PUBLI

Ο κόσμος ανήκει στον Aaron Paul, bitch

Με αφορμή τον ερχομό του 'Need for Speed' στο οποίο πρωταγωνιστεί, το ΟΝΕΜΑΝ γράφει για τον αξιαγάπητο κύριο AP και τα φανταστικά μυαλά του.

Μπορεί να μην ξεπεράσουμε ποτέ το ρόλο του ως Jesse Pinkman στο Breaking Bad, αλλά μέσα μας είμαστε μάλλον έτοιμοι γι’ αυτό. Ο Aaron Paul κουβαλάει άθελά του τον πιο γαμάτο χαρακτήρα που θα μπορούσε, αλλά που μάλλον δεν θα παίξει ποτέ. Τον εαυτό του.

Το πλήρες του όνομα είναι Aaron Paul Sturtevant. Το ότι κάνει καριέρα χωρίς το επώνυμο οφείλεται ενδεχομένως σε κάποιον τύπο που ήρθε απ’ το μέλλον όταν ο Paul ήταν μωρό, έκατσε δίπλα στην κούνια και του ψιθύρισε στο αυτί ότι στις αρχές των 10s θα υπάρχει χώρος για καριέρα μόνο για έναν ηθοποιό με περίεργο επώνυμο. Τη θέση είχε καπαρώσει ο Benedict Cumberbatch που του ρίχνει τρία χρόνια κι έτσι το Sturtevant πήγε περίπατο.

Κανείς δεν θα έκανε καριέρα με τέτοιο επώνυμο.

 

Σε λίγες μέρες θα τον δούμε να παίζει έναν κατάδικο που βγαίνει απ’ τη φυλακή που αδίκως μπήκε και ‘οδηγεί για να εκδικηθεί τον άδικο θάνατο ενός φίλου του’, όπως γράψαμε και τις προάλλες στο άρθρο με τα αποκλειστικά making-of κλιπάκια της ταινίας. Πολλή αδικία συσσωρευμένη και ακόμα περισσότερα γκάζια φαντάζομαι.

 

Το καλύτερο κίνητρο για την ταινία δεν είναι η παρουσία, αλλά η όρεξη του Paul. Έχω διαβάσει πάνω από δέκα συνεντεύξεις του τα τελευταία 2-3 χρόνια και αν προκύπτει ένα συμπέρασμα για το ποιόν του, είναι ότι κάνει τα πάντα με μια καλοήθη λύσσα.

Ο τίτλος ‘O Aaron Paul ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είναι κολλητός μας’ δεν έπαιξε γιατί δυστυχώς χάσαμε το μέτρο και μπορεί να το ‘χουμε γράψει/υπαινιχθεί για ένα σωρό κόσμο. Αλλά ο Aaron Paul θα έπρεπε να είναι κολλητός μας.

 

Οι ιστορίες για το BB και τα παρασκήνια και τον Cranston που έχει να διηγηθεί ο 35χρονος το καλοκαίρι Paul είναι απ’ αυτές που θα έκλεινες κινητά, παντζούρια και γενικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να τις ακούς με τις μέρες. Υπάρχει αυτή η τέλεια ιστορία στην οποία ο Cranston τον πιτσιλίζει με έναν δονητή-νεροπίστολο σε ένα ευχάριστο (όχι για τον ΑP) διάλειμμα.

 

Υπάρχει και μια άλλη, όχι τόσο τέλεια, στην οποία εγκατέλειψε αναίσθητος τα γυρίσματα, μετά από μια σκηνή που ο Tuco του τις βρέχει για τα καλά.

“Αν δεις προσεκτικά τη σκηνή που ο Tuco με πετάει μέσα από μια πόρτα, φαίνεται ότι το κεφάλι μου σφηνώνει για λίγο στην πόρτα πριν πέσω κάτω. Έχω διπλωθεί στα δύο, αλλά ο Raymond νομίζει ότι ‘παίζω’ και συνεχίζει να με κλωτσάει στα πλευρά. Ήμουν ουσιαστικά αναίσθητος. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι μετά την πόρτα είναι ο φακός του γιατρού στα μάτια μου”.

 

Μπορώ να συνεχίσω όλη μέρα να μεταφέρω τέτοιες ιστορίες, αλλά βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα την αποκόλληση του Paul από τα hoodies και τα ‘yo’ και τα ‘bitch’ του Pinkman. Αν και το ‘bitch’ έγινε -μ’ αυτά και μ’ αυτά- κομμάτι του.

Στα 17, ο Paul άφησε τα Idaho για να μετακομίσει με τη μητέρα του στο Χόλιγουντ. Τι άφηνε; Άφηνε τις πέντε δουλειές που έκανε ταυτόχρονα. Ντελιβεράς στην Pizza Hut, φυλλάδια, μασκότ έξω από ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη μία πουλί, την άλλη βάτραχος. Τι έπαιρνε; Τα πρώτα του λεφτά στο Χόλιγουντ κάνοντας διαφημίσεις, διαφημίσεις και μικρά ρολάκια, όπως στα ‘Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς’.

 

Το πρώτο break του AP έγινε με τo sitcom ‘Big Love’ στο οποίο έπαιζε τον σύντροφο της Amanda Seyfried, την οποία θα συναντήσει ξανά στο ‘Fathers and Daughters’ που θα δούμε του χρόνου. Ο Paul αναγνωρίζει το ‘Big Love’ ως την πρώτη δουλειά που τον έκανε κάπως πιο γνωστό, αν και θυμάται ότι το χτένισμά του τότε παρέπεμπε ευθέως σε παιδόφιλο.

Δίκαιο.

Το πόσο αδερφός είναι ο Aaron μετριέται και από τον τρόπο που η μουσική επηρεάζει τη ζωή και τις αποφάσεις του. Έχει πει ότι ένας απ’ τους λόγους που δεν δουλεύει ΤΟΣΟ πολύ είναι η εμμονή του με τις συναυλίες. Οι Lumineers είναι φίλοι του, ακούει φανατικά Alt-J και εννοείται ότι έχει μια τέλεια ιστορία για τους Radiohead.

 

Τέτοιος τύπος είναι γενικά ο Paul. Πάαααρα πολύ κοντά στο απόλυτο yolo, αφού όμως σιγουρέψει ότι δεν θα ενοχλήσει κανέναν.

***

O AP έχει κάνει κι άλλο σινεμά πριν το ‘Need for Speed’. Έχει κάνει το εξαιρετικό και indie ‘Hellion’ στο οποίο πρωταγωνίστησε και ήταν και παραγωγός και το ‘A Long Way Down’ που θα δούμε στο τέλος του μήνα στην Ελλάδα (ο Δημητρόπουλος το είδε στο Βερολίνο και μόλις μου μετέφερε ότι το hype για τη συγκεκριμένη ταινία δε συνέβη ποτέ).

Το θέμα και εδώ είναι η μανία, για να μην πω τη λέξη από ‘κ’, με την οποία δεσμεύεται σε όλο αυτό ο Paul. Πάρε παράδειγμα το ‘Need for Speed’.

 

 

Η Dakota Johnson που παίζει μαζί του είναι ακόμα πιο ενθουσιώδης. “Νιώθεις τις ατάκες του στο κορμί σου. Μιλάει με όλο του το σώμα και την ψυχή”.

Φαντάζομαι, Dakota, ότι αυτός δεν είναι απλά ένας κομψός τρόπος για να του την πέσεις. Θα ‘χεις διαβάσει κι εσύ για τη Μία του AP, την γνωστή πια Lauren. Εδώ είναι που επανέρχεται το πόσο έχει διαμορφώσει τη ζωή του η μουσική, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ.

 

Ο Paul γνώρισε τη Lauren στο Coachella το 2010, έγιναν φίλοι, έμειναν φίλοι για έναν χρόνο και το 2011 επέστρεψαν στο φεστιβάλ και έδωσαν το πρώτο τους φιλί. Εκείνος θυμάται ότι σε ένα από τα live του φεστιβάλ έκλεισε τα μάτια και της είπε ότι θέλει να την παντρευτεί. Την παντρεύτηκε τον περασμένο Μάιο σε μια τελετή που έβαλε τους Foster the People και τον John Mayer να τραγουδήσουν το γαμήλιο τραγούδι. Προηγουμένως έστειλε τους στίχους σε όλους τους προσκεκλημένους κι εκείνοι άρχισαν να το τραγουδάνε μόλις εμφανίστηκε το ζευγάρι στο πάρτι μετά το γάμο.

 

Αυτά με τον AP και τη μουσική και τη γυναίκα της ζωής του. Τα δικά σας;

***

Σύμφωνοι, ο τρόπος που μπορεί ο καθένας να γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του έχει πάντα σουρεάλ στοιχεία, αν σώνει και ντε θες να δεις ότι έχει σουρεάλ στοιχεία. Η πραγματικότητα όμως του Paul ενέχει σχεδόν αποκλειστικά σουρεαλισμό. Αυτό πχ. με το Breaking Bad ήταν λίγο; Ήταν νορμάλ για έναν βασικά άσημο να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά που άπειροι τηλεθεατές παντού θεωρούν την καλύτερη που γυρίστηκε ΠΟΤΕ; Δεν νομίζω.

Πόσο μάλλον όταν ο ρόλος σου είναι γραμμένος για 6-7 επεισόδια, αφού η αρχική ιδέα του Gilligan ήταν ότι ο Jesse Pinkman πεθαίνει στην πρώτη σεζόν. Εντάξει, όλοι έχουμε κακές ιδέες.

 

Στο ευρύτερο πλαίσιο του σουρεαλισμού, ο Paul, πολύ πριν αγαπηθεί από τα πλήθη, είχε πάει ως ‘συν ένας’ στο πάρτι των 25ων γενεθλίων του πρίγκιπα του Brunei στο Λονδίνο. Λες και αυτό δεν είναι ό,τι πιο άκυρο άκουσες την τελευταία εβδομάδα, η ιστορία απογειώνεται.

“Πηγαίνοντας προς το δωμάτιό μου το βράδυ μετά το πάρτι, ένιωσα ένα χέρι στην πλάτη. Ήταν ένας άνθρωπος του πρίγκιπα που με καλούσε να τον βρω στη βιβλιοθήκη. Κατέβηκα, τον βρήκα και δίπλα του καθόταν ο Michael Jackson”.

 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ γελάω με αυτήν την ιστορία όσες φορές κι αν τη διαβάσω. Ο ίδιος ο Paul τη βάζει δίπλα δίπλα με μια άλλη, σίγουρα όχι τόσο αστεία. Μετά από μια παράσταση που είδε με την Lauren στη Νέα Υόρκη, εντόπισαν τον Conan O’Brien μεταξύ των θεατών (σ.σ. μέγας θαυμαστής του O’ Brien ο Paul) και έμειναν έξω στη βροχή, περιμένοντας να περάσει από μπροστά τους με το αυτοκίνητο. Για μια τελευταία ματιά, όχι για να του μιλήσουν.

Ναι, ακριβώς ό,τι θα έκανες εσύ στα 10 αν καταλάβαινες ότι θα περάσει σε λίγο από μπροστά σου ένα αυτοκίνητο με τον Νίκο Γκάλη.

Αυτό που έγινε τελικά ήταν να δει ο Conan τον AP μες στη βροχή, να πει στον οδηγό να σταματήσει και να κατέβει να τον χαιρετήσει εκείνος ως φανατικός του Breaking Bad και του Jesse Pinkman. “Κυριολεκτικά δεν μπορούσα να μιλήσω, ήμουν όλο ‘εεεεε’ και ‘αααα’”.

 

***

Περιμένουμε το ‘Need for Speed’, στηρίζουμε Aaron Paul, αλλά το μυαλό μας είναι καρφωμένο στο spin-off του Breaking Bad για τον βίο του ανυπέρβλητου Saul Goodman. Ο Paul θέλει να είναι εκεί, ο Cranston το ίδιο και το μπαλάκι είναι στο γήπεδο του Gilligan. Τον Νοέμβριο θα ξέρουμε στα σίγουρα.

Μέχρι τότε ο Paul μπορεί να έχει κλείσει ένα απ’ τα δύο πολυπόθητα deals με τους σκηνοθέτες που λατρεύει, τον Nicolas Winding Refn του ‘Bronson’ και του ‘Drive’ και τον Paul-Thomas Anderson του ‘Magnolia’ και του ‘There Will Be Blood’.

***

“Δεν θα παραείμαι σκληρός με μένα. Ήμουν καλός ηθοποιός και πριν, αλλά πάντα έχεις πράγματα να μάθεις. Στο Breaking Bad, ήταν σαν να κάνω υπερεντατικά μαθήματα υποκριτικής κάθε μέρα. Δούλευα με τον Bryan, που είναι ξεκάθαρα σε άλλο επίπεδο”, Aaron Paul, νικητής δύο Emmy για το ρόλο του ως Jesse Pinkman στο Breaking Bad

“Νομίζω ότι ξέρει πολύ καλά τις αρετές του. Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, πολύ πιο γλυκός από μένα. Και επίσης, ένας πολύ καλός ηθοποιός”, Bryan Cranston, νικητής τριών Emmy για το ρόλο του ως Walter White στο Breaking Bad