OPINIONS

Σόρι Ελένη, αλλά είχαμε ανάψει από νωρίς (κορμί) λαμπάδα στην Σκορδά

Ένα 'αθώο' μακροβούτι της Φαίης στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης στάθηκε αρκετό για να μείνει με στόμα ανοιχτό μέχρι και η Ελένη. Κρίμα που την είχαμε προλάβει. Και μάλιστα με μερικά χρόνια διαφορά.

‘Είδα στο σάιτ της Φαίης φωτογραφίες της από πίσω καθώς μπαίνει για βουτιά στη θάλασσα. Παιδιά, τι κορμί ατέλειωτο είναι αυτό; Είχα μείνει αρκετή ώρα και χάζευα τη φωτογραφία. Δείτε πόδια, μπούτια, ποπός, Δεν έχω λόγια. Μπράβο της. Αυτό το λες κορμί λαμπάδα’. Το συγκεκριμένο κρεσέντο γνήσιου θαυμασμού της Μενεγάκη για τα προσόντα της Σκορδά μας έκανε να θυμηθούμε την εποχή που είχαμε πάθει και εμείς το δικό μας πατατράκ με το χαμογελαστό κορίτσι από το Κιλκίς. Ναι, μιλάμε για το τιμημένο TV Μακεδονία και τις εκπομπές στις νεροτσουλήθρες.

‘Αν θέλεις να δεις μια πολύ ωραία κοπέλα στην τηλεόραση, μπορείς να βρεις χίλιες δυο με τέλειες αναλογίες. Δε σου λέω ότι εγώ είμαι άσχημη, απλώς δεν θεωρώ ότι αυτό είναι το κάτι σ’ εμένα. Άλλωστε, αν με ένοιαζε τόσο πολύ αυτό το θέμα, θα έκανα πλαστική στο στήθος μου και στα αυτά μου και τα άλλα μου’

Αυτό μου είχε δηλώσει κάποτε, την εποχή του Πολύ Μπλα Μπλα, το κορίτσι που στα 17 της βρέθηκε να σπουδάζει κριτικός τέχνης στην Μπολόνια (στη σχολή που διδάσκει ο Ουμπέρτο Έκο). Και, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτή την ζωή, το δίκαιο είναι κάπου στην μέση.

Γιατί προφανώς και δεν είναι η (προκλητική) εμφάνιση αυτό που πουλάει η Φαίη στις εκπομπές της. Ακόμη και όταν, όπως χθες, βγήκε με καυτό σορτσάκι κάνοντας τον Λιάγκα να της πει περιπαιχτικά ‘Φαίη, κάτι ξέχασες να βάλεις’.

Ή τουλάχιστον πάνε αρκετά χρόνια από τότε που ανοίγαμε την τηλεόραση για να δούμε πόσο καυτό ήταν το σορτσάκι της.

Από την άλλη όχι, δεν υπάρχουν ‘χίλιες δυο’ με τις δικές της αναλογίες. Γιατί η Φαίη διαθέτει de facto τα ωραιότερα πόδια της ελληνικής επικράτειας (σ.σ. πάντα εκτός μόντελινγκ).

Τόσο ψηλά και ‘τόσο όσο’ γραμωμένα που μοιάζουν φτιαγμένα για να διαφημίζουν καλσόν και να δοκιμάζουν Louboutin.

Και αναφέρομαι στα πόδια, γιατί δεν είναι ‘πρέπον’ να αναφερθώ σε οποιαδήποτε άλλο κομμάτι της. Όχι από φόβο στον σύζυγο, αλλά από σεβασμό σε μια γυναίκα που διαθέτει κυριολεκτικά χαρακτήρα διαμάντι.

Όπως χαρακτηριστικά μου είχε πει πρώην συνάδελφος, ο μόνος τρόπος να ξεχάσεις πόσο μακριά είναι όντως τα πόδια της Φαίης, είναι να την γνωρίσεις από κοντά. Γιατί τότε παθαίνεις πλάκα με τον ‘η χαρά της ζωής’ χαρακτήρα της.

 

Το ακόμη πιο εξωφρενικό (ειδικά αν είσαι γυναίκα) είναι ότι η Φαίη δεν έκανε ποτέ κάτι ιδιαίτερο ή ιδιαίτερα extreme για να αποκτήσει ή να  διατηρήσει αυτό το σουλούπι.

Απλά έτσι την έφτιαξε ο καλός Θεούλης.

Ο οποίος και  είναι πασιφανές ότι είναι Μακεδόνας, αφού η Σκορδά αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της συγκεκριμένης -ξεδιάντροπα ευλογημένης από την φύση- ‘ράτσας’ γυναικών. 

Ψηλή, επιβλητική, με ξανθό μαλλί και εκείνο το είδος βαριάς προφοράς που την κάνει να ακούγεται πέντε φορές πιο ‘προσιτή’. Ακόμη και αν στο σαλόνι της έχει κορνιζαρισμένα 18 1/2 πτυχία.

Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, σε αντίθεση με τις 9 στις 10 παρουσιάστριες εκεί έξω, τίποτα πάνω της (ή μέσα της, στον χαρακτήρα της) δεν είναι προσποιητό ή ψεύτικο.

Εκτός φυσικά από το ξανθό μαλλί. Αν και δεν μπορώ να την φανταστώ με τίποτα μελαχρινή.

Όπως δεν μπορώ να την φανταστώ με τίποτα να κάνει, στα 16 της, ρόλερ μπλέιντ σε ένα έρημο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Στο τέλος της ημέρας η Σκορδά είναι απλά μια ωραία γυναίκα που της αρέσει να τονίζει το δυνατό της σημείο (πόδια, ποπός) και να κάνει πλάκα με τα υπόλοιπα.

Αλλά ποτέ της δεν καταδέχτηκε να σκύψει για να πιάσει το φλιτζάνι με τον καφέ ή να κάνει γυμναστικές επιδείξεις για να μπουστάρει τα νούμερά της.

Της αρκεί να είναι ο εαυτός της. Και σε εμάς το ίδιο.

Ειδικά αν μας πει κάποιος που μπορούμε να κάνουμε κράτηση πρώτο τραπέζι πίστα για το επόμενο προγραμματισμένο μακροβούτι της ‘λαμπάδας’.

Ιδανικά παρέα με την Μενεγάκη. Γιατί το κορμί της Φαίης ενώνει. Δεν διχάζει.

Επίσης γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα πάθη σου με ανθρώπους που εκτιμούν τα ίδια πράγματα.