ORIGINALS

7 διάσημοι που ορκίζονται ότι έχουν δει φάντασμα

Και μάλιστα νηφάλιοι.

Καταλαβαίνω ότι διαβάζοντας τον τίτλο και μόνο, κάποιος μπορεί να σκέφτηκε “α, καλά ποιος ξέρει τι μπορεί να είχαν πιει όταν τα βλέπανε αυτά”. Υπάρχει μια προκατάληψη με τους διάσημους, ότι περνάνε τις φάσεις τους, όπου μπορούν να δουν από φαντάσματα μέχρι τον ίδιο τον Σατανά, αναλόγως πόσο έχουν κάψει το μυαλό τους.

Ωστόσο, αυτή η λίστα φαίνεται να είναι με διάσημους που βρέθηκαν σε λίγο καλύτερη μοίρα, καθώς ούτε περιβόητοι  για τις καταχρήσεις τους είναι, ούτε θεωρούνται από εκείνους που κάπου χάσανε το μυαλό τους στην πορεία.

Οι 7 διάσημοι που ακολουθούν είναι απ’ τις νορμάλ περιπτώσεις ανθρώπων -κάποιους βέβαια τους λες και ιδιοφυΐες- και προκαλούν εντύπωση τα όσα είπαν.

Μαζέψαμε, λοιπόν, μερικούς που υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με πνεύματα απ’ την άλλη πλευρά, και στους παρουσιάζουμε.

1. Kendrick Lamar

Ο σπουδαιότερος rapper αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη, ισχυρίστηκε ότι ένα βράδυ είδε μπροστά του το φάντασμα του μάλλον μεγαλύτερου rapper όλων των εποχών, του τεράστιου Tupac. Αυτή μάλιστα η μεταφυσική εμπειρία του τον ενέπνευσε να γράψει κι ένα τραγούδι, το ‘Mortal Man’ (αρκετά καλό by the way).

Ο Kendrick, λοιπόν, υποτίθεται ότι ένα βράδυ όπως κοιμότανε, ξύπνησε απ’ το φάντασμα του Tupac, το οποίο μπήκε στο δωμάτιο του και του είπε “Συνέχισε αυτό που κάνεις, μην αφήσεις τη μουσική μου να πεθάνει”. Στη συνέχεια γύρισε στο κρεβάτι του και την επόμενη μέρα σκέφτηκε να γράψει αυτό το τραγούδι, συμπεριλαμβάνοντας ένα sample, στο οποίο υποτίθεται ότι έπαιρνε ο ίδιος συνέντευξη από εκείνον. Τι να πεις και με τι στοιχεία να τον αμφισβητήσεις;

2. Laura Linney

Η Laura Linney, η σεμνή θα λέγαμε ηθοποιός που έχει περάσει από μεγάλα blockbusters, όπως το Truman Show και το Love Actually, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή της ότι έχει δει φάντασμα στο διάσημο θέατρο της Νέας Υόρκης, το Belasco Theatre. Η ηθοποιός βρισκόταν στα καμαρίνια για τις ανάγκες της παράστασης και έκανε πρόβα τα κουστούμια της, όταν είδε σε ένα μπαλκόνι μία ξανθιά γυναίκα με ένα μπλε φουστάνι να την παρατηρεί. Μάλιστα, αυτό το μπαλκόνι ήταν σε ένα σημείο, που ήταν αδύνατο να έχει ανέβει σ’ αυτό οποιοσδήποτε άνθρωπος.

Το περιστατικό το κράτησε κρυφό, μέχρι που έμαθε ότι το φάντασμα είναι ένα κορίτσι που τραγουδούσε στη χορωδία κάποιας παράστασης και πέθανε μέσα στο θέατρο. Αυτό το κορίτσι, λοιπόν, κάθε τόσο εμφανίζεται σε διάφορους, ηθοποιούς αλλά και θεατές, που κάνουν το λάθος να περάσουν μια βόλτα απ’ το εσωτερικό του θεάτρου.

Τρομακτικό.

 

3. Emma Stone

Η Emma Stone είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Hollywood και κάθε δήλωσή της είναι λογικό να συζητιέται πολύ, πόσο μάλλον όταν αυτή περιλαμβάνει μεταφυσικές εμπειρίες.

Το 2014, σε μια συνέντευξή της στον David Letterman, αποκάλυψε ότι το φάντασμα του παππού της τη στοιχειώνει εδώ και χρόνια, από όταν ήταν βασικά μικρό κορίτσι, της αφήνει λεφτά στο κομοδίνο και πιο συγκεκριμένα παλιά νομίσματα (μάλλον της εποχής του).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stone δεν γνώρισε ποτέ τον παππού της -πέθανε πολύ προτού γεννηθεί η ίδια- και ότι το θεωρεί “αξιολάτρευτο” που βρήκε αυτόν τον τρόπο για να δείχνει την αγάπη του. Χμμμ… OOOOOOKKKKK…

 

4.  Oprah Winfrey

Η διάσημη αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια έχει μιλήσει ανοικτά εδώ και χρόνια, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκπομπής της, για τη συνάντηση που είχε κάποτε με ένα φάντασμα. Η Oprah, λοιπόν, φιλοξενούσε στο σπίτι της στο Σικάγο την ηθοποιό Akosua Busia, όταν ξαφνικά ένα βράδυ είδε ένα περίεργο ον να φεύγει απ’ τον ξενώνα και να μπαίνει μέσα στο δικό της δωμάτιο. Η τηλεπερσόνα σηκώθηκε για να δει αν ήταν κάποιο παιχνίδισμα του φωτός στον τοίχο και ψιθύρισε όσες προσευχές ήξερε, όπως δήλωσε on camera, εντελώς τρομοκρατημένη. Η φιγούρα έμεινε για λίγο στο δωμάτιο της και η τηλεπαρουσιάστρια δεν ήξερε τι να κάνει, έως ότου η παράξενη φιγούρα πέρασε μέσα απ’ τον τοίχο και χάθηκε προς κάποιο άλλο δωμάτιο.

Το επόμενο πρωί, η Akosua είπε στην Oprah ότι είχε έναν άθλιο ύπνο, καθώς έβλεπε όλο το βράδυ ένα φάντασμα να παλεύει μαζί της, με την ίδια να κατορθώνει τελικά να το σπρώξει μακριά. Εκείνο έφυγε και μαντέψτε που το είδε να πηγαίνει: στο δωμάτιο της Oprah που λέγαμε και προηγουμένως. Αρκετά τρομακτική φάση.

 

5. Joan Collins

Η Joan Collins δεν φαίνεται για τύπισσα που θα τρόμαζε εύκολα, οπότε όταν σου λέει ότι ήρθε αντιμέτωπη με ένα φάντασμα, καλά θα κάνεις να δώσεις βάση στα λόγια της.

Η 84χρονη ηθοποιός βρισκόταν σε ένα δείπνο, όταν ένα αόρατο πνεύμα άρχισε να μετακινεί αντικείμενα, θυμίζοντας ταχυδακτυλουργό σε παράσταση. Στην αρχή σχημάτισε ένα πτώμα στο πάτωμα με αμύγδαλα και στη συνέχεια πέταξε ένα μαχαίρι και ένα βάζο προς τους καλεσμένους, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κανέναν. Ο μπάτλερ του σπιτιού συνέδεσε το περιστατικό με έναν φόνο που είχε συμβεί σε αυτό το δωμάτιο, όταν ένας άντρας δολοφόνησε τη γυναίκα του και όπως είπε, δεν επιθυμούσε κανείς από εδώ και πέρα να μπαίνει στο δωμάτιο, γι’ αυτό και τρομοκρατούσε όποιον παρέβαινε τις εντολές του. Ο μπάτλερ τους έδειξε μάλιστα και το πορτραίτο της δολοφονημένης γυναίκας που ήταν κρεμασμένο εδώ και χρόνια στο δωμάτιο.

 

6. Keanu Reeves

Ο Keanu έχει περάσει πολλά στη ζωή του. Έχει χάσει την πρώην γυναίκα του την οποία υπεραγαπούσε, το παιδί που είχε κάνει μαζί της, και παράλληλα εδώ και χρόνια δίνει μάχη στο πλευρό της αδερφής του που παλεύει με τον καρκίνο. Ο διάσημος ηθοποιός είχε καταλάβει ότι η ζωή θα ήταν σκληρή μαζί του από τα 7 του κιόλας χρόνια, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ένα άγνωστο πνεύμα. Βρισκόταν στο δωμάτιο του νεοϋορκέζικου σπιτιού του, μαζί με την νταντά του, όταν και οι δύο είδαν ένα παράξενο παλτό να εμφανίζεται απ’ το πουθενά, να αιωρείται μέσα στο δωμάτιο, να βγαίνει απ’ την πόρτα και ύστερα να εξαφανίζεται ξαφνικά. Κανείς απ’ τους δύο δεν θα μάθει ποτέ τι ήταν αυτό και ακόμα λιγότεροι θα τους πιστέψουν. Όμως εκείνοι θα επιμένουν μέχρι σήμερα ότι η ιστορία τους είναι πέρα για πέρα αληθινή.

 

7. Lady Gaga

Η Lady Gaga έχει πολλούς θαυμαστές, τρελαμένους μαζί της σε σημείο εμμονής, παράνοιας. Σιγά το πράγμα θα πεις, με όλους τους σταρς έτσι γίνεται. Χμμμ… Μάλλον όχι με όλους τους σταρς, γιατί η τραγουδίστρια έχει έναν εμμονικό θαυμαστή λίγο πιο διαφορετικό (και σίγουρα πιο τρομακτικό). Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της παγκόσμιας περιοδείας της το 2010, ένιωσε την ακολουθεί σε κάθε χώρα ένα πολύ επίμονο φάντασμα, με το όνομα ‘Ryan’. Ο Ryan ήταν τόσο ενοχλητικός, που προκειμένου να καταφέρει να τον διώξει, πήρε μέρος σε μία συνάθροιση πνευματιστών, όπου τον καλούσαν να φύγει και να την αφήσει ήσυχη.

Ωστόσο, και τα υπόλοιπα χρόνια φαίνεται ότι η Gaga θα συνεχίσει να έχει τον φαντασματομαγνήτη, καθώς δεν σταμάτησε στιγμή να νιώθει ότι διάφορα πνεύματα την παρενοχλούν κάθε τόσο. Δημοσιεύματα μάλιστα την ήθελαν να έχει προσλάβει ‘αληθινούς’ ghostbusters για να την απαλλάξουν. Μακάρι να τα κατάφεραν οι άνθρωποι, τι να πούμε κι εμείς.