ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιατί ο Ρικ Πιτίνο απεχθάνεται το bourbon

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είναι κορυφαίος και εκτός των γραμμών του γηπέδου.

Μια ημέρα πριν από το πρώτο τζάμπολ της σειράς Ρεάλ-Παναθηναϊκός για τα playoffs της Euroleague, ο Ρικ Πιτίνο ξεδιπλώνει στο Sport24.gr τη μοναδική του προσωπικότητα εντός κι εκτός παρκέ, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα, στον Γιώργο Οικονόμου και τον Γιάννη Κουβόπουλο.

Ανάμεσα στα όσα απολαυστικά είπε για τον Τζόρνταν, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, το μέλλον του στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό και τους Αγγελόπουλους αλλά και τους Έλληνες προπονητές, ο θρύλος της προπονητικής μίλησε και για την ζωή του εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Άλλωστε, ως bon vivant που είναι, έχει ήδη ανακαλύψει τα καλύτερα στέκια της Αθήνας και δείχνει ότι ξέρει να περνάει καλά τον ελεύθερο χρόνο του. Έναν ελεύθερο χρόνο που πάντως δεν τον γεμίζει ποτέ με bourbon.

“Βότκα κράνμπερι με λίγη σόδα. Και φυσικά λατρεύω το κρασί. Με ζυμαρικά και κόκκινο κρέας πάω στο κόκκινο, με οτιδήποτε άλλο προτιμώ το λευκό. Πίνω τα πάντα, όχι σε μεγάλες ποσότητες όμως. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου είναι το bourbon. Στο Κεντάκι ο κόσμος το λατρεύει, εγώ όμως δεν το μπορώ, γιατί έχει πολύ ζάχαρη”, παραδέχεται ο κόουτς στην συνέντευξή του, χωρίς να κρύβει βέβαια ότι αγαπάει την Αθήνα:

“Αγαπώ την Αθήνα, τον κόσμο της, όλα. Τη λατρεύω, στο λέω ειλικρινά. Έχω μερικά αγαπημένα μέρη για να τρώω, εκεί που ξέρω περισσότερο κόσμο. Προσπαθώ όμως να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη. Μετά τα παιχνίδια, συνηθίζω να κάνω μια βόλτα. Στο Ψυχικό, στο Κολωνάκι. Βλέπω πολύ κόσμο και μαθαίνω νέα πράγματα. Ο κόσμος δεν με ενοχλεί, οπότε είναι όλα τέλεια. Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνω εδώ ως τον Ιούνιο, οπότε προσπαθώ να το απολαύσω και να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα”.

Διάβασε ολόκληρη την απολαυστική συνέντευξη του Ρικ Πιτίνο στο Sport24.gr