AP IMAGES
RULES

Οι 30 κανόνες της Black Friday

Όσο ψωνίζεις εμείς καταγράφουμε, χωρίς εκπτώσεις.

Έφτασε πάλι αυτή η εποχή του χρόνου που η τηλεόραση γεμίζει με διαφημίσεις για προσφορές, τα καταστήματα ανοίγουν νωρίτερα κι εσύ προσπαθείς να τα βάλεις όλα αυτά σε μία τάξη, μήπως και βρεις μια προσφορά που όντως σε συμφέρει για κάτι που πραγματικά χρειάζεσαι.

Ψυχραιμία, εβδομάδα Black Friday είναι, θα περάσει. Μέχρι τότε και όσο περιμένεις σε κάποια ουρά, καταγράφουμε τους βασικούς κανόνες, χωρίς εκπτώσεις.

Εννοείται πως δεν την είχαμε και στο χωριό μας. Ούτε, όμως, το φρέντο καπουτσίνο είχαμε. Μπορείς να φανταστείς, πλέον, να ζεις χωρίς αυτόν;

Η πρώτη νίκη είναι για το πιο εταιρεία έχει την καλύτερη τηλεοπτική ή ιντερνετική διαφήμιση. Οι προσφορές, μεταξύ μας, έπονται.

Κάθε χρόνο η Black Friday κρατάει παραπάνω. Φέτος, φτάσαμε αισίως στην μια εβδομάδα. Άντε με το καλό να γίνει ‘πίσσα’ ολόκληρος ο μήνας.

Ναι αλλά στις Η.ΠΑ την κάνουν καλύτερα

Απ’ τις λίγες αμερικανιές που δεν χαλάει κανέναν. Σε αντίθεση με το Halloween.

Όσο πιο ακριβό το προϊόν, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση. Αλλά, ρε φίλε, αν τα είχα έτσι και αλλιώς τα εννιά χιλιάρικα για την 82άρα τηλεόραση, σιγά που θα περίμενα την συγκεκριμένη Παρασκευή.

Η Black Friday είναι όπως οι πανελλήνιες. Φυσικά και έχεις το δικαίωμα να πας αδιάβαστος. Αλλά μετά μην παραπονιέσαι ότι πέρασες στο ΤΕΙ Κομμωτικής στο Καστελόριζο.

Η μεγαλύτερη παγίδα της Black Friday είναι ό,τι βλέποντας όλες αυτές τις προσφορές, καταλήγεις να αγοράζεις πράγματα που πραγματικά δεν χρειάζεσαι.

Κάνε τις αγορές σου online. Στο 2019 είμαστε, γιατί να τρέχεις αγκαλιά με τις κούτες, όταν μπορείς κύριος να τα αγοράσεις από το σαλόνι σου;

Black Friday = Σχεδόν αποκλειστικά αγορές τεχνολογικών προϊόντων (για κάποιον λόγο).

Στην Black Friday δεν υπάρχουν μόνο προσφορές στα κινητά και στις τηλεοράσεις. Σκέψου έξυπνα.

Αν είσαι παραδοσιακός και θες να πας στο μαγαζί για τις αγορές σου, απόφυγε τις ώρες που ανοίγει και κλείνει. Σε κάποια άκυρη ώρα στο ενδιάμεσο της ημέρας, θα είσαι άνετος (όσο γίνεται δηλαδή).

”Μαύρη Παρασκευή” είναι καταρχήν, εκείνη που συμβαίνει στις 13 του μήνα και ο Τζέισον δείχνει το αληθινό του πρόσωπο

Σεβόμαστε τους υπαλλήλους των καταστημάτων, για το σωματικό/διανοητικό βασανιστήριο που θα υποστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας από τους υπερ-απαιτητικούς πελάτες. ‘Χτίζουμε’ μια σχέση ευγένειας μαζί τους. Δεν θα ήθελες να είσαι στη θέση τους.

Κρίνουμε σιωπηλά όσους κάνουν επίδειξη γυπαετισμού/καμάκι σε πωλήτριες/ταμίες (Ναι υπάρχουν). Δεν θα σου δώσει το τηλέφωνο της, ξεπέρασε το και προχώρα. 

Δεν ζητάμε ‘μια καλύτερη τιμούλα’ στο ταμείο. Αυτή είναι η έκπτωση, δεν έχει άλλη, deal with it.

H Black Friday δεν είναι υποχρέωση. Αν δεν θες δεν ψωνίζεις

Άμα το βρήκες πιο φθηνά άλλου, απλά πήγαινε ‘αλλού’ , μη ζαλίζεις άλλο τον πωλητή και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Θα έπρεπε μουσικά να της ταιριάζει το ‘Friday i`m in Love’ των Cure, αλλά μάλλον πάει καλύτερα με το ‘Friday’ της Rebecca Black.

Υπάρχει και η ‘Cyber Monday’ για σένα που δεν αντέχεις να περιμένεις στις -ατέλειωτες- ουρές

Ας ξεκαθαρίσουμε ότι στην Ελλάδα δεν υφίσταται Black Friday, αλλά πρόκειται για ακόμα μία μέρα εκπτώσεων.

Ναι, υπάρχουν καλύτερες προσφορές από την Black Friday, μη μας πρήζεις.

Πήγα εφορία και ρώτησα για Black Friday. Θα σας ειδοποιήσουμε.

Black Friday τέλος του μήνα, με άδειο πορτοφόλι; Ήρεμα ρωτάω.

Black Friday σε σουβλάκια. Ούτε ένας

Οι προσφορές είναι περίπου οι ίδιες με τις εκπτώσεις του πρώτου δεκαπενθήμερου του Νοεμβρίου.

Προς το παρόν δεν έχει ποδοπατηθεί κανείς.

Λόγω του ‘Black’ πάντα μερικοί θα την μπερδεύουν με εκείνη τη μέρα που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα. Αλλά όχι. Αυτή λέγεται ‘Λευκή Νύχτα’.

Πάντα θα κάνουν το λάθος αντί να συγκρίνουν τις τιμές πριν και κατά τη διάρκεια του ‘Black Friday’ στο ίδιο μαγαζί, να τις συγκρίνουν με τιμές από διαδικτυακές σελίδες όπως το skroutz.gr, όπου σχεδόν πάντα όλα τα βρίσκεις πιο φθηνά.

Καχυποψία, καχυποψία, σε κάθε σου βήμα μέσα ή εκτός τους μαγαζιού, καχυποψία.