Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη γυναικομαστία

Η γυναικομαστία αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς λόγους που οδηγούν τους άνδρες (νεαρής ή και μεγαλύτερης ηλικίας) στον πλαστικό χειρουργό.
SHARES

Παρότι συνήθως αντιμετωπίζεται σαν ένα αισθητικό πρόβλημα που πλήττει κυρίως την ψυχολογία του ατόμου, πολύ συχνά σχετίζεται και προβλήματα υγείας. Η διόγκωση του στήθους μπορεί να οφείλεται στον υπερτροφικό μαζικό αδένα, στην συσσώρευση λίπους στην περιοχή ή και σε συνδυασμό και των δύο. Στις περισσότερες περιπτώσεις η γυναικομαστία είναι αμφοτερόπλευρη και πιο σπάνια αφορά μόνο τον ένα μαστό.

Η γυναικομαστία εμφανίζεται πιο συχνά (σε ποσοστό που φτάνει το 60%) σε εφήβους ηλικίας 12-15 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες οι μαστοί διογκώνονται φυσιολογικά εξαιτίας της αλλαγής των επιπέδων οιστροδιόλης και τεστοστερόνης. Όταν η ισορροπία μεταξύ αυτών των ορμονών διαταραχτεί, παρατηρείται αύξηση των οιστρογόνων και μείωση της τεστοστερόνης με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο όγκος του μαστού. Η διόγκωση αυτή συνήθως υποχωρεί, γι‘ αυτό και τις περισσότερες φορές η γυναικομαστία είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεται μετά την ενηλικίωση. Φυσικά σε περιπτώσεις έντονου προβλήματος που επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία του εφήβου η επέμβαση γίνεται και νωρίτερα.

Όπως είπαμε και πιο πριν η γυναικομαστία δεν αποτελεί απλά ένα αισθητικό πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνδέεται με διαταραχές θυρεοειδούς, παχυσαρκία, αλλά και σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος.

Για να διαγνωστεί η γυναικομαστία απαιτείται λήψη ιστορικού του ασθενούς και στη συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε κλινική εξέταση. Στη συνέχεια ο γιατρός θα ζητήσει ο ασθενής να πραγματοποιήσει μια σειρά εξετάσεων όπως ορμονολογικός έλεγχος, υπέρηχος μαστού κτλ. Ανάλογα με τα αποτελέσματα και την αιτία που προκαλεί την γυναικομαστία μπορεί να συστηθεί αλλαγή στην διατροφή, άσκηση ή φαρμακευτική αγωγή. Οριστική λύση δίνεται μόνο μέσω χειρουργικής επέμβασης. Με τις νεότερες χειρουργικές τεχνικές η γυναικομαστία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, χωρίς να μένουν εμφανή σημάδια, αφού οι τομές γίνονται σε συγκεκριμένα σημεία που δεν δίνουν στόχο.

Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την επέμβαση και βελτιώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Ακόμη και στην περίπτωση που το άτομο πάρει βάρος, η εικόνα του στήθους του δεν θα διαφοροποιηθεί καθόλου. Η συγκεκριμένη επέμβαση χαρίζει μια πιο αρρενωπή εμφάνιση, αλλάζει την ψυχολογία και βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής του άνδρα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.drkerastaris.gr

Share
 

24Media Network

Μεταγραφές LIVE

Το Sport24.gr σας μεταφέρει LIVE σε καθημερινή βάση τη μεταγραφική δραστηριότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παρουσιάσεις, φήμες, ρήτρες, συμφωνίες και ανακοινώσεις.

Η σιγουριά για Καρντόσο

Η συνειδητή μετάβαση σε κάτι διαφορετικό από αυτό που η ΑΕΚ έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια, δεν κλονίζεται από ένα κακό ημίχρονο. Όμως τα επόμενα ματς, θα δείξουν πολλά.

 
equalizer
POP για τις δύσκολες ώρες

Ο δρόμος έχει τη δική του μουσική

Συναντήσαμε τους ανθρώπους που δίνουν ήχο στην καλοκαιρινή Αθήνα.

Social Man
PROMO