ΚΟΥΙΖ

Βρες το τραγούδι του Θάνου Μικρούτσικου από έναν και μόνο στίχο

Από ποιο τραγούδι έρχεται το "πώς να δεθεί η μεσόγειος με σκοινιά";

Κανένα απ' τα τραγούδια που ακολουθεί δεν είναι σε στίχους του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά είναι τόσο συνυφασμένoi με τη μουσική του, που πραγματικά μοιάζουν σαν να έχουν βγει κατευθείαν απ' το μυαλό του. Είτε μιλάμε για τον Άλκη Αλκαίο είτε μιλάμε για την ποίηση του Καββαδία.

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισε την αγαπημένη σου κακοκαιρία

Τον 'Ηφαιστίωνα', τη 'Ζηνοβία' ή κάποιον άλλον τυφώνα θα ήθελες να ζεις ξανά και ξανά;

Είναι υπέροχη αυτή η νέα αμερικανιά να βαφτίζουμε τους τυφώνες και τους κυκλώνες με ονόματα αντρών/γυνακών και είναι ακόμα πιο υπέροχο ότι το πήγαμε ένα ελληνικό βήμα παραπέρα και τα διαλέγουμε κατευθείαν από την αρχαιότητα. Χωρίς κανένα κριτήριο.

Διαβάστε περισσότερα

Quiz: Πόσο καλά θυμάσαι τη δεκαετία που αποχαιρετάμε;

Θάνατοι σημαντικών προσωπικοτήτων, εκλογές, πόλεμοι και Νetflix.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η δεκαετία που περάσαμε ήταν μια δεκαετία γεμάτη. Και όταν λέμε γεμάτη, εννοούμε σε κάθε τομέα. Ειδικά κάπου εκεί στο μέσο της συνέβησαν πράγματα που μάλλον θα αποτελέσουν τον σκελετό των εξελίξεων για τις επόμενες δεκαετίες.

Διαβάστε περισσότερα

Σου δίνουμε τη λέξη, βρίσκεις αν είναι ελληνικής ή ξένης ετυμολογίας;

Πόσο καλά ξέρεις την ετυμολογία 10 καθημερινών λέξεων.

Οκ, ξεφεύγουμε λίγο για ακόμα μια φορά από το γεγονός ότι κάθε λέξη που ομιλεί κάθε λαός εκεί έξω έχει ρίζα από τα ελληνικά. Ξεφεύγουμε λίγο βρε αδερφέ και πάμε σε πιο επιστημονικά μονοπάτια. Έτσι, για να γίνει το κουίζ. Αν ήταν όλα ελληνικά, θα είχε οποιοδήποτε νόημα.

Διαβάστε περισσότερα

12 μαθήματα ζωής που σου δίδαξε ο Harry Potter

"Ο χρόνος δεν θα πάει πιο αργά, όταν κάτι δυσάρεστο βρίσκεται μπροστά σου".

Έχουν περάσει 22 χρόνια από τη μέρα που ο Harry Potter πρωτοεμφανίστηκε στα βιβλιοπωλεία, προσθέτοντας άπειρα μηδενικά στον λογαριασμό της άσημης μέχρι τότε J.K Rowling. Τώρα, επτά βιβλία μετά και σχεδόν δέκα χρόνια μετά το τελευταίο της σειράς, ο μαγικός της κόσμος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ποπ κουλτούρα. Για τα παιδιά μάλιστα, που μεγάλωσαν διαβάζοντας ή βλέποντας τις ταινίες, αποτελεί κάτι πιο βαθύ, καθώς μέσα σ' αυτόν τον κόσμο βρήκαν κάποια απ' τα πρώτα αποφθέγματα που τους χτύπησαν στο μυαλό.

Διαβάστε περισσότερα

Σου δίνουμε τη φωτογραφία, βρίσκεις ποιος hip hop μύθος είναι;

Αν ξέρεις μόνο από ελληνικό hip hop, καλύτερα να μην παίξεις αυτό το κουίζ.

Τα πρώτα βήματα, τα πολιτικά 80s, η golden age των '90s, τα 00s και τα '10s που κυριάρχησε, όλες οι περίοδοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το κουίζ σχετικά με το φαινόμενο hip hop.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεχωρίζεις τα αληθινά τηλεφωνήματα στην εκπομπή της Καινούργιου από τα ψεύτικα;

Η πεθερά που έχει παιδί με τον γαμπρό της και η νύφη που τα έχει με τον κουμπάρο.

Καλά, δεν ξέρω αν είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι έστω και ένα τηλεφώνημα στην εκπομπή 'Ευτυχείτε!' (wtf) είναι αληθινό, αλλά αν είσαι απ' αυτούς, μπράβο. Πιστεύεις στους ανθρώπους, βλέπεις στον καθένα το καλό μέσα του και τίποτα άλλο.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO