ORIGINALS

Τα 9 κορυφαία σχέδια γυαλιών ηλίου

Το Oneman συγκέντρωσε και σου παρουσιάζει τα απόλυτα κλασικά trends γυαλιών ηλίου που εμφανίστηκαν ποτέ.

Μέχρι τώρα θα έπρεπε να ήσουν χαρούμενος για όλα εκείνα τα Σαββατοκύριακα που κατάφερες να αποδράσεις και να τα περάσεις σε κάποια παραλία κάτω από τον ήλιο. Που σε κοκκίνισε ευχάριστα, σου ξεφλούδισε την μύτη και τελικά το χάρηκες.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η κάθε μέρα, ό,τι και αν έχεις προγραμματίσει, είναι μια τέλεια δικαιολογία για να κάνεις κοπάνα από το γραφείο και όλες τις βαρετές υποχρεώσεις. Με τόσο καλοκαιρινή διάθεση η ανάγκη για προστασία από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη. Πέρα από το αντηλιακό σου που μετά το έγκαυμα παραπάνω δεν ξέχασες ποτέ ξανά, τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης απαραίτητο αξεσουάρ για να διασφαλίσεις πέρα από μία ολοκληρωμένη προστασία από τον ήλιο και μία στιλάτη εμφάνιση.

Το ιδανικό ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ για κάθε σύγχρονο άνδρα που προσέχει την εμφάνισή του και οργανώνει την γκαρνταρόμπα του. Υπάρχουν αμέτρητες μορφές και σχήματα, όταν πρόκειται για ανδρικά γυαλιά ηλίου, έτσι είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι λίγο μπερδεμένος κατά την αναζήτηση. Ευτυχώς, έχω καταφέρει να επιλέξω τις καλύτερες και πιο διαχρονικές τάσεις στα γυαλιά ηλίου και είμαι εδώ για να σου δώσω μια λίστα με τις κορυφαίες επιλογές που θα σε βοηθήσουν να επισφραγίσεις το προσωπικού σου στυλ με την δική σου υπογραφή.

The Wayfarer, ο Οδοιπόρος

Επινοήθηκε από την Ray-Ban το 1956 και είναι ίσως η πιο κλασική και ανθεκτική στον χρόνο εικόνα του στιλ που σχεδιάστηκε σε γυαλιά ηλίου. Τα Wayfarer είναι ένα βασικό είδος γυαλιού που έχει αποδειχθεί ότι είναι διαχρονικά κομψό. Ο λόγος για τη φήμη του Wayfarer είναι το στιλ που προσδίδει στον καθένα ξεχωριστά και σε όλους μαζί. Αν θες ένα ζευγάρι γυαλιών που μπορείς να φορέσεις με οτιδήποτε και να μη βαρεθείς ή νιώσεις παλιομοδίτης ποτέ, τα Wayfarer και όλες τους οι αποχρώσεις είναι η τέλεια επιλογή.

 Το στιλ Wayfarer έγινε και συνεχίζει να είναι, η πρώτη επιλογή σε γυαλιά ηλίου για διασημότητες, θρύλους του ροκ και καλλιτέχνες όπως οι Beatles, Billy Joel, Tom Cruise, και Orlando Bloom. Με εικονική ιστορία και την επικύρωση των προσωπικοτήτων τους, τα Wayfarer έχουν μία rock n’ roll γοητεία ασυναγώνιστη από όλες τις άλλες μορφές γυαλιών.

Ray-Ban New Wayfarer Polarized Καφέ Ταρταρούγα 134,00€ 191,00€

 

Ray-Ban Original Wayfayer RB Γκρι/Πράσινος Ντεγκραντέ Καθρέφτης 119,00€ 170,00€

The Clubmaster (‘Κόκαλο κατά το άνω ήμισυ’)

Αυτό το ρετρό καρέ που δημιουργήθηκε επίσης από την Ray-Ban, είναι επηρεασμένο από την γραμμή και την καμπύλη των φρυδιών των ματιών σου. Διαθέτει στρογγυλούς φακούς πάνω σε σκελετό που αποτελείται από συνδυασμό πλαστικού στο άνω κομμάτι και σύρμα στο κάτω. Επιλέγοντας ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιών ηλίου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κερδίσεις από στιλ καθώς είναι ένα ακόμα σχέδιο που έχει μείνει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου.

Τα Clubmasters μαρτυρούν μία νοσταλγική εποχή του παρελθόντος η οποία χωρίς να έχει σημασία πόσο παλιά είναι, σε επηρεάζει ακόμα και σε επιβραβεύει. Οι Robert Pattinson, Ed Westwick, και Bruno Mars είναι πρωταθλητές του στιλ που τα επιλέγουν για τις εμφανίσεις τους. Ένας άντρας που διαλέγει το συγκεκριμένο σχέδιο ξέρει πως να εξισορροπήσει αποτελεσματικά μεταξύ χίπστερ και ρετρό πλευράς χρησιμοποιώντας πάντα ένα τέτοιο σχέδιο γυαλιών.

RAY BAN CLUBMASTER RB3016/W0366 116,00 € 145,00 €

 

RAY BAN CLUBMASTER RB3016/1145/30 136,00 € 170,00 €

Aviator, κοινώς Του Πιλότου

Τα Aviator βρίσκονται δικαιολογημένα εδώ και πολλές δεκαετίες σε μία διαρκή μάχη με τα Wayfarer και ο λόγος είναι για το ποιο από τα δύο θα κατακτήσει τον τίτλο του πιο “Εμβληματικού Σχεδίου” στον κόσμο. Η ιστορία του και μόνο ξεχειλίζει γοητεία. Σχεδιασμένα το 1930 για να προστατεύουν τους Αμερικάνους πιλότους που πετούσαν στους ουρανούς από τον ήλιο, έγιναν αμέσως το απόλυτο trend και για τους απλούς υπαίθριους πολίτες. Το σχέδιο απέκτησε μεγαλύτερη δημοτικότητα και προσδιόρισε την pop κουλτούρα όταν φορέθηκε από διασημότητες όπως ο Paul McCartney και ο Tom Cruise και εμφανίστηκε σε ταινίες όπως το Top Gun και το To Live and Die in L.A.

Μέχρι και σήμερα τα Aviator ανήκουν στο αγαπημένο στιλ των διασημοτήτων και των style icons όπως οι Ne-Yo, Bradley Cooper και Daniel Craig. Τα κλασικά γυαλιά του αεροπόρου δεν μπορούν να κάνουν ποτέ λάθος στο στιλ. Με μεταλλικό συρμάτινο σκελετό, οι φακοί συνδέονται με γέφυρα από δύο ή τρεις βραχίονες. Σκεπτόμενοι για μία πιο trendy πινελιά, ο πλαστικός σκελετός με χρώματα θα ήταν μία καλή σκέψη.

Ray-Ban Aviator Classic Χρυσό/Γκριζοπράσινο G15 98,00€ 149,00€

 

Ray-Ban Aviator Classic Μπρονζέ/Μπρονζέ Κόκκινος Καθρέφτης 118,00€ 170,00€

 

Ray-Ban Aviator Full Color Καφέ Ταρταρούγα Χρυσό/Καφέ 100,00€ 170,00€

Στρογγυλά, τα ολοστρόγγυλα

Αυτό το σχέδιο γυαλιών χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό σκελετού και φακών σε τέλειο κύκλο. Σχεδιαστικά δημιουργούν το ωραιότερο σημείο συνεύρεσης του trendy και του vintage. Οι ολοστρόγγυλοι φακοί στα οπτικά, όλα αυτά τα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον John Lennon και το vintage στιλ που πρεσβεύει. Ταυτόχρονα είναι μία ζωντανή απόδειξη της Steampunk μόδας.

Steampunk είναι ο συνδυασμός της Βικτοριανής μόδας και της τεχνολογίας που σαν κίνηση αναβιώνει στις μέρες μας. Αξεσουάρ όπως ρολόγια, ψηλά καπέλα και γυαλιά έχουν δώσει ένα νεύμα προς το είδος της εξειδικευμένης αυτής τάσης. Με ένα τέτοιο ζευγάρι γυαλιά μπορείς να επισφραγίσεις το look σου και να το κάνεις να υπακούσει στις γραμμές που υπαγορεύει το Steampunk.

KOMONO TAYLOR ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΟ-ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ 115,00 €

 

Le Specs Swizzle Matte Tort / Ice Blue Revo Mirror 54,90€

 

RayBan Round Craft 3475Q 029/14 159,00€ 202,00€

Σκελετός με διαφάνεια

Οι σκελετοί με διαφάνεια χαρακτηρίζονται μοναδικά σικάτοι και cool. Συνδυάζονται τέλεια με κάθε χρώμα φακό και πολλές εταιρίες προχώρησαν στην ένταξη τους στους καταλόγους με τα σχέδια τους. Ήταν μία σημαντική ανανέωση που έπρεπε να γίνει. Συνδύασε το μοντέρνο με το μίνιμαλ ανεξάρτητα από το ντύσιμο σου. Αν αναζητάς κάποιο σημείο που το μοντέρνο συναντάει το κλασσικό, μη διστάσεις. Χτύπησε ένα κομμάτι!

ETNIA BARCELONA FERLANDINA/CLGD 148,00 € 185,00 €

Φακοί καθρέφτες

Εκεί που το μοδάτο του σήμερα επηρεάζεται από το cool στοιχείο του ’80. Οι περισσότερες εταιρίες φρόντισαν να κυκλοφορήσουν γυαλιά ηλίου με φακούς στα χρώματα του ουράνιου τόξου δημιουργώντας μία μοναδική γοητεία σε όποιον τα επιλέγει. Το 2014 ήταν από τα μεγαλύτερα trends στα οπτικά οι χρωματιστοί φακοί-καθρέπτες. Υποστηρίχθηκε ένθερμα από διασημότητες, bloggers και κομψούς και τολμηρούς κυρίους του στιλ που αναζητούσαν μία νότα παιδικότητας και έκπληξης στις εμφανίσεις τους. Οι εν λόγω φακοί κυκλοφορούν σε όποιον σκελετό επιλέξεις να αγοράσεις.

Adidas Originals Πράσινη Ταρταρούγα Πράσινο/Χρυσός Καθρέφτης 98,00€

 

Ray-Ban RB 4266 710/2Y Καφέ Ταρταρούγα/Ροζ Χρυσός Καθρέφτης 140,00€ 202,00€

Notch Bridge

Το διαβόητο στιλ που σχεδιάστηκε από την Persol το 1957 και επιλέχθηκε από τον Steve McQueen δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Η εικονική μορφή και εμφάνιση αυτών των σχεδίων χαρακτηρίζεται από μια εγκοπή στη γέφυρα των πλαισίων των φακών ακριβώς πάνω από τη μύτη, καθώς και από την ικανότητα τους να διπλώνετε στην μέση για εύκολη αποθήκευση on-the-go. Η συνολική εμφάνιση είναι κλασική, διαχρονική, και θυμίζει τη δεκαετία του ’60. Η μάρκα Persol ήταν ο δημιουργός του στιλ Notch Bridge. Σήμερα, η πεμπτουσία του Notch Bridge είναι να ξεφυτρώνει σε όλες τις μάρκες σε μια ποικιλία σχημάτων και πλαισίου.

Persol Folding Polarized Ταρταρούγα καφέ/Γκρι Πράσινος 198,00€ 266,00€

 

Persol Folding Polarized Μαύρο/Γκρι Πράσινος 189,00€ 266,00€

Ξύλινα

Επιστροφή στην φύση και στην χρήση όλων των φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Το ξύλο χρησιμοποιείται για την κατασκευή μιας σειράς προϊόντων μόδας όπως ρολόγια χειρός, παπιγιόν, θήκες κινητών και γυαλιά ηλίου, δίνοντας μία απίστευτα μοναδική και στιλάτη αισθητική στα αντικείμενα. Από μπαμπού, μέχρι καρυδιά, μαόνι και κάθε τύπο ξύλου που δεν μπορείς να φανταστείς, ψάξε να βρεις την τέλεια απόχρωση του ξύλου που ταιριάζει στο στιλ σου. Αυτό είναι μακράν το πιο καινοτόμο στιλ και ένας πολύ καλός τρόπος για να επιστρέψει η μόδα στα βασικά.

Unisex Ξύλινα Γυαλιά Ηλίου “Charles” Good Rise €87.90 €126.00

Πολύχρωμοι Σκελετοί

Ένα πολύχρωμο ζευγάρι από γυαλιά ηλίου είναι ο τέλειος τρόπος για να κλείσεις την συλλογή σου με οπτικά. Οι πολύχρωμοι σκελετοί, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολύχρωμους φακούς καθρέφτες προκαλεί το ενδιαφέρον και δημιουργεί περισσότερο pop εμφανίσεις χαρίζοντας χρώμα. Απλά μπορείς να επιλέξεις το αγαπημένο σου χρώμα στα εν λόγω γυαλιά ηλίου και να βάλεις άλλη μία προσωπική υπογραφή στο στιλ σου.

Le Specs Swizzle Matte Khaki/Green Mirror 49,90€

 

DIESEL 124,80 € 156,00 €

Αυτά για την ιστορία και να μην ξεχνάς να ξεχωρίζεις με το στιλ και την φινέτσα που δίνουν στην γκαρνταρόμπα σου όλα τα παραπάνω σχέδια. Δεν είναι μόνο θέμα ήλιου, καλοκαιριού και παραλίας η επιλογή του κατάλληλου σχεδίου. Η προστασία από την UV ακτινοβολία θα έπρεπε να διαρκεί όλο τον χρόνο. Την ισορροπία μεταξύ μοντέρνου, κλασσικού και trendy με τα 9 παραπάνω σχέδια την έχεις επιτύχει ήδη.