ΔΙΑΒΑΣΜΑ

10 πράγματα που θα μας απασχολήσουν την επόμενη δεκαετία

Η δεκαετία του 2010 μας αφήνει, μια νέα έρχεται και αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε περίπου πώς θα είναι.

Συνήθως όταν γράφουμε για μια δεκαετία που φεύγουμε κάνουμε συνήθως τους απολογισμούς μας. Λίστες για τα καλύτερα άλμπουμ, τα σημαντικότερα γεγονότα και τις πιο εμβληματικες ταινίες.

Διαβάστε περισσότερα

O Πιο Αδύναμος Κρίκος και ο Πιο Δυνατός Τάσος

Για την ακρίβεια, παρουσιάζοντας τον 'Πιο Αδύναμο Κρίκο' στην Ελλάδα, ο Τάσος Τρύφωνος είχε ένα σωρό δύσκολες δουλειές, που κάθε Σαββατοκύριακο δείχνει να φέρνει εις πέρας.

Ο Τάσος Τρύφωνος και η προσέγγισή του στην κυπριακή έκδοση (η οποία βγήκε στον αέρα τον Σεπτέμβριο του '17) έπεισαν τον ΣΚΑΪ να πάρει το ρίσκο. Ο Τρύφωνος που έπαιζε εντός έδρας στην Κύπρο (αν και το ποια είναι η έδρα ενός δημοσιογράφου που γεννήθηκε στην Κύπρο, αλλά απέκτησε το επαγγελματικό του ανάστημα στην Ελλάδα είναι μακρά κουβέντα), είχε μια πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευαγγελία Μουμούρη θα ήθελε να δει το 'Ρετιρέ' ως μιούζικαλ

Η γνωστή ηθοποιός μας απάντησε σε 16 σύντομες και μάλλον αναπάντεχες ερωτήσεις.

Η Ευαγγελία Μουμούρη δέχτηκε να απαντήσει σε μία σειρά από μικρές, κοφτές, σύντομες (και λίγο απότομες) ερωτήσεις. Η αγαπημένη ηθοποιός ρωτήθηκε ποιο τραγούδι του Αττίκ θα ήθελε να ακούσει ως hip hop και αν έχει φύγει ποτέ μεθυσμένη από την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα

Σου δίνουμε τη λέξη, βρίσκεις αν είναι ελληνικής ή ξένης ετυμολογίας;

Πόσο καλά ξέρεις την ετυμολογία 10 καθημερινών λέξεων.

Οκ, ξεφεύγουμε λίγο για ακόμα μια φορά από το γεγονός ότι κάθε λέξη που ομιλεί κάθε λαός εκεί έξω έχει ρίζα από τα ελληνικά. Ξεφεύγουμε λίγο βρε αδερφέ και πάμε σε πιο επιστημονικά μονοπάτια. Έτσι, για να γίνει το κουίζ. Αν ήταν όλα ελληνικά, θα είχε οποιοδήποτε νόημα.

Διαβάστε περισσότερα

Mήπως τελικά τα καλά πτυχία δεν κάνουν τους καλούς κυβερνήτες;

Μέσα σε έναν διαρκή αγώνα για καλύτερες σπουδές, η αξία της ίδιας της γνώσης όλο και υποβαθμίζεται.

Αν πήγαινε κανείς σε μια κεντρική πλατεία της Ελλάδας και ζήταγε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί έναν λόγο που πάνε όλα χάλια, με ποσοστά στημένου δημοψηφίσματος η πιο συχνή απάντηση θα ήταν το ‘έλλειμμα παιδείας’. Αυτό το μόνιμο αυτομαστίγωμα που σημαίνει τα πάντα και επομένως, τελικά, δεν σημαίνει τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος έπαιζε σε ένα σίριαλ της ΕΡΤ που δεν είχες ιδέα ότι υπήρξε

29 χρόνια από τον θάνατό του, θυμόμαστε με ένα βίντεο, μία από τις πιο άγνωστες πτυχές της καριέρας του.

Είναι γνωστός ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Παύλου Σιδηρόπουλου στον 'Ασυμβίβαστο', αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που στάθηκε μπροστά απ' τις κάμερες. Το 1983, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πιο σκοτεινού του δίσκου, του'Εν Λευκώ', ο Σιδηρόπουλος θα συμμετάσχει στη σειρά 'Οικογένεια Ζαρντή', του Κώστα Φέρρη, ο οποίος την ίδια περίοδο ετοίμαζε και το 'Ρεμπέτικο'.

Διαβάστε περισσότερα

Ήμουν στα Εξάρχεια όταν δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Μια ολόκληρη γενιά ενηλικιώθηκε το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας -ή καλύτερα- η διάρκεια της παρακολούθησης μιας ταινίας μπορεί να αλλάξει σε σένα και σε ολόκληρη τη γενιά σου τον τρόπο θέασης του κόσμου; Σίγουρα αλλά δεν ξέρω αν εννοούμε τον τρόπο που το εννοώ εγώ.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO