτο σου τραγούδι μπορεί εύκολα να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό αλλά να μην αγγίξει τον κόσμο που κοιμάται και ξυπνάει με λαϊκά ή pop. Σε ενοχλεί αυτό;

Δεν με ενοχλεί. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό κόσμου με αυτές τις προτιμήσεις στην Ελλάδα. Αυτό είναι το στοίχημα άλλωστε. Να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό όπως έγινε και με την Amy Winehouse ή την Adele. Υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν αγγίξει τον κόσμο παγκοσμίως κάνοντας κάτι διαφορετικό. Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει κοινό. Το έχω δει μέσα από τα live μου στην Πάτρα.

Το λέω γιατί με την μουσική σου σε φαντάζομαι πολύ εύκολα σε ένα φεστιβάλ στην Γαλλική ριβιέρα. Πολύ πιο εύκολα τουλάχιστον από ότι σε κάποια pop ελληνική περιοδεία. Θα γίνεις πιο pop για χάρη του ελληνικού κοινού ή θα τους μάθεις την μουσική σου;

Δεν μπορώ να είμαι απόλυτη. Ελπίζω και εγώ και η εταιρεία μου να κινηθούμε στον δρόμο που ξεκινήσαμε και να κάνουμε το κοινό να αγαπήσει και αυτή την μουσική.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ το τραγούδι σου. Παραπέμπει σαφέστατα σε καλοκαιρινή διάθεση. Ο ρυθμός τουλάχιστον. Τι σου βγάζει εσένα;

Μου βγάζει κάτι πάρα πολύ ευαίσθητο. Είναι λάτιν, είναι καλοκαιρινό, πολύ φρέσκο και δροσερό. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα ως demo, με κέρδισε χάρη στην ευαισθησία του. Ποντάρω σε αυτό μήπως αγγίξει και τους υπόλοιπους.

Περίγραψέ μου ένα ιδανικό καλοκαιρινό σκηνικό για εσένα στο οποίο θα υπάρχει στο background το What’s your name.

Με φαντάζομαι να τραγουδάω με μια μπάντα με πολλά κρουστά και κιθάρες, να είμαστε σε παραλία με background το ηλιοβασίλεμα, να πίνουμε ωραία ποτά και να χορεύουμε. Καλοκαιρινή διάθεση οπωσδήποτε.

 

Πώς πέρασες στα γυρίσματα του βίντεο κλιπ; Δεν σε τσίμπησαν τα φραγκόσυκα;

Με τσίμπησαν αλλά εγώ φταίω γιατί νόμιζα ότι ήταν η εποχή τους και πήγα να πιάσω ένα. Πέρασα υπέροχα στα γυρίσματα. Ήμασταν εκεί από το πρωί ως το βράδυ αλλά το χάρηκα πολύ. Ήταν όλα ιδανικά. Για να είμαι καλά και να βγει αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλε πολύ ο στυλίστας, Νίκος Υφαντής, ο make-up artist και hair stylist, Γιώργος Μαράσκας και φυσικά ο σκηνοθέτης του κλιπ, John Mitropoulos.

Τι σκηνικό θες να έχεις στο επόμενό σου κλιπ; Εγώ σκέφτομαι ένα βρώμικο καταγώγειο στην Havana.

Επειδή το πρώτο κομμάτι ήταν πολύ καλοκαιρινό, θέλω το επόμενο να είναι πιο slow. Σε ασπρόμαυρο ή sepia φόντο ώστε να βγάζει κάτι μελαγχολικό. Το σκηνικό θα μπορούσε να είναι και εκεί που είπες.

Η αλήθεια είναι ότι μου κολλάει περισσότερο ο αγγλικός στίχος στο τραγούδι. Και ταιριάζει περισσότερο και στην φωνή σου. Εσύ, ποιά εκδοχή προτιμάς;

Νομίζω το αγγλικό μού αρέσει λίγο περισσότερο. Είμαι Ελληνίδα και ηθελα και τον ελληνικο στιχο. Σίγουρα το ότι το έγραψε η Βίκυ Γεροθόδωρου έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αλλά κι εγώ στην μέχρι τώρα πορεία μου, τα περισσότερα κομμάτια που εχω τραγουδησει  είναι ξένα. Εκτός από δύο Ελληνικά που τραγουδάω συνήθως.

Ποιά Ελληνικά τραγούδια λες στα live σου;

Είναι το “Αν σ’ αρνηθώ” σε μια εκτέλεση που είχα ακούσει πρώτη φορά από την Αλέξια Βασιλείου και τα “Παιδιά του Πειραιά” σε swing.

Τι έχουμε να περιμένουμε από εσένα στο άμεσο μέλλον;

Εγώ πρώτα περιμένω από εσάς να αγαπήσετε το τραγούδι και μετά να περιμένετε από εμένα κι άλλα όμορφα τραγούδια. Τα live μπαίνουν σιγά σιγά στο πρόγραμμα για να γνωρίσει ο κόσμος και εμένα και το κομμάτι.

 

Ο ρυθμός, ο στίχος, η ένταση βγάζουν έναν ερωτισμό. Και το ξέρεις κι εσύ ότι είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα. Είναι αυτό ένα όπλο για να πετύχεις;

Σίγουρα είναι σημαντική η εμφάνιση, ειδικά την σημερινή εποχή. Αλλά ως ένα βαθμό. Το θέμα είναι αφού δεις μια κοπέλα και σου αρέσει, να βρεις κάτι στην φωνή της που θα σε συγκινήσει.

Δεν σε φοβίζει το ότι πολλοί θα πουν “άλλη μια ωραία γκόμενα που τραγουδάει” χωρίς να σε ακούσουν;

Ίσως και να είναι το πρώτο πράγμα αν κρίνω από την δική μου άποψη για τις τραγουδίστριες. Βλέπω την εξωτερική εμφάνιση αλλά τελικά κρίνω από την φωνή και το ταλέντο. Ελπίζω να μην μένουν όλοι στην εικόνα.

Τα ανδρικά περιοδικά έχουν μειωθεί στην Ελλάδα αλλά τα εναπομείναντα θα σε κυνηγήσουν σίγουρα για μια πιο αισθησιακή φωτογράφηση. Νιώθεις άνετα με το σώμα σου για να το δοκιμάσεις;

Δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί. Μέχρι στιγμής σκέφτομαι μόνο το τραγούδι μου. Τις προτάσεις όλες τις συζητώ με την ομάδα της Panik και αποφασίζουμε μετά από κοινού.

Και στους αναγνώστες που σίγουρα θα ζητήσουν ένα ακόμα πιο sexy video clip στο μέλλον, τι θα τους πούμε;

Δεν ξέρω. Μας αρέσει να είμαστε όσο αισθησιακοί πρέπει. Πιστέυω το μεγαλύτερο μέρος του κοινού δεν εκτιμά το πολύ προκλητικό.

Με τον καθρέφτη πώς τα πας; Είσαι από τις γυναίκες που ξυπνάνε το πρωί και δίνουν ένα φιλί στον καθρέφτη τους ή από εκείνες που κλαίνε πάνω από το burger που τρώνε;

Δεν θα πω ψέμματα. Κι εγώ έχω τις ανασφάλειές μου. Υπάρχουν φορές που νιώθω όμορφη, υπάρχουν άλλες στιγμές που θέλω να χάσω 5 κιλά. Είναι ανάλογα την στιγμή και τη διάθεση.

Πώς είναι να χορεύεις τανγκό;

Είναι μαγικό. Την αγάπη αυτή μου την έχουν μεταδώσει οι δάσκαλοί μου. Είναι μαγικό το ότι μπορεί να χορεύεις ακόμα και με κάποιον πολύ μεγάλης ηλικίας και να νιώθεις ερωτευμένη μαζί του. Πόσο μάλλον με έναν νεαρό χορευτή που σου κάνει φανταστικές φιγούρες. Είναι πάρα πολύ αισθησιακό.

 

Τι άλλο κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο πέρα από το να χορεύεις και να τραγουδάς;

Μου αρέσουν πολύ τα σπορ. Έχω περάσει από μπάκετ, έχω κάνει μποξ, τώρα μαθαίνω surf.

Μποξ; Πώς κι έτσι;

Δεν ξέρω πώς μου ήρθε. Άκουσα ότι γινόντουσαν μαθήματα κάπου στην Πάτρα και το δοκίμασα. Είχα έναν φανταστικό προπονητή. Και το γεγονός ότι ήταν μια πολύ καλή αερόβια άσκηση, με έπεισε να το συνεχίσω. Ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο περιβάλλον αλλά με αντιμετώπιζαν όλοι πολύ καλά. Εκεί γνώρισα και την καλύτερή μου φίλη. Ψάχνω χώρο στην Αθήνα να συνεχίσω να προπονούμαι.

Ποιός πρέπει να φοβάται μην το δείρεις;

Κανένας. Μόνο όποιος βρίσκεται στο ίδιο αθλητικό κέντρο και σταθεί αντίπαλός μου. Είμαι merciless.

Και με ποιούς είσαι merciless εκτός αγωνιστικών χώρων; Ή είσαι καλό κορίτσι εκτός ρινγκ;

Δεν μπορώ να το πω αυτό. Ό,τι κάνεις το παίρνεις πίσω, οπότε προσπαθώ να κάνω μόνο καλά πράγματα.

Έχεις δείρει ποτέ κάποιον άνδρα;

Όχι, ποτέ.

Επιστρέφω στο μπάσκετ που είπες νωρίτερα. Έχουμε πολλούς μπασκετικούς στην εταιρεία που θα χαρούν με τις δηλώσεις σου. Πότε έπαιζες μπάσκετ;

Είχα παίξει μέχρι και Α2 με μια ομάδα της Πάτρας. Πλέον παρακολουθώ λιγότερο. Μου αρέσει όμως πάντα να βλέπω πώς παίζουν διάφοροι αθλητές τις θέσεις 2 και 3. Είναι οι θέσεις που έπαιζα και εγώ.

Ποιά από τις δύο θέσεις προτιμάς;

Ήθελα να παίζω πάντα στον άσσο αλλά δεν τα κατάφερα γιατί δεν ήμουν αρκετά διεισδυτική.

Πώς θα τα πάνε Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη;

Έχω καιρό να δω και τις δύο ομάδες να παίζουν. Ελπίζω να πάρει το Ευρωπαϊκό ο Παναθηναϊκός.

 

Στο φαγητό, ποιές είναι οι πιο ένοχές σου απολαύσεις;

Μου αρέσει πάρα πολύ το φαγητό και τα γλυκά.

Αγαπημένο γλυκό;

Μου αρέσει πολύ το προφιτερόλ και τα παγωτά. Στην σοκολάτα είμαι ακόρεστη. Θέλω πάντα κι άλλο.

Στα αλμυρά, ποιά είναι η αγαπημένη σου γεύση στην κουζίνα;

Μ’ αρέσει πολύ το κοτόπουλο, το κινέζικο, τα γλυκόξινα.. Από junk food προτιμώ τα σουβλάκια.

Εσύ, μαγειρεύεις;

Όταν έχω φροντίσει να πάω σουπερ μάρκετ. Βασικά μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι. Να μην κάνω ποτέ μια συνταγή ίδια.

Ετοίμασέ μου ένα μενού για να εντυπωσιάσεις έναν άνδρα.

Αν είναι κρεατοφάγος, θα του έφτιαχνα μοσχάρι με σάλτσα κόκκινου κρασιού. Η σαλάτα θα είχε μέσα ρόκα, φράουλα, καρύδια και παρμεζάνα. Για γλυκό θα είχα κάτι δροσερό.

Ιδανική γυναίκα έχεις βγει σε αυτή την συνέντευξη. Αισθησιακή, αθλητική, όμορφη. Δεν έχεις μειονεκτήματα;

Φυσικά και έχω. Είμαι λίγο νευρική. Ειδικά με το πρόγραμμά μου. Αν κάποιος ή κάτι μου χαλάσει το πρόγραμμα που έχω στο κεφάλι μου, τρελαίνομαι.

Όταν λες τρελαίνεσαι, τι κάνεις; Αρχίζεις το μποξ;

Όχι αλλά φωνάζω πολύ. Δεν μπορώ να κρατήσω μέσα μου αυτά που σκέφτομαι και ξεσπάω.

Περισσότερα νέα για την Θωμαή μπορείς να μαθαίνεις και από την σελίδα της στο Facebook. Οι φωτογραφίες είναι από τον John Mitropoulos.