ENTERTAINMENT

Όταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος έπαιζε σε ένα σίριαλ της ΕΡΤ που δεν είχες ιδέα ότι υπήρξε

29 χρόνια από τον θάνατό του, θυμόμαστε με ένα βίντεο, μία από τις πιο άγνωστες πτυχές της καριέρας του.

Είναι γνωστός ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Παύλου Σιδηρόπουλου στον ‘Ασυμβίβαστο’, αλλά αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που στάθηκε μπροστά απ’ τις κάμερες. Το 1983, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πιο σκοτεινού του δίσκου, του’Εν Λευκώ’, ο Σιδηρόπουλος θα συμμετάσχει στη σειρά ‘Οικογένεια Ζαρντή’, του Κώστα Φέρρη, ο οποίος την ίδια περίοδο ετοίμαζε και το ‘Ρεμπέτικο’. Ο Φέρρης θα διασκευάσει για χάρη της ΕΡΤ-1 το ομώνυμο βιβλίο του Κώστα Χατζηαργύρη, το οποίο εξιστορεί την ιστορία μία οικογένειας τσιφλικάδων που μεσουρανούσε στη Λάρισα από το 1900 έως το 1930.

Για τον Σιδηρόπουλο, θα κρατήσει τον ρόλο του ‘Άλεκ’, του εγγονού του ‘αρχηγού’ της φαμίλιας, ο οποίος έρχεται απ’ το Παρίσι μαζί με τον αδερφό του Άλφρεδ (Κωνσταντίνο Τζούμα) χωρίς να έχουν ιδέα τι χρειάζεται μία ‘επιχείρηση’ σαν αυτή για να στεριώσει. Ο Άλφρεδ προσπαθεί να μοιάσει στον παππού του, που μαστίγωνε και φερόταν άσχημα στους κολίγους, ο Άλεκ απ’ την άλλη, θα προσπαθήσει να είναι πιο ‘συζητήσιμος’. Όπως και να ‘χει, η παρακμή και ο αφανισμός της οικογένειας θα τους παρασύρει μαζί τους.

Η σειρά γυρίστηκε σε 14 επεισόδια και την ίδια χρονιά θα συμμετάσχει και στη σειρά της ΕΡΤ-2 ‘΄Γ Χριστιανικό Παρθεναγωγείο’, το οποίο μάλιστα θα βασιστεί σε βιβλίο της θείας του, της μεγάλης Έλλης Αλεξίου.

Ο Κώστας Φέρρης θα γράψει για τη συμμετοχή του Σιδηρόπουλου:

“…ο Παύλος εμφανίστηκε στην τηλεόραση, ως ηθοποιός, στο σήριαλ που σκηνοθέτησα για την ΕΡΤ 1, ‘Οικογένεια Ζαρντή’. Σ’ έναν πολύ ωραίο ρόλο… ενός οπιομανούς γαλλοθρεμένου αστού στις αρχές του αιώνα (το μυθιστόρημα είναι του μεγάλου μας, αλλά άγνωστου Κώστα Χατζηαργύρη). Σε μια σκηνή μάλιστα του σήριαλ, έπαιζε κιθάρα για να τραγουδήσει η Σωτηρία Λεονάρδου το ‘Summertime’, που της δίδαξε ο Πουλικάκος! Ακόμα, τη μουσική της σειράς, έγραψε ο Σταύρος Λογαρίδης. Αυτά κυρίως για να καταφανεί ο σύνδεσμος που κρατούσε αυτή τη γενιά σε διαρκή επαφή, σαν μία οικογένεια, με τα καλά και τα κακά.

Την ίδια εποχή (1980-1983), την εποχή που ετοίμαζα το ‘Ρεμπέτικο’, το σπίτι της Λεονάρδου στο παλιό Φάληρο, είχε γίνει δημιουργικό στέκι, κι εκεί “ψήθηκε” το ‘Zorba the Freak’, ενώ παράλληλα ο Λογαρίδης με τον Πεντζίκη δοκίμαζαν τα δικά τους ethnic, ενώ ο Καρβέλας (ναι, ο Νίκος Καρβέλας!!!) που έμενε στον πάνω όροφο (πιο πάνω έμενε ο Αναστόπουλος του Ολυμπιακού…) μόλις είχε φτιάξει το δικό του γκρουπάκι (TAXI) κι ετοιμαζόταν για σόλο καριέρα. Ηταν τότε μάλιστα που ερωτεύθηκε την Βίσση, που ‘τάχε με τον Κώστα Φασόλα, που ήταν ο παραγωγός του ‘Ακρίτα’ των Λογαρίδη-Τασούλη, και η ζωή συνεχίζεται κουβάρι. Ακόμα, ανάμεσα στους κολλητούς εκείνης της εποχής, είναι η Θέμις Μπαζάκα, ο Θέμος Λεονάρδος (πρώην άντρας της Σωτηρίας και νυν συνθέτης της), Κατερίνα Γώγου, Νικόλας Ασιμος, Κωνσταντίνος Τζούμας, κι αν δε σταματήσω εδώ θα τινάξω τη μνήμη στον αέρα”…

Στο YouTube μπορείς να βρεις όλα τα επεισόδια της σειράς, αλλά χρήστης με το όνομα ‘Άγονες Γραμμές’ έχει κάνει το εξής μαγικό: έχει μαζέψει σε ένα βίντεο όλες τις σκηνές που συμμετείχε ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά:

 

* Ακολούθησε τον Legend 88.6 στο Facebook και στο Ιnstagram.