3 πράγματα που δίχασαν τον πλανήτη τη δεκαετία που πέρασε

Ένα φόρεμα, ένας ήχος και ένα απλό μαθηματικό πρόβλημα που δεν βρήκαν ποτέ τη σωστή απάντηση.
SHARES

Πρώτες ημέρες του 2020 και ήδη έχουμε αρχίσει σκεφτόμαστε όλα αυτά που αφήσαμε πίσω αυτή τη δεκαετία. Άλλα θετικά κι άλλα αρνητικά. Δεν ήταν και λίγα. Ήταν μια δεκαετία γεμάτη νέα πράγματα, ανακαλύψεις, food trends, τεχνολογία.

Έφερε όμως και κάποια διλήμματα, τα οποία δίχασαν τον κόσμο και ξεκίνησαν ακόμη και καυγάδες στα social media.

To φόρεμα

Ποιος θα ξεχάσει άραγε εκείνη τη φωτογραφία με ΑΥΤΟ το φόρεμα που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι χρώμα έχει; Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2015 όταν ένας χρήστης του twitter την ανέβασε και ρωτούσε αν είναι μαύρο-μπλε ή χρυσό-άσπρο.

Υπήρξαν χιλιάδες απαντήσεις και όντως οι μισοί το έβλεπαν ως μαύρο-μπλε και οι άλλοι ως χρυσό-άσπρο. Ο καθένας αποφάσιζε για τον εαυτό του.

Yanny ή Laurel;

 

Αυτό πάλι πού το πας; Μάιος του 2018, τρία χρόνια μετά την παράνοια του φορέματος και ήρθε άλλο ένα μεγάλο δίλημμα εξαιτίας ενός ηχητικού κλιπ που ανέβηκε στα social media. Οι μισοί άκουγαν τη φωνή να λέει Yanny, την ώρα που οι υπόλοιποι την άκουγαν να λέει Laurel.

Και κάπως έτσι ένας νέος μεγάλος διαδικτυακός πόλεμος ξεκινούσε.

Η απλή μαθηματική εξίσωση

 

Ένα από τα πιο πρόσφατα πράγματα που δίχασε αρκετό κόσμο ήταν αυτή η μαθηματική εξίσωση. Κι αυτό γιατί αν και φαίνεται αρκετά εύκολο στο απλό μάτι, τελικά δεν είναι. Για άλλους το σωστό αποτέλεσμα είναι το 1, μιας και η πράξη στην παρένθεση γίνεται πρώτα, στη συνέχεια η πράξη στα δεξιά και μετά η διαίρεση. Άρα: 8 / 2*(2+2) = 8 / 2*4 = 8 / 8 = 1.

Για άλλους το σωστό είναι το 16, μιας και η πράξη στην παρένθεση όντως γίνεται πρώτα, αλλά ακολουθεί η πράξη στα αριστερά και μετά ο πολλαπλασιασμός. Άρα: 8 / 2*(2+2) = 8 / 2*(4) = 4*4 = 16.

 

Share
 

24Media Network

Η φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής οφσάιντ

Tο VAR υπάρχει για να μη λέμε “φαίνεται”, αλλά για να ακούμε την τεχνολογία να μας λέει “είναι”. Στην Ελλάδα πληρώνουμε VAR για να μην έχουμε ιδέα για το τι έγινε, λόγω τραγικής τηλεοπτικής κάλυψης. Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη φαρσοκωμωδία μιας τυχαίας γραμμής.

Χωρίς "φρένο" στις προκλήσεις

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον περίπατο του Παναθηναϊκού, τον Γιώργο Παπαγιάννη και την πορεία για να έχει αντίπαλο στα μέτρα του για τα playoffs.

 
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO