ORIGINALS

5 gadgets που έχεις συνέχεια πάνω σου χωρίς να είναι smartphone

Η τεχνολογία που κουβαλάς καθημερινά και δεν το προσέχεις.

O κόσμος της τεχνολογίας είναι εκπληκτικός και όσο περνάει ο καιρός προοδεύει ακόμα περισσότερο, αφήνοντάς μας άναυδους με τα επιτεύγματά του. Πλέον μπορείς να έχεις στην κατοχή σου καινοτόμες συσκευές που υπόσχονται να κάνουν τη ζωή σου πολύ καλύτερη, πολύ πιο εύκολη και χωρίς αυτές να είναι αναγκαστικά οι ‘συνήθεις ύποπτοι’: το κινητό δηλαδή ή κάποιο τάμπλετ. Gadgets όπως το pay ring, το smartwatch, η ιδιαίτερη συσκευή glo™ με θερμαινόμενες ράβδους καπνού και διάφορα άλλα, είναι μερικά από τα πράγματα που μας έχουν κινήσει έντονα το ενδιαφέρον και έχουμε σχεδόν πάνω μας καθημερινά.

Δες πέντε απ’ αυτά τα gadgets και αν κάποιο λείπει απ’ τη συλλογή σου και δεν το έχεις, σκέψου το. Θα σε διευκολύνει απίστευτα.

1. PayRing

Αυτό το δαχτυλίδι δεν είναι αυτό που έχεις συνηθίσει. Με το PayRing κάνεις τις ηλεκτρονικές σου πληρωμές. Το payment ring λειτουργεί ακριβώς όπως και μια χρεωστική κάρτα. Αρκεί να πλησιάσεις το χέρι σου στο τερματικό (POS) και η πληρωμή πραγματοποιείται αμέσως. Αν είναι χαμηλής αξίας το προϊόν που θα αγοράσεις, δηλαδή μέχρι 25 ευρώ, μπορείς να επιλέξεις όπως και με τις κάρτες να μην χρειάζεται να πληκτρολογείς κάθε φορά το PIN.

Ένα δακτυλίδι ηλεκτρονικών πληρωμών, με το οποίο μπορείς να κάνεις τις αγορές σου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Από τεχνικής πλευράς το εν λόγω δακτυλίδι ενσωματώνει ένα τσιπ, όπως αυτό που υπάρχει στις κάρτες και το οποίο ενεργοποιείται όταν έρθει πολύ κοντά με ένα τερματικό ανέπαφων πληρωμών. Αν φοβάσαι πάντως για την ασφάλειά σου, να ξέρεις ότι δεν μπορούν μέσα απ’ αυτό να δουν ούτε που βρίσκεσαι, αλλά ούτε να καταλάβουν αν κοιμάσαι ή αν τρέχεις. Δεν είναι smartphone, αλλά είναι μία συσκευή που μπορείς να έχεις συνεχώς επάνω σου το ίδιο εύκολα.

2. Action Camera

Παλιότερα οι action cams ήταν πιο εξεζητημένες, δεν τις είχε ο καθένας, συνήθως τις συναντούσες σε μανιακούς με τα σπορ ή σε επαγγελματίες αθλητές. Πλέον, εξαιτίας του προσιτού τους κόστους αλλά και των social media που αγαπούν το υλικό από τέτοιες κάμερες, έχουν μπει στα σπίτια πολλών ανθρώπων. Είτε θες να καταγράψεις τις αθλητικές δραστηριότητες και τα extreme sports που κάνεις, είτε απλά ψάχνεις για μια ελαφριά βιντεοκάμερα, η οποία θα σου αφήνει και τα χέρια ελεύθερα για να καταγράφεις τις δραστηριότητές σου, η action cam είναι το προϊόν που χρειάζεσαι. Ειδικά σε διαδρομές με ποδήλατα, μηχανές ή αυτοκίνητα, οι κάμερες αυτές μπορούν να προσφέρουν μοναδικό υλικό.

Θα πάει κανείς για skydiving χωρίς αυτό το μικρό αριστούργημα της τεχνολογίας; Δεν νομίζω.

3. Smartwatch

Το ‘έξυπνο ρολόι’ ήρθε για να αντικαταστήσει τα κλασικά ρολόγια χειρός που το μόνο που έκαναν μέχρι σήμερα ήταν να λένε την ώρα. Ψιλοβαρετό, έτσι; Παρ’ όλο που τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες ποικίλουν από το ένα smartwatch στο άλλο, η βασική εργασία του, είναι να εμφανίζει πληροφορίες από το smartphone στην οθόνη του (SMS, notifications κ.α.), αλλά όχι μόνο αυτό. Κάποια smartwatches λειτουργούν και αυτόνομα. Παράλληλα, δεν είναι λίγα το μοντέλα που έχουν ενσωματωμένες λειτουργίες ‘health-fitness’, όπως είναι το βηματόμετρο , ή ο έλεγχος των σφυγμών και τα οποία σε βοηθούν να ελέγχεις και να βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση. Δεν είναι και λίγο…

4. USB Flash

Είναι τόσο συνηθισμένο το να κουβαλάμε ένα ‘στικάκι’ πάνω μας και τόσο ανεπαίσθητη η παρουσία του, που σχεδόν ξεχνάμε ότι κι αυτό είναι ένα κομμάτι της τεχνολογίας -ξεχωριστό απ’ το spartphone-, που μπορούμε να το έχουμε συνεχώς πάνω μας. Και τι χρειαζόμαστε; Τίποτα περισσότερο από μία αξιόπιστη τσέπη και έναν υπολογιστή που θα το δεχτεί ευλαβικά στις θύρες του. Μετά από τόσα χρόνια μανιακής χρήσης από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κτλ, είναι σχεδόν περιττό αν περιγράψουμε τι κάνει ένα USB ‘φλασάκι’. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε έναν κόσμο χωρίς την ύπαρξή του. Αλήθεια, φαντάζεστε πώς θα ήταν;

5. Προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo™

Άλλο ένα gadget που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να κουβαλάμε πάνω μας είναι τα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού, όπως είναι το glo™. Πρόκειται για ένα προϊόν θερμαινόμενου καπνού με απλό και έξυπνο σχεδιασμό, ώστε ο καταναλωτής να απολαμβάνει μία εμπειρία αντίστοιχη του καπνίσματος, αλλά με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο σε σχέση με αυτό. Αποτελεί το πλέον πρωτοποριακό προϊόν θερμαινόμενου καπνού, που, με ένα μόνο κουμπί, και χρησιμοποιώντας την εξελιγμένη τεχνολογία Advanced Heat™, παράγει αερόλυμα που περιλαμβάνει περίπου 90%-95% λιγότερες τοξικές ουσίες σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου (μεταξύ των 9 βλαβερών τοξικών ουσιών που ο ΠΟΥ συστήνει τη μείωσή τους στον καπνό του τσιγάρου).

Το glo™ έχει πολύ διαφορετική τεχνολογία σε σχέση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Η προηγμένη τεχνολογία της συσκευής glo™ θερμαίνει περιμετρικά τις ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού, NEO™ Sticks, χωρίς καύση και χωρίς να παράγεται στάχτη.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχει ταξινομηθεί ως προϊόν καπνού, και είναι συνήθως μια αυτόνομη συσκευή πολλαπλής χρήσης που περιέχει ένα υγρό σκεύασμα με γεύσεις και νικοτίνη, το οποίο, όταν θερμαίνεται στη συσκευή, δημιουργεί ατμό.