PUBLI

Λίγη άνεση πριν βγεις στον αέρα

Όταν η πίεση του χρόνου και της επικείμενης στιγμής στον αέρα κυριαρχούν, ένας καναπές μπορεί να ξεκουράσει και το μάτι, εκτός από το σώμα.

“Για να εκτιμήσεις κάτι που έχεις, πρέπει κάποια στιγμή να σου έλειπε ή να μην το είχες”, λέει στο περίπου μια πάνσοφη λαϊκή ρήση, η οποία είναι η τέλεια βάση για να περιγράψουμε τη ζωή έξω από το στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7 προ και μετά την άφιξη του φοβερού καναπέ από τα Έπιπλα Verras.

Θα μπορούσαν να γραφτούν χιλιάδες ωδές στο θεσμό του καναπέ. Για να είμαστε ειλικρινείς, θα έπρεπε να έχουν γραφτεί ήδη. Ο καναπές στη συλλογική μας συνείδηση είναι πολλά περισσότερα από απλά ένα (προφανώς κομβικής σημασίας) έπιπλο του σαλονιού μας.

Ο καναπές είναι κυρίως όλα αυτά με τα οποία τον έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας:

– το ομαδικό άραγμα με τους κολλητούς για να δούμε ποδόσφαιρο ή στην πραγματικότητα, για να αναλύσουμε ό,τι (ΜΑ Ο,ΤΙ) υπέπεσε στην αντίληψή μας τις προηγούμενες μέρες

– το ατομικό άραγμα για να δούμε όντως μια ταινία ή τη σειρά που καταβροχθίζουμε αυτόν τον καιρό

– μια τέλεια εναλλακτική όταν έχουμε πολλούς καλεσμένους και τα κρεβάτια του σπιτιού είναι όλα πιασμένα

Σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό με ασταμάτητη δράση και συνεχή ροή παραγωγών και καλεσμένων, η ύπαρξη ενός καναπέ είναι μια μικρή όαση από μόνη της. Εξάλλου, το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε ο καναπές από τα έπιπλα Verras, δηλαδή στην είσοδο των στούντιο των ραδιοφώνων Sport24 Radio (103.3) και Ραδιόφωνο 24/7 (88.6), δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Το πριν έχει χαώδη διαφορά από το μετά.

Αναμφισβήτητα, ο καναπές είναι πολύ ευρύχωρος και υπερβολικά άνετος. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραγωγοί εκπομπών, αλλά και καλεσμένοι τους πρότειναν -μεταξύ σοβαρού κι αστείου- να παραμείνουν για λίγο ακόμα πάνω του, αντί να μπουν στο στούντιο και να βγουν στον αέρα. Πέρα όμως από τις φυσικές ανέσεις που προσφέρει, αποτελεί και σημαντική ψυχολογική ανάσα. Σου επιτρέπει, παρότι βρίσκεσαι στον χώρο εργασίας σου και μάλιστα σε συνθήκες πίεσης χρόνου τις περισσότερες φορές, να νιώθεις και λίγο σαν στο σπίτι σου, ζεστά και οικεία.

Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό συνέβη πριν λίγες εβδομάδες όταν ένας καλεσμένος της εκπομπής Rec εμφανίστηκε στο Ραδιόφωνο 24/7 μαζί με τη μητέρα του, την οποία δεν ήθελε εντός του στούντιο, κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης. Η γλυκύτατη μαμά του καλεσμένου προτίμησε έτσι κι αλλιώς να καθίσει στον καναπέ μέχρι να τελειώσει η ηχογράφηση και να διαβάσει με την ησυχία της μια εφημερίδα.

Επιπλέον, η εικόνα ενός άνετου καναπέ κάνει κάθε φιλοξενούμενο στο ραδιόφωνο να νιώσει αμέσως ότι βρίσκεται σε φιλικό περιβάλλον. Όπως άλλωστε έχει καταγραφεί από άλλο ένα ρητό ανώνυμου, “αν θες οι καλεσμένοι σου να νιώσουν καλά, κάλεσέ τους να καθίσουν στον καναπέ όπως και όσο θέλουν”.

Τον καναπέ από τα έπιπλα Verras έχουν τιμήσει πολλοί και ιδιαίτερα δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Στέφανος Κορκολής, ο Νίκος Κουρής, η Ελένη Ράντου, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Τάσος Μπουλμέτης.

Περισσότερο απ’ όλους όμως, τον έχουν εκτιμήσει οι παραγωγοί των ραδιοφώνων της 24Media, για τον απλούστερο λόγο απ’ όλους. Για το προνόμιο που τους δίνει για λίγη άνεση πριν βγουν στον αέρα. Προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι μερικοί παραγωγοί έχουν ζητήσει να μεταφερθεί ο καναπές εντός του στούντιο. Οι φήμες ελέγχονται και θα επανέλθουμε σύντομα με τα νεότερα από την έρευνα.