OPINIONS

Άντεξα και είδα ένα ολόκληρο επεισόδιο του Next Top Model

Λες και δεν είχα ήδη αρκετούς λόγους για να με μισώ.

Πάρα πολύ ωραίο το Next Top Model, ειδικά για τους λάτρεις της μόδας. Για τους υπόλοιπους, όχι και τόσο.

Κατσαπλιάδες ήμασταν και κατσαπλιάδες θα μείνουμε. Παρ’ όλα αυτά, έχουν φροντίσει και για μας, έχουν αποφασίσει να ταχταρίσουν και τα δικά μας ταπεινά ένστικτα.

Μπινελίκια, κραξίματα, δημόσια γιαουρτώματα, γκλάμουρ ψευτομαγκιές και φάσιον καντήλια, όλα εδώ.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το 80% του ριάλιτι, το υπόλοιπο 20% είναι ένα τυχαίο ποσοστό που μόλις έβγαλα απ’ το μυαλό μου, μαζί με το πρώτο.

(Τελείωνε)

Όσο έβλεπα, λοιπόν, το βράδυ της Δευτέρας το ριάλιτι, γεννήθηκαν κάποιες σκέψεις, οι οποίες αρνήθηκαν να πεθάνουν αμέσως. Ήθελαν να καταγραφούν και ας μην έχουν κάτι το ιδιαίτερο.

Ακραίες καταστάσεις.

 

Οι σκέψεις:

1. Σου κάνουν 5.000 like στο Instagram τα ταγαρολιγούρια και αμέσως νομίζεις ότι είσαι μοντέλο; Πιστεύεις δηλαδή ότι σου κάνουν like μόνο γιατί εντυπωσιάστηκαν; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ; ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ; Δεν λέω ότι οπωσδήποτε θέλουν κάτι άλλο, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ;

Το να κατεβαίνεις για μοντέλο επειδή σου πατάνε καρδούλες, είναι σαν να κατέβω εγώ για μπασκετμπολίστας επειδή ανεβάζω βιντεάκια που σουτάρω και μου πατάνε like. Κάνω εγώ για παίχτης σε μεγάλη ομάδα; ΦΥΣΙΚΑ. Εσύ όμως όχι, δεν κάνεις απαραίτητα για μοντέλο. Λυπάμαι.

2. “Πρώην Παντελίδη”; Θα συνεχίσει δηλαδή ο κόσμος να συστήνεται έτσι; Βγήκε μια κοπέλα και όταν την ρώτησαν “σε ξέρουμε από κάπου;” λέει “απ’ τον Παντελίδη” για να προχωρήσουν και να πει ότι “εντάξει, είχαμε κάτι πιο παλιά κτλ, μας είχαν δείξει και τα περιοδικά, έλεγαν ότι έχουμε σχέση, ΑΛΛΑ ΦΙΛΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ”.

Σήκωσα μπλουζάκι μέχρι μύτη, έκλεισα μάτια και έσπρωξα το κεφάλι μου να κρυφτεί από κάτω. Ντράπηκα για τα προσωπικά που έβγαιναν στη φόρα με τον πιο αμήχανο τρόπο.

Κα-τα-λα-βα-με-τι-ή-σα-σταν, σταμάτα τώρα, ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Τι ετεροντροπή ήταν αυτή;

3. “Κοίτα με τι χαίρονται οι άνθρωποι”. Αυτή ήταν μία σκέψη που περνούσε απ’ το μυαλό μου πολύ συχνά για όλο το δεκάωρο που κράτησε η εκπομπή. Και αυτή η σκέψη ταλαντευόταν ανάμεσα στα πάντα. Απ’ τη χαρά τους επειδή “περάσαμε στην επόμενη φάση”, μέχρι τη χαρά των κριτών επειδή είδαν ένα ωραίο πρόσωπο. Όλη αυτή χαζοχαρουμενιά, πώς χώρεσε εκεί μέσα; Πώς κατάφεραν και τη μοίρασαν ισόποσα; Τι αλγόριθμους ξύπνησαν απ’ το αιώνιο σκοτάδι τους; Νόμπελ Μαθηματικών δώσατε φέτος; Να ξαναδώσετε.

4. Είχε πεταχτά αυτιά μια κοπέλα και μια μύτη που ΟΚ, δεν είχε περάσει από νυστέρι και το σχόλιο του φωτογράφου ήταν να πει ότι του θυμίζει τον Λέγκολας. Μπορείς να μιλήσεις έτσι σε κάποιον κατάμουτρα; Κρύψου τουλάχιστον πίσω από ένα πληκτρολόγιο, τι το έχουμε το ίντερνετ; Τη λυπήθηκα, σοβαρά.

5. Υπέροχοι και οι δύο άντρες της κριτικής επιτροπής. Ο φωτογράφος με το μαύρισμα Ρίο Μπουρναζέιρο και ο σχεδιαστής μόδας, που όλο τον τουήτερ τον φωνάζει βατευτή της μάνας του Στίφλερ (ΙΔΙΟΣ). Καταλαβαίνω ότι έχουν αναλάβει τον ρόλο του κακού, του και καλά σκληρού, αυτού που θα πει την κακία για να παίξει στο τρέηλερ το κλάμα του μοντέλου, αλλά πρέπει να το δικαιολογήσουμε κιόλας; Παίρνεις λεφτά για να ξεφτιλίζεις κάποια που εκείνη τη στιγμή έχει αφεθεί στα χέρια σου; Τη στιγμή που είναι μπροστά σου, σχεδόν γυμνή μέσα κι έξω, που κρέμεται απ’ τα λόγια σου, άμαθη στη δημοσιότητα (όπως κι εσύ βέβαια, μην απομακρύνεσαι και πολύ απ’ τη στεριά), και γυρνάς και της μιλάς σαν σκουπίδι; Γιατί; Για τα λεφτά; Για τη δική σου δημοσιότητα; Είναι μέρος του σόου; Ανακουφίζει τον κολικό σου; Γιατί;

6. Ήταν πάντα τόσο εκνευριστική η Καγιά; Δεν το είχα προσέξει. Φαίνεται ότι τα περιοδικά που αγόραζα μικρός, μέσα στα άλλα προσόντα που της αναδείκνυαν, ήταν κι αυτό της μουγκαμάρας. Δεν μιλάνε οι σελίδες. Πώς έκανε έτσι; Τι “α” και “ου” και “ουάου” και “κούκλα” και τέτοια. Νόμιζα ότι ήταν πιο σοβαρή. Και επίσης πόσο πρωτοξάδερφη της Μαρίας Χοακίνας, τι τρελό ύφος, τι κουραστικό ήταν αυτό το “έχω κάνει άπειρα πράγματα” κτλ. Ποιος νοιάζεται; Έτσι απλά. Ποιος νοιάζεται τι έχεις κάνει στη ζωή σου, μοντέλο ήσουν, χαλάρωσε. Αν είχες κάνει κάτι πραγματικά σημαντικό, δεν θα σε ξέραμε καν. Δεν τους δείχνουν αυτούς στην τηλεόραση. Εσάς δείχνουν.