SPONSORED CONTENT

Γνωρίζουμε τη γενιά των ανθρώπων με τις διπλές ζωές

Λίγα λόγια για τους ανθρώπους που προσπαθούν διπλά για την αλήθεια τους, με αποτέλεσμα να έχουν τη χαρά να δηλώνουν διπλή ιδιότητα στη ζωή τους.

Όταν έφερνα στο μυαλό μου ανθρώπους με διπλή ιδιότητα, ανθρώπους που φορούσαν άλλο μανδύα το πρωί και άλλο καπέλο το βράδυ, είχα πάντα μια υπερηρωική διάσταση στο μυαλό μου. Δεν ξέρω πόσο ευθύνεται ο Κλαρκ Κεντ για την συγκεκριμένη εικόνα όταν έβγαζε βιαστικά το κοστούμι για να εμφανιστεί η στολή του.

Ούτως ή άλλως, με κάποιο τρόπο όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι στα μάτια μου υπερήρωες. Γιατί καταφέρνουν σε μία μόνο ζωή να έχουν δύο εκφάνσεις που δεν συγκρούονται μεταξύ τους αλλά αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά. Όπως η ζωή του Χάρη Φραγκούλη, όπως την γνωρίζουμε μέσα από αυτό το συγκλονιστικό διαφημιστικό του Dewar’s.

Είμαι ηθοποιός γιατί κάνω πυγμαχία. Και κάνω πυγμαχία γιατί είμαι ηθοποιός” λέει ο μοναδικός αυτός άνθρωπος τον οποίο έχουμε θαυμάσει επί σειρά ετών σε θεατρικές παραστάσεις σε κάθε θεατρική γωνιά της πόλης. Κι αν φέρουμε στη μνήμη μας την υποκριτική του, με κάποιο μυστήριο τρόπο βγάζει νόημα και η πυγμαχία. Στην χορευτικότητά του, στην αποφασιστικότητά του, στον τρόπο με τον οποίο τον έχω δει να απαρνείται τον φυσικό πόνο την ώρα της παράστασης.

Το Dewar’s μένει πιστό στη δική του αυθεντική παράδοση. Στο γεγονός ότι η διπλή παλαίωση είναι εκείνη που φέρνει την ισορροπία στη γεμάτη γεύση του. Και στην προσπάθεια που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά, να μας συστήσει αυτή την όμορφη γενιά ανθρώπων που για τη δική τους αλήθεια προσπαθούν διπλά.

Δεν είναι απλά ανάμεσά μας αυτοί οι άνθρωποι. Στοιχεία τους θα ανακαλύψεις και στον ίδιο σου τον εαυτό. Για εκείνη τη δεύτερη καθημερινότητα που θες να ζεις και πολύ απλά δεν το έχεις πάρει ακόμα απόφαση. Γιατί τις περισσότερες φορές η δεύτερη πλευρά του εαυτού μας είναι μόνο μια απόφαση μακριά.

Υπάρχουν εκείνοι που το πρωί φορούν το κοστούμι στο γραφείο και το απόγευμα ντύνονται ανιματέρ σε παιδικά πάρτι. Είναι εκείνοι που ξυπνούν στις 5 κάθε πρωί για την προπόνηση τριάθλου πριν πιάσουν βάρδια στο ταμείο του σούπερ μάρκετ. Είναι εκείνοι που πίσω από το σκληρό πρόσωπο του τατουατζή κρύβουν έναν ποιητή που σκαρώνει στιχάκια τα βράδια.

Η περίπτωση του Χάρη Φραγκούλη είναι εμφατική γιατί η μια ζωή μοιάζει τόσο αντιδιαμετρικά αντίθετη με την άλλη. Αλλά τι σημασία έχει τι πιστεύει ο καθένας όταν εσύ κυνηγάς το δικό σου όνειρο, όταν κυνηγάς τη δική σου έκφραση, τη δική σου μικρή ή μεγάλη αγάπη;

Αυτά τα Χριστούγεννα υψώνουμε ένα ποτήρι Dewar’s στην υγειά όλων εκείνων που γεμίζουν την καρδιά τους κάθε μέρα με δύο ιδιότητες, με δύο αγάπες.