24MEDIA
ΚΑΡΙΕΡΑ

Τα κορίτσια του Think Pig θα κάνουν ό,τι θέλουν

Μιλήσαμε με τις δημιουργούς των πιο ειλικρινών -και πρωτότυπων- προϊόντων εκεί έξω.

Ειλικρινά τώρα. Εκεί που κάθεσαι στο γραφείο και τους σιχαίνεσαι όλους, έχεις νεύρα με τα πάντα και δεν θέλεις να μιλήσεις σε άνθρωπο, έχεις σκεφτεί ποτέ μια βαρετή σαχλαμάρα τύπου “θα κυνηγήσω το όνειρό μου κι ας είναι η φωτιά του που θα με κάψει;”. Όχι βέβαια. Όση ευγένεια και να υποκρίνεσαι, όλοι ξέρουμε ότι από μέσα σου ουρλιάζεις “ό,τι θέλω θα κάνω” και “άντε μου στο διάολο”.

Αφού αυτά σκέφτεσαι από μέσα σου, δεν είναι κρίμα οι κούπες, οι μπλούζες και τα σημειωματάριά σου να γράφουν ρομαντικές βλακείες που όχι μόνο δεν τις πιστεύεις αλλά σε εκνευρίζουν κιόλας; E λοιπόν, δύο φανταστικά κορίτσια, η Αθηνά και η Μαριλένα, σκέφτηκαν -περίπου- το ίδιο πράγμα, πήραν τις αγαπημένες -βγαλμένες από τη ζωή- ατάκες τους και τις χρησιμοποίησαν για να ντύσουν με αυτές κόμικ, κούπες, πιάτα, φωτιστικά και πάρα πολλά ακόμη όμορφα αντικείμενα, τα οποία φτιάχνουν στο εργαστήριό τους στην Ηλιούπολη και μπορείς να τα βρεις είτε κατευθείαν εκεί, είτε μέσω του δημιουργήματός τους, Think Pig.

Αφού χθες έφαγες όλα τα μπισκότα, γιατί να μην το γράφει η κούπα σου; Αφού νιώθεις ότι η ζωή σου κυλάει ανάμεσα σε ηλίθιους, γιατί να μην το γράφει η ατζέντα σου; Χάρη στο κόκκινο και το ροζ κορίτσι του Think Pig, όλα αυτά μπορείς να τα βρεις, για σένα, για τους γκρινιάρηδες φίλους και φίλες σου, για την κοπέλα σου ή τον κολλητό σου που έχει συνέχεια νεύρα. Εμείς, επισκεφτήκαμε την ‘πηγή’ όλων αυτών των μαγικών πραγμάτων για να γνωρίσουμε τα κορίτσια λίγο καλύτερα και να μας λύσουν τις απορίες, όσο ετοίμαζαν πυρετωδώς τις παραγγελίες.

24MEDIA

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson

Πώς γνωριστήκατε και τι κάνατε πριν;

Γνωριστήκαμε ένα πρωινό του Ιανουαρίου πριν από 4 χρόνια, όταν η Μαριλένα ήρθε να φωτογραφίσει την Αθηνά στο εργαστήριό της στην Ηλιούπολη. Η Μ. είναι φωτογράφος, έχει το spitishoot.com και φωτογραφίζει ανθρώπους στα σπίτια και τους χώρους τους. Η Α. είναι διακοσμήτρια και τότε έκανε κατασκευές και αναπαλαιώσεις επίπλων. Το εργαστήριο της Αθηνάς έγινε και παραμένει μέχρι σήμερα το εργαστήριο του Think Pig.

Πότε το σκεφτήκατε πρώτη φορά και ποια ήταν η διαδικασία μέχρι να περάσετε στην υλοποίηση;

Η ιδέα μας ήρθε την ημέρα της γνωριμίας κιόλας, μέσα από μια κουβέντα για τη διακόσμηση. Αποφασίσαμε ότι θα θέλαμε να φτιάχνουμε για το σπίτι μας όσα δεν μπορούμε να βρούμε στα μαγαζιά και είπαμε ‘βρε μήπως το κάνουμε;’. Ε και το κάναμε.

Γιατί Think Pig;

Από αγάπη στα γουρούνια, και από αποστροφή στα κλισέ μότο τύπου ‘Think Pink’ ή ‘Think Big’.

24MEDIA

Φτιάχνετε μόνες σας τα προϊόντα σας;

Ξεκινήσαμε έτσι, να φτιάχνουμε τα καδράκια, τις κούπες, τα πιάτα και τα φωτιστικά στο χέρι αλλά ευτυχώς πια τα περισσότερα τυπώνονται. Οπότε μας έχει μείνει το γραφιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο ωραίο, τα πιάτα και τα φωτιστικά που ακόμα γίνονται στο χέρι και τα χέρια μας χωρίς ευτυχώς τενοντίτιδα πλέον.

Ποια από τις δύο είναι το κόκκινο κορίτσι και ποια το ροζ; Πώς προέκυψε το κόμικ και οι ιστορίες του;

Το κόκκινο είναι η Α. και το ροζ η Μ. Σε μια δύσκολη περίοδο που ήμασταν και οι δυο χάλια και το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν να τα παρατήσουμε και να πάμε μόνιμες διακοπές στο Αμάλφι, η Μ. σκίτσαρε ένα λόφο με χρωματιστά σπιτάκια και δύο κοριτσάκια επάνω, δηλαδή εμάς. Και έτσι ξεκινήσαν όλα. Από μια στραβή φάση της ζωής μας προέκυψε όλο αυτό το γέλιο.

Τις ατάκες και τα μότο που χρησιμοποιείτε στις κούπες, από πού τις εμπνέεστε/βλέπετε;

Συνήθως πρώτα μας συμβαίνουν και στη συνέχεια γίνονται κόμικ. Επίσης βοηθάνε και οι φίλοι σε αυτό και όλος ο κόσμος γύρω μας. Αν έχεις λίγο τη διάθεση και απομονώσεις τη βλακεία που περιτριγυρίζει τις καταστάσεις, πάντα μένει κάτι για να γελάς στο τέλος.

24MEDIA

Ποια ατάκα εκφράζει περισσότερο την καθεμία σας;

Το ‘ΒΡΕΑΣΤΟΔΙΑΛΟΚΙΕΣΥ’ και τις δύο.

Ποια είναι η ατάκα και το προϊόν με τις περισσότερες παραγγελίες;

Μάλλον το Ό,ΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ’!

Ποια ατάκα αντιπροσωπεύει περισσότερο τις ζωές σας αυτή τη στιγμή;

Η ‘Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ’.

Πόσο συχνά το λέτε;

Τρεις φορές τη μέρα, μετά από κάθε γεύμα.

Σας λένε οι φίλοι σας ατάκες για να τις χρησιμοποιήσετε σε προϊόντα σας; Έχετε πάρει ατάκες που λένε άνθρωποι κοντά σας;

Εννοείται!

24MEDIA

Υπάρχει ατάκα που δεν μπήκε λόγω λογοκρισίας ή όλα επιτρέπονται;

Προσπαθούμε να μένουμε πιστές στη λογική που λέει ‘Βγάλ’ το από μέσα σου’, που σημαίνει να λέμε τα πράγματα όπως τα νιώθουμε. Ωστόσο, δεν έχουμε καμία διάθεση να στεναχωρήσουμε ή να φέρουμε σε δύσκολη θέση κανέναν. Μας έχει τύχει να απολογηθούμε για κάτι που έχουμε ανεβάσει και στεναχώρησε κάποιον που μοιράστηκε με ευγένεια μαζί μας την ενόχλησή του, μας έχει τύχει και να επιμείνουμε στη θέση μας, γιατί τα παράπονα που δεχτήκαμε είχαν μια απαίτηση που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη σάτιρα -γιατί αυτό κάνουμε τελικά, σάτιρα.

Ποια από τις δύο είναι η περισσότερο γκρινιάρα (ή καμία και η γκρίνια που υπάρχει στις κούπες είναι διαφημιστικό τρικ);

Και οι δυο είμαστε μάλλον το ίδιο γκρινιάρες, για διαφορετικά πράγματα η καθεμία.

24MEDIA

Με ποια κούπα θα νευριάζατε αν σας την έκαναν δώρο και ποια κούπα θα παίρνατε δώρο ή μία στην άλλη;

Δεν πολυσυμπαθούμε την ‘εγώ θα σ’ αγαπώ και μη σε νοιάζει’ γιατί μας φαίνεται λίγο γλυκανάλατη, οπότε αυτή είναι υποψήφια για να φέρει εκνευρισμό. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΔΩΡΟ Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΆΛΛΗ ΚΟΥΠΑ.

Ποια κούπα θα χαρίζατε στο Oneman;

Χμμμμμμμ… 1. όποια θα διαλέγατε 2. καμία. (σ.σ. τελικά μας άφησαν να διαλέξουμε, είναι καλές).

24MEDIA

Ποια κούπα θα χαρίζατε στον πρωθυπουργό, ποια στους πρώην σας και ποια στους γονείς σας;

Στον πρωθυπουργό σιγά μη χαρίζαμε κούπα, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Δεν χαρίζεις ποτέ κούπα στον πρώην, δεν ασχολείσαι, δεν υπάρχει λόγος. Για αυτό έγινε πρώην, αλλιώς θα ήταν ακόμα νυν. Στους γονείς μας όποια και να διαλέγαμε, σίγουρα κάποια άλλη θα τους φαινόταν καλύτερη.

Μελλοντικά σχέδια, προϊόντα και ατάκες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε; 

Για την ώρα  θέλουμε να βγάλουμε πετσέτες θαλάσσης άμεσα και έχουμε πολλή χαρά γι αυτό. Τις ατάκες ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ. Υπομονή και θα τα δείτε όλα!