ΣΤΗΛΕΣ

Οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει το παιδί σου

Από το 'γιατί πεθαίνουμε' μέχρι 'γιατί κάθε μέρα σχολείο', κάθε απορία είναι εκεί για να απαντηθεί.

Τα παιδιά, ειδικά στην πρώιμη ηλικία, είναι μία δεξαμενή πραγμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν ερωτήσεις, ατάκες, κινήσεις, συμπεριφορές. Ποτέ δεν θα είσαι προετοιμασμένος ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα έρθει εκείνη η στιγμή. Οι ερωτήσεις για ένα παιδί της ηλικίας των 6.5 ετών είναι μία φυσιολογική αντίδραση. Η ανακάλυψη, η απορία, η πραγματικότητα πίσω από την ερώτηση, ενίοτε η σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Quiz: Ποιος Joker είσαι;

Ο Χοακίν Φίνιξ, ο Χιθ Λέτζερ ή κάποιος απ'τους παλιότερους;

Εμείς δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για το αν τελικά μας άρεσε ή δεν μας άρεσε η ταινία, στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι μας αρέσει ο Τζόκερ, ως η υπέρτατη ενσάρκωση του κομιξάδικου κακού.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί τα αμερικάνικα Late Night Shows είναι χειρότερα κι από τα δικά μας

Όχι άλλες απίθανες ιστορίες διασήμων στο YouTube.

Πριν από ενάμισι χρόνο είχα κάνει ένα σκληρό κατηγορώ απέναντι στα κανάλια, τα οποία προσπαθούσαν να κάνουν τον Λιάγκα και τον Κωστόπουλο αστείους, αντί να βάλει για παρουσιαστές κωμικούς που είναι ήδη αστείοι, όπως τον Μαθιουδάκη, τον Ζάμπρα, τον Ατζαράκη, τον Φισφή. Και γενικά οποιοσδήποτε υπάρχει σε λίστα stand up βραδιάς, θα έλεγε σίγουρα καλύτερα τα αστεία από τα δύο αυτά γεροντοπαλίκαρα της TV.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να φτάνει το παιδί σου λίγο πριν το θάνατο

Έμοιαζε γαστρεντερίτιδα. Ήταν εγκεφαλίτιδα. Απολογίσμος; Ένας μήνας στο Καραμανδάνειο Πάτρας.

Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για εκείνο το τιμημένο δευτερόλεπτο. Εκείνο μέσα στο οποίο η τύχη σταματά να σου χαμογελά και χάνεις (ή φθάνεις πολύ κοντά στο να χάσεις) τα πάντα. Κάτι που συνειδητοποίησα ένα χρόνο πριν όταν, λίγο μετά τα γενέθλιά της στα τέλη Ιουλίου, η 8χρονη κόρη μου ανέβασε ένα βράδυ 38 πυρετό (και ξέρασε μια φορά) ενώ βρισκόμασταν στο εξοχικό μας στην Ναύπακτο.

Διαβάστε περισσότερα

Στο Μάντσεστερ θα βρεις πια ξεπεσμένους Κόκκινους Διαβόλους

Ένας οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γράφει για το πόσο δύσκολο είναι να την υποστηρίζεις το έτος 2019.

Γενικά έχω έναν κανόνα που λέει ότι οι ομάδες που διαλέγεις από το εξωτερικό είναι πιο ενδεικτικές για τον χαρακτήρα σου σε σχέση με τις ομάδες εκείνες που υποστηρίζεις και προέρχονται από τη χώρα σου. Γιατί; Μα γιατί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γίνεσαι στα 5 σου για κάποιον τυχαίο συνήθως λόγο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά μόνος με το παιδί (και τους κολικούς)

Μετά από ένα έντονο στάδιο προετοιμασίας, ένας νέος πατέρας έζησε και το πρώτο του 'επίσημο' παιχνίδι.

Πριν περίπου 8 χρόνια σ' ένα μάθημα για drums που έκανα, ο δάσκαλος μου είχε πει: "δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο απ' το να παίζεις σωστά drums. Θα πρέπει και τα 4 άκρα σου να έχουν άψογη συνεργασία και το μυαλό να τα κατευθύνει/επιτηρεί κάθε δευτερόλεπτο". Πράγματι, στα 10 συνολικά μαθήματα που πήγα, κατάλαβα πως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και υπερπροσπάθεια. Θα πρέπει να προσέχεις κάθε λεπτομέρεια, να εκπαιδεύσεις όλα τα μέρη του σώματός σου να "συνεννοούνται" και να έχεις πολλές αντοχές-καλή φυσική κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

10 μέρες πριν γίνω πατέρας

Μερικές σκέψεις αλλά και αρκετή απουσία σκέψεων λίγες ημέρες πριν έρθει στον κόσμο ένα παιδί. Λογικά τριχωτό και μαυριδερό.

Μηδενική βαρύτητα. Ή τουλάχιστον αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι θα νιώθαμε σε μηδενική βαρύτητα. Όταν σκέφτομαι αυτό που έρχεται σε λίγες ημέρες νιώθω ότι κολυμπάω σε κενό. Όχι από εκείνα που πέφτεις χωρίς τελειωμό. Από εκείνα τα όμορφα κενά. Που τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, τίποτα δεν μπορεί να σε πληγώσει και τίποτα δεν θα σου στερήσει την ευτυχία που έρχεται από μακριά σαν ένα τεράστιο μαλλί της γριάς για να βουτήξεις μέσα του.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO