ORIGINALS

5 πράγματα που είναι αυτονόητα για τα ελληνικά Χριστούγεννα

Ξέρω τι θα κάνεις (και) φέτος τα Χριστούγεννα.

Kάθε φορά που τα Χριστούγεννα περνάνε και υποδέχεσαι το νέο έτος, ξεκινάς να μετράς αντίστροφα για τις επόμενες γιορτές. Γιατί ναι, τα Χριστούγεννα είναι η “most wonderful time of the year”. Αν επιχειρήσουμε να καταγράψουμε όλους τους λόγους για τους οποίους λατρεύουμε αυτή την εποχή, η λίστα θα είναι πολύ, πολύ μεγάλη. Πιο πολύ, αυτό που μας κάνει να ανυπομονούμε είναι οι αγαπημένες μας συνήθειες. Όλα αυτά που είναι αυτονόητα και τα έχουμε συνδέσει με τις γιορτινές αυτές μέρες.

Ξεχωρίσαμε τα πέντε ‘αυτονόητα’ πράγματα για τα ελληνικά Χριστούγεννα και τα παρουσιάζουμε στην παρακάτω λίστα.

Ταυτίσου ελεύθερα.

#1 Θα φας πολύ. Πάρα πολύ.

Τα Χριστούγεννα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το φαγητό. Για την ακρίβεια με το πολύ φαγητό. Και, κακά τα ψέματα, το φαγητό είναι απόλαυση. Όσο και να θες να κρατηθείς, το βέβαιο είναι ότι  θα ‘λυγίσεις’. Λίγο τα μελομακάρονα, λίγο οι κουραμπιέδες, λίγο τα τσουρέκια και όλες εκείνες οι αλμυρές λιχουδιές που κάνουν την εμφάνισή τους στο τραπέζι, δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος. Καμία ντροπή και από Γενάρη… δίαιτα. Ή και όχι.

 

#2 Θα βρεθείς σε πολλά οικογενειακά τραπέζια

Είναι το gulity pleasure μας. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος στην καθημερινότητα καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο για τα μέλη μιας οικογένειας να κάθονται μαζί, στο ίδιο τραπέζι και να τρώνε. Αυτό αλλάζει τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνεις bonding με τα μέλη της οικογένειάς σου. Και δεν εννοούμε μόνο τους γονείς και τα αδέρφια σου, αλλά και τους συγγενείς που δεν βλέπεις τόσο συχνά.

Οι πρώτες στιγμές σε αυτές τις συναντήσεις περνούν με ένα γρήγορο catch up για όλα όσα έχουν συμβεί στις ζωές σας το τελευταίο διάστημα. Και μετά υπόσχεστε να μην χαθείτε πάλι. Άλλωστε, υπάρχουν και τα τηλέφωνα. Τι πιο απλό; Αν, μάλιστα, έχεις και ΚΙΟΥ ΣΤΑΡ AUTO της Q. Το πακέτο της καρτοκινητής σου ανανεώνεται κάθε μήνα αυτόματα κι εσύ δεν χάνεις επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Απλό.

#3 Θα δεις το επετειακό “Στην υγειά μας”

Πες την αλήθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις μείνει έστω και μία χρονιά σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς παρακολουθώντας το επετειακό “Στην υγειά μας”. Οι γιορτινές αυτές μέρες πολλές φορές σε έχουν βρει στον καναπέ σου, αγκαλιά με μια κουβέρτα και παρέα τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τους καλεσμένους του και να σιγοτραγουδάς. Αγαπημένη συνήθεια εδώ και χρόνια.

 

#4 Θα στολίσεις. Τα πάντα!

Κάθε άνθρωπος που αγαπά τα Χριστούγεννα, αγαπά και τον στολισμό. Λαμπάκια, γιρλάντες, Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και πάει λέγοντας. Πώς θα νιώσεις Χριστούγεννα αν δεν στολίσεις το σπίτι σου και το γραφείο; Εκτός από αγαπημένη διαδικασία, το στόλισμα του σπιτιού είναι και κάτι που εγγυημένα σου φτιάχνει τη διάθεση. Αν, λοιπόν, δεν το έχεις κάνει ακόμα (άργησες!), ήρθε η ώρα να το κάνεις.

#5 Θα δώσεις και θα λάβεις δώρα

Ένας ακόμη λόγος που αγαπάμε τα Χριστούγεννα. Αν είχαμε φτιάξει τη λίστα που είπαμε και παραπάνω, τα δώρα ενδεχομένως να ήταν στην πρώτη θέση. Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να αγοράζεις δώρα για τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να βλέπεις τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους όταν τα ανοίγουν; Μάλλον όχι. Μοιράζεις αγάπη και δέχεσαι αγάπη. Αυτό είναι και το νόημα των γιορτών.