WOMEN

Οι 30 πιο σέξι λόγοι για να πας φέτος στο θέατρο

Γιατί η κουλτούρα χωνεύεται πάντα πιο εύκολα συνοδεία μερικών γενναίων δόσεων οφθαλμολαγνείας.

Εσείς το ζητήσατε (οχτώ μήνες μετά την πρώτη φορά που παρουσιάσαμε έτσι τα της νέας θεατρικής σεζόν). Εμείς τρέξαμε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Γιατί είναι μεγάλη αλήθεια ότι μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες εκεί έξω δεν κυκλοφορούν σε κάποια νυχτερινή πίστα, αλλά πάνω στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας. Άλλωστε το θέατρο έχουμε αποδείξει ότι το τιμάμε.

Απλώς ποτέ πριν δεν ‘φλασάραμε’ να παρουσιάσουμε τις πρωταγωνίστριες (και, κυρίως, τις ανερχόμενες δευτεραγωνίστριες) του εστιάζοντας λιγότερο στην εκάστοτε ερμηνεία τους και περισσότερο στο πόσο μας ‘καθηλώνουν’ στη θέση μας με το που βγαίνουν πάνω στη σκηνή.

Όπως π.χ. συμβαίνει με την petite ‘μοιραία της καρδιάς μας’ Κατερίνα Γερονικολού που φέτος αναμετράται με το φάντασμα της Αλίκης στο Χτυποκάρδια στο θρανίο (θέατρο Ήβη).

Η νέα μάγισσα είναι ωραία, αλλά η παλιά είναι αλλιώς

Ένα από τα πιο γοητευτικά combo στους εκάστοτε θιάσους -όσον αφορά το τι κρατάει αμείωτη την προσοχή του αντρικού κοινού- είναι όταν συνυπάρχει μια αειθαλής hall of femme πρωταγωνίστρια ταυτόχρονα με μια ταλαντούχα ανερχόμενη.

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στις Μάγισσες της Σμύρνης (θέατρο Παλλάς), μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, με τις  Σμαράγδα Καρύδη (δες την πιο πάνω ως Κατίνα) και την ‘διπλοθεσίτισσα’ (ένεκα του ότι πρωταγωνιστεί και στο ‘Όσο έχω εσένα’ του ΣΚΑΙ)  Ευγενία Σαμαρά.

Αυτό ακριβώς που συμβαίνει και στο Δείπνο (Σύγχρονο θέατρο) με τις ‘τέτοιες γυναίκες βγαίνουν μια χαρά στα 20 χρόνια’ Κατερίνα Λέχου.

 

Kαι την ‘θέλω να κάνω μακροβούτι στα μάτια σου’ Κατερίνα Μισιχρόνη που μας πείθει κάθε σεζόν πόσο ξεχωριστή περίπτωση γυναίκας είναι.

Και, ακόμη περισσότερο, στο Μαριχουάνα Στοπ, την θεατρική δηλαδή μεταφορά της ομώνυμης ταινίας (Gazi Theater) με σημαιοφόρο -πέρα από τον Τόλη Βοσκόπουλο- τους ‘ατσαλένιους’ κοιλιακούς της 38χρονης πλέον Ντορέττας Παπαδημητρίου.

Αν και η πραγματική αποκάλυψη εδώ είναι το ιδιαιτέρως ταλαντούχο και φωτογενές μπαλέτο. Ξεκινώντας με την χορεύτρια και δασκάλα pilates Ιωάννα Θεοδώρου και την υπέροχη χορεύτρια και δασκάλα χορού Έλενα-Χριστίνα Παπαδοπούλου με την Cindy Crawford ελιά στο μάγουλο.

Και, πάνω από όλα, την ‘να το ξέρεις, σε έχουμε προσέξει εδώ και καιρό’ σοκολατένια χορεύτρια και δασκάλα μπαλέτου Έμιλυ Λούμπα με το γλυκύτατο πρόσωπο και το αψεγάδιαστο κορμί.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση, παρότι δεν έχουμε ιδέα πότε είναι η πρεμιέρα, να μην εκθειάσουμε τα προσόντα (σωματικά, πνευματικά, θεατρικά) της -διαχρονικά αγαπημένης μας- Νάντια Μπουλέ που αυτή τη στιγμή κάνει πρόβες για το μιούζικαλ Tell me on a Sunday του Andrew Lloyd Webber.

Καθώς επίσης το άκρως ‘επικίνδυνο’ βλέμμα της Βασιλικής Τρουφάκου την οποία θα απολαύσουμε από τον Ιανουάριο στο Φυλές της Νίνα Ρέιν στο θέατρο Σταθμός.

Και σέξι και ταλαντούχες

Δεν είναι εύκολο. Και δεν είναι σύνηθες. Το να τρέφει δηλαδή κάποια την αβυσσαλέα συμπάθεια και κριτικών και του αντρικού κοινού. Ένα προνόμιο που διαθέτει δικαίως η ‘θα σε ακολουθούσα και στην κόλαση’ Eυγενία Δημητροπούλου που βλέπουμε στις Γυναίκες του Παπαδιαμάντη (θέατρο Χώρα).

Kαθώς επίσης η υπερ-ταλαντούχα και κουλ Έλλη Τρίγγου του Suntan που κάνει τη διαφορά στο -περσινό talk of the town- Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη (θέατρο Τζένη Καρέζη) και στο φετινό Ερωτευμένος Σέξπιρ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Θέατρον Ελληνικός Κόσμος.

H μπουκλωτή ‘πόσο έχεις μεγαλώσει’ Λίλα Μπακλέση που βλέπουμε στην ιστορία ενηλικίωσης Οι κάτω απ’ τα αστέρια στο Άλφα-Ιδέα.

Η ‘κοίτα πόσο έχει μεγαλώσει’, Αναστασία Τσιλιμπίου που είναι εντός του cast του πολυαναμενόμενου Λωξάντρα.

Και η ταλαντούχα Κατερίνα Μαούτσου με το βλέμμα που σκοτώνει στο Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας (θέατρο Επί Κολωνώ).

 

Tην λίστα συμπληρώνει η ‘λαχταριστά τσουπωτή’ 33χρονη Άννα Μενενάκου που σίγουρα θυμάσαι από το ‘Πίσω στο Σπίτι’ και την οποία βρίσκουμε στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου στο Δείπνο Ηλιθίων στο θέατρο Κάππα (αλλά και στο Ελεύθερη Σχέση του Epsilon).

Και η Εύα Δαελή ως κόρη του Γιάννη Μπέζου στο Υπάρχει και φιλότιμο.

Tι μένει για το τέλoς; Η ανακοίνωση της φετινής μας θεατρικής καψούρας που δεν είναι άλλη από το ταλαντούχο αερικό ονόματι Ευθαλία Παπακώστα που πρωταγωνιστεί στο ερωτικό Ορφέας και Ευριδίκη (θέατρο Θησείον).

 

Μια ειδική μνεία τόσο στην δικιά μας Alicia Vicander, την αιθέρια Σίσσυ Τουμάση που ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο ‘Το ευχαριστημένο’ (Πορεία at Victoria).

Όσο στην εξίσου εστετ παρουσία της Τζωρτζίνας Λιώση που φέτος είναι ένα από Τα τέσσερα κοριτσάκια στο Tempus Verum-Εν Αθήναις.

Και στο υπέροχο χαμόγελο της Ευγενίας Παναγοπούλου που φέτος το παίζει διπλό ταμπλό καθώς είναι και στο τηλεοπτικό ‘Κάνε γονείς να δεις καλό’ και στο θεατρικό Ψέμα στο Ψέμα δίπλα στους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαικάλη.

 

Οι ‘παλιές’ που το έχουν ακόμη

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να μας καταλογίσεις, αλλά η αχαριστία δεν είναι ένα από αυτά. Εξού και είπαμε να το τελειώσουμε γλυκά και όμορφα όλο αυτό αναφέροντας γυναίκες που έχουμε ήδη εντάξει εδώ και χρόνια στο Hall of Femme και στην καρδιά μας.

Όπως, μεταξύ άλλων, η Μαρία Κορινθίου που είναι η νεράιδα στο η Νεράιδα και το Παλικάρι.

Την Μαρία ‘εσαεί γκαρσόνα Β’ Λεκάκη που αναμένεται να κάνει θραύση στο πολυαναμενόμενο ‘Αν υπάρχει, δεν το έχω βρει ακόμα’ του Μάκη Παπαδημητρίου (θέατρο Βρετάνια).

Την ‘μαζί σου μεγαλώσαμε’ Ιωάννα Παππά που απολαμβάνουμε τόσο στον Άμλετ στο θέατρο Altera Pars όσο και στο Ένα φεγγάρι για τους καταραμένους στο Πορεία at Victoria.

Την επίσης χαλφεμίτισσα Ζέτα Μακρυπούλια, στα 40 της (γιατί συμπεριφέρεται λες και είναι μεγαλύτερη) στο Γιούγκερμαν (θέατρο Πορεία) μαζί με τον Γιάννη Στάνκογλου.

Και, τέλος, την Θεοφανία Παπαθωμά στο ‘Ο βαπτιστικός της κυρίας’.

Γιατί σημασία έχει να πας στην παράσταση. Όσο επιφανειακοί και αν είναι ενδεχομένως οι λόγοι σου.