ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volkswagen αποχαιρετά το ‘Κατσαριδάκι’ με το πιο συγκινητικό βίντεο της ημέρας

Δεν κλαίμε, εσύ κλαις.

Το τέλος εποχής για το ‘Κατσαριδάκι’ έχει έρθει εδώ και μήνες, και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο, όταν και βγήκε απ’ το εργοστάσιο παραγωγής το τελευταίο “κομμάτι” του θρυλικού αυτοκινήτου. Ωστόσο, η Volkswagen δεν βιάστηκε να το τιμήσει, πήρε τον χρόνο της, σκέφτηκε, σχεδίασε, προγραμμάτισε και εν τέλει δημιούργησε ένα πολύ συγκινητικό μικρό βίντεο για να το αποχαιρετήσει όπως του αξίζει. Ως ένα σύγχρονο και διαχρονικό σύμβολο της ποπ κουλτούρας.

Με τίτλο ‘Το τελευταίο μίλι’, το βίντεο ακολουθεί έναν άντρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, από τη στιγμή που ήταν μικρό αγόρι και είδε τον πατέρα του να φέρνει στο σπίτι ένα ‘Κατσαριδάκι’, μέχρι τη μέρα που αυτό πέρασε στα δικά του χέρια.

Το βίντεο συνοδεύει το ‘Let it Be’, όχι με τη φωνή του McCartney, αλλά διασκευασμένο αυτήν τη φορά από μία παιδική χορωδία, την Pro Musica Youth Chorus.

Το κλασικό, κλασικό ‘Κατσαριδάκι’, αυτό που θυμόμαστε από τις ταινίες με το αυτοκίνητο που έκανε τις τρέλες του, έχει σταματήσει -φυσικά- εδώ και χρόνια να “βγαίνει”. Το 2011 όμως, η εταιρεία έβγαλε στην κυκλοφορία μία πιο μοντέρνα εκδοχή του, με πιο σύγχρονο design. Αυτό είναι και το μοντέλο του αυτοκινήτου που σταμάτησε και επίσημα πλέον να κατασκευάζεται.

Είναι πραγματικά ένα συγκινητικό “αντίο” σε ένα μυθικό αυτοκίνητο, που σύστησε το “τιμόνι” σε εκατομμύρια ανθρώπους, λόγω της προσιτής του τιμής.