ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΠ

Η αντιβίωση φράουλα ήταν ένας λόγος να χαίρεσαι που αρρώστησες

Μια ωδή στο μοναδικό φάρμακο που όταν το πίναμε δεν ξινίζαμε τη φάτσα μας σαν να είχαμε μόλις πιει σφηνάκι τεκίλα.

Δεν αρρωσταίνω πολύ συχνά κι αποφεύγω όσο μπορώ τα φάρμακα. Για να καταφύγω σε αυτή τη λύση, θα πρέπει να αισθάνομαι πραγματικά απαίσια, να μην μπορώ να σταθώ όρθιος, να είμαι μέσα στη μιζέρια και τη γκρίνια και -κυρίως- να είμαι ανυπόφορος για τους γύρω μου.

Διαβάστε περισσότερα

Δεν μπόρεσαν όλοι να συλλάβουν το έπος του Choco

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος γράφει για το σοκολατούχο γάλα των παιδικών, νεανικών, παντοτινών μας χρόνων.

Παιδικές αναμνήσεις. Ο πιο παράξενος λαβύρινθος που θα βρεις εκεί έξω. Χωρίς κανένα (προφανές) νόημα σε ότι αφορά την επιλογή των εικόνων, των αρωμάτων και των γεύσεων που μένουν για πάντα αποτυπωμένες σε ένα μυαλό. Ξυπνήστε λίγο τον Φρόιντ μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Διαβάστε περισσότερα

Όπου κι αν πάω, τα Haribo με πωρώνουν

Ένας δημοσιογράφος του Oneman εκφράζει την αδυναμία του προς τα αγαπημένα σε όλους μας ζελίνια.

Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Γκράχαμ Μπελ, ο Τόμας Έντισον και ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Επιστήμονες οι οποίοι με τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις τους άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και δικαίως αναγνωρίστηκαν και πλέον μαθαίνουμε γι’ αυτούς στο σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το Special One του πρωινού

Ένας δημοσιογράφος εκφράζει την αγνή ανιδιοτελή αγάπη του για αυτή τη μαγεία που προσφέρει ο Γρηγόρης.

Στα 14 μου, πρωινό σήμαινε ένα ποτήρι γάλα άντε και ένα τοστ. Στα 21 μου, πρωινό ήταν ένα κρουασάν σοκολάτας και ένας νες από το κυλικείο του Πανεπιστημίου. Στα 27 δεν έτρωγα απολύτως τίποτα, όχι από κάποια Σπαρτιάτικη πειθαρχία αλλά γιατί απλά δεν έτρωγα τίποτα. Πλέον, στα 31 μου αντιμετωπίζω το πρωινό όπως κάθε άλλο γεύμα της ημέρας. Ως κάτι που οφείλει να είναι απολαυστικό και να απαντήσει στην ανάγκη που έχω εκείνη την ώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Εμπρός, Mars!

Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε τη σοκολάτα που έκανε το παιχνίδι τόσο κατάφωρα άδικο για τις υπόλοιπες σοκολάτες.

Δεν είναι και κανένα μυστικό ότι αν είχα την επιλογή και αν το ζάχαρο συμφωνούσε μαζί μου, θα μπορούσα να τρώω μόνο γλυκά μέχρι να αποδημήσω εις τόπον χλοερό, ζωή σ' εσάς και τα λοιπά. Πριν 'διαβάσω' την τάση μου να εξαφανίζω από το ψυγείο εκλεράκια και λοιπά γλυκά ζαχαροπλαστείου (εξαιρούνται τα πολύ σιροπιαστά), η Mars είχε δείξει το δρόμο.

Διαβάστε περισσότερα

Το αγαπημένο μας ψάρι ήταν πάντα το Captain Iglo

Κακά τα ψέματα. Αν δεν υπήρχαν οι ψαροκροκέτες Captain Iglo, δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι το ψάρι είναι κάτι που τρώγεται.

Μια τυπική μέρα μετά το σχολείο στο δημοτικό πήγαινε κάπως έτσι: Εγώ να ταλαιπωρώ την μπασκέτα στην αυλή της γιαγιάς  μου με σουτ από το πιο μακρινό σημείο που μπορούσες να σουτάρεις σε μια αυλή και η μάνα μου να με κυνηγάει να φάω. Τις μέρες που είχαμε ψάρι την ανάγκαζα να σουτάρει έξω από το σπίτι. Αν το έβαζε, δεχόμουν να φάω. Σιγά μην το έβαζε.

Διαβάστε περισσότερα

Στο δικό σου κάνει μπλουμ, στο δικό μου Choco Bloom

Ένα παρατεταμένο χειροκρότημα για το μπισκότο που δίνει άλλο νόημα στη στήλη 'Κάτι Λίγο Πιο Ποπ'.

Το ΣΤ1 στο 11ο Δημοτικό Ηλιούπολης είχε δύο πόρτες. Μετά από μελέτες και πειράματα μηνών, ο διπλανός μου κι εγώ είχαμε καταλήξει ότι η κόκκινη πόρτα οδηγεί περίπου δυόμισι δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στο κυλικείο συγκριτικά με την μπλε. Η ουσία, βέβαια, δεν ήταν να βγούμε και οι δύο από την κόκκινη για να τρέξουμε πρώτοι στο κυλικείο. Το πλάνο μας ήταν βαθύ.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO