FATHERHOOD

Οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να σου κάνει το παιδί σου

Από το 'γιατί πεθαίνουμε' μέχρι 'γιατί κάθε μέρα σχολείο', κάθε απορία είναι εκεί για να απαντηθεί.

Τα παιδιά, ειδικά στην πρώιμη ηλικία, είναι μία δεξαμενή πραγμάτων. Αυτά περιλαμβάνουν ερωτήσεις, ατάκες, κινήσεις, συμπεριφορές. Ποτέ δεν θα είσαι προετοιμασμένος ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα έρθει εκείνη η στιγμή. Οι ερωτήσεις για ένα παιδί της ηλικίας των 6.5 ετών είναι μία φυσιολογική αντίδραση. Η ανακάλυψη, η απορία, η πραγματικότητα πίσω από την ερώτηση, ενίοτε η σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς είναι να φτάνει το παιδί σου λίγο πριν το θάνατο

Έμοιαζε γαστρεντερίτιδα. Ήταν εγκεφαλίτιδα. Απολογίσμος; Ένας μήνας στο Καραμανδάνειο Πάτρας.

Δεν είσαι ποτέ προετοιμασμένος για εκείνο το τιμημένο δευτερόλεπτο. Εκείνο μέσα στο οποίο η τύχη σταματά να σου χαμογελά και χάνεις (ή φθάνεις πολύ κοντά στο να χάσεις) τα πάντα. Κάτι που συνειδητοποίησα ένα χρόνο πριν όταν, λίγο μετά τα γενέθλιά της στα τέλη Ιουλίου, η 8χρονη κόρη μου ανέβασε ένα βράδυ 38 πυρετό (και ξέρασε μια φορά) ενώ βρισκόμασταν στο εξοχικό μας στην Ναύπακτο.

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη φορά μόνος με το παιδί (και τους κολικούς)

Μετά από ένα έντονο στάδιο προετοιμασίας, ένας νέος πατέρας έζησε και το πρώτο του 'επίσημο' παιχνίδι.

Πριν περίπου 8 χρόνια σ' ένα μάθημα για drums που έκανα, ο δάσκαλος μου είχε πει: "δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο απ' το να παίζεις σωστά drums. Θα πρέπει και τα 4 άκρα σου να έχουν άψογη συνεργασία και το μυαλό να τα κατευθύνει/επιτηρεί κάθε δευτερόλεπτο". Πράγματι, στα 10 συνολικά μαθήματα που πήγα, κατάλαβα πως χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και υπερπροσπάθεια. Θα πρέπει να προσέχεις κάθε λεπτομέρεια, να εκπαιδεύσεις όλα τα μέρη του σώματός σου να "συνεννοούνται" και να έχεις πολλές αντοχές-καλή φυσική κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα

10 μέρες πριν γίνω πατέρας

Μερικές σκέψεις αλλά και αρκετή απουσία σκέψεων λίγες ημέρες πριν έρθει στον κόσμο ένα παιδί. Λογικά τριχωτό και μαυριδερό.

Μηδενική βαρύτητα. Ή τουλάχιστον αυτό που έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι θα νιώθαμε σε μηδενική βαρύτητα. Όταν σκέφτομαι αυτό που έρχεται σε λίγες ημέρες νιώθω ότι κολυμπάω σε κενό. Όχι από εκείνα που πέφτεις χωρίς τελειωμό. Από εκείνα τα όμορφα κενά. Που τίποτα άλλο δεν έχει σημασία, τίποτα δεν μπορεί να σε πληγώσει και τίποτα δεν θα σου στερήσει την ευτυχία που έρχεται από μακριά σαν ένα τεράστιο μαλλί της γριάς για να βουτήξεις μέσα του.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν ο γιος μου έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Φιλέρης χαιρέτησε για δεύτερη φορά τον γιο του, που ταξιδεύει στην Ουαλία και περιγράφει πως είναι να σπουδάζει το παιδί σου στο εξωτερικό.

Πότε τον είχες αγκαλιά, πότε τον πήγες πρώτη φορά στο σχολικό για την πρώτη Δημοτικού (Μάνο μου) και πότε τον είδες να περνάει την έξοδο αριθμός τάδε για Μπρίστολ, ένας Θεός ξέρει. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ο Βασίλης ήταν πρωτάκι. Είχα γράψει αυτό. Δεν το πιστεύω, όταν το ξαναδιαβάζω. Χτυπάει πισώπλατα ο χρόνος, αλλά είναι κι ωραίο να μεγαλώνεις με το παιδί σου (με τα παιδιά σου, για την ακρίβεια, διότι ο Άγγελος που ακολουθεί, περνάει φέτος τη δοκιμασία των πανελληνίων, όλοι μαζί ευχηθείτε του καλή δύναμη).

Διαβάστε περισσότερα

Ήμουν εκεί όταν ο γιος μου πήγε πρώτη δημοτικού

Ένας μπαμπάς (τριών παιδιών) πέρασε την πόρτα του δημοτικού με τον πρωτότοκο. Το λες και ωρίμανση (για τον μπαμπά).

Τον θαυμάζω. Είναι ατρόμητος. Κάνει πατίνι σφαιρούκλα όπως λέει (σε αντίθεση με εμένα που δεν μπορώ ούτε να ισορροπήσω και γελάει πραγματικά από την ψυχή του με την περίπτωση μου), σκαρφαλώνει χωρίς δεύτερη σκέψη σε ό,τι μπορεί να τον κάνει να νιώσει σούπερ ήρωας ή χελωνονιντζάκι (σε αντίθεση με εμένα που προτιμώ τον καναπέ μου), δεν έχει την αίσθηση του φόβου σε όσα μπορεί να χειριστεί ή καταλάβει και όσα δεν γνωρίζει, ευχαρίστως να τα δοκιμάσει (σε σημείο που αναρωτιέμαι αν έχεις και 10% από το DNA μου).

Διαβάστε περισσότερα

Οι κόρες μου πάνε στο σχολείο με τρόλεϊ

Όλη η αλήθεια για τη δημοφιλία της τσάντας τρόλεϊ.

Έχω δύο κόρες. Η μεγάλη είναι 8 και σε λίγες μέρες ξεκινά την τρίτη δημοτικού και η μικρή 5 και πάει νηπιαγωγείο. Φέτος πήραν και οι δύο τσάντα τρόλεϊ. Αν είσαι γονιός, ξέρεις σίγουρα και εσύ την τρέλα που επικρατεί ανάμεσα στα παιδιά μας για την τσάντα τρόλεϊ. Αν δεν είσαι, και μπήκες από περιέργεια σε αυτό το άρθρο, θα στα πω όλα εγώ.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO