ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Σταυρακούδης μπορεί να δραπετεύσει από οποιοδήποτε κλειδωμένο δωμάτιο

Μετά από πολλά χρόνια στην τηλεόραση και το θέατρο, ο γνωστός ηθοποιός και δημοσιογράφος κάνει την πρεμιέρα του στο ερωτηματολόγιο του παραλόγου.

Αν είσαι από αυτούς που αναζητούν λογαριασμούς στο Instagram με ιδιαίτερες φωτογραφίες (και δεν είναι ώρα να συζητήσουμε, ποιες άλλες φυλές χρηστών Instagram υπάρχουν), αυτός του Νίκου Σταυρακούδη (nsstavrakoudis_) είναι must.

Αυτήν την περίοδο, είναι σε πρόβες για το έργο ‘Φιλουμένα Μαρτουράνο’, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο θέατρο ‘Διάνα’, με τους Ελένη Ράντου, Γιάννη Βούρο, Βίλμα Τσακίρη, Κατερίνα Γερονικολού και πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες.

Παράλληλα, διασκευάζει με τη… συνέταιρο του στα ‘εγκλήματα’, Σάρα Γανωτή, το ‘Les Diaboliques’ του Henri-Georges Clouzot, για το θέατρο. Θα το δείτε στο ‘Καρέζη’, τον Ιανουάριο, με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Καβογιάννη και Καίτη Κωσταντίνου, σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαριά. Γενικά, ο Νίκος δεν ξέρει πώς είναι να κάνεις μόνο ένα πράγμα. Γενικά, ο Νίκος δεν είναι από τους ανθρώπους που γυρίζουν το κεφάλι από την άλλη. Και φυσικά, δεν μπορούσαμε να χάσουμε την ευκαιρία που είχαμε να τον υποβάλουμε στο ‘Ερωτηματολόγιο του Ουστ’.

Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα πάνω σου (ένα στοιχείο, μια συνήθεια, οτιδήποτε) ποιο θα ήταν και γιατί

“Αυτό που θα ήθελα να αλλάξω επάνω μου είναι σίγουρα η παρόρμηση… ίσως είναι η επίμονη αντίσταση μου στην δήθεν ενηλικίωση αλλά σε βάζει σε μπελάδες, η αγάπη μου για την κόκα κόλα… βάζει κιλά και η κακή μου συνήθεια να εμπιστεύομαι ακόμη τους ανθρώπους!”.

Ποια ήταν η τελευταία παράσταση που σε έκανε να κλάψεις;

“Ήταν ‘Η γυναίκα της Πάτρας’ του Γιώργου Χρονά με την Ελένη Κοκκίδου, σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου. Σε μια φάση υπαρξιακής κρίσης μου την είδα και κατάλαβα πως δεν θα μπορούσα να κάνω άλλη δουλειά από αυτή που κάνω”.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία και γιατί ‘μίλησε’ στη ψυχή σου περισσότερο από κάθε άλλη;

“Το ‘Only Lovers Left Alive’ του Jim Jarmusch. Για τη διάσταση που δίνει στον έρωτα. Ο έρωτας σε έναν αγώνα δρόμου ανά τους αιώνες ως βαμπίρ… σε κάνει να τον πιστέψεις ξανά!”.

Φαντάσου ότι είσαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Πώς θα βγεις από αυτό;

“Αν δεν έχει πόρτα η παράθυρο, σίγουρα με τη φαντασία μου!”.

Ολοκλήρωσε την πρόταση: “Εύχομαι να είχα κάποιον με τον οποίον θα μπορούσα να μοιραστώ…”

“Τους φόβους μου και τις πιο κρυφές μου σκέψεις, χωρίς κριτική”.

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα τύπωνες αν αποκτούσες 3D printer (τρισδιάστατο εκτυπωτή);

“Την πάρτη μου! Το ρωτάς;”.

Αν ο άνθρωπος είναι η εξέλιξη του πιθήκου, γιατί υπάρχουν ακόμα πίθηκοι;

“Γιατί ακόμη δεν γίναμε άνθρωποι. Η διαφορά είναι πως κατεβήκαμε από τα δέντρα και μένουμε σε μεζονέτες. Βοηθάει και η αποτρίχωση και μια ξένη γλώσσα…”.

Αν ρωτούσαμε τη μητέρα σου, ποια θα μας έλεγε πως είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;

“Η ανυπομονησία μου”.

Όταν δεν είσαι καλά, θες να σε αφήνουν στην ησυχία σου ή έχεις ανάγκη κάποιον να σου φτιάξει τη διάθεση;

“Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάνουν τον εμετό τους στον άλλον. Κλείνομαι στον κόσμο μου, παλεύω με τα σκοτάδια μου και αν σκάσει από κάπου ο ήλιος, αρχίζω τις αγκαλιές και τα γέλια με τους ανθρώπους μου”.

Aν ήσουν στρουμφάκι, ποιο θα ήσουν; Και γιατί;

“Ο χουζούρης χαλαράααααααααα”.

10+1: Από το 1 έως το 10, τι βαθμό θα μου έβαζες ως

“Θα σου βάλω ένα εννιά για να μείνεις τίμια!”.

Σε ευχαριστώ πολύ.