BBL, WBU, FTS: Έχεις ιδέα τι σημαίνουν; Αν όχι, ρώτα το γιο σου

Τέσταρε τις γνώσεις σου πάνω στα πιο γνωστά ακρωνύμια του Ίντερνετ.
SHARES

Όσο καλά και να γνωρίζεις έναν άνθρωπο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς χρησιμοποιεί το Ίντερνετ. Ακόμα κι αν την ώρα που είναι online, μέσω οποιασδήποτε συσκευής, βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο, δεν μπορείς να ξέρεις αν γράφει ένα κείμενο, συμμετέχει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Football Manager ή κλείνει μια συμφωνία για να πουλήσει το δεξί του νεφρό στη Νικαράγουα. Δυστυχώς, από τη φράση 'όσο καλά και να γνωρίζεις έναν άνθρωπο', δεν αποκλείεται το παιδί σου.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των παιδιών ηλικίας 10-16 ετών στην Ελλάδα έχει καθημερινή πρόσβαση στο Ίντερνετ. Τι κάνουν, όμως, τα παιδιά online; Προφανώς και δεν βλέπουν μόνο ταινίες ή μαθαίνουν μόνο τα νέα της αγαπημένης τους ομάδας.

Είναι πολύ πιθανό την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσεις το pc σου να βρεις στο ιντερνετικό ιστορικό σου μια σειρά από ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Ιστοσελίδες, τις οποίες αν δεν έχεις επισκεφθεί εσύ, θα εύχεσαι να τις έχει δει η γυναίκα σου. Γιατί αν δεν της έχει δει ούτε η γυναίκα σου, τότε θα τις έχει δει το παιδί σου.

Κοίτα. Αν το ξανασκεφτείς δεν είναι τόσο παράλογο. Τα παιδιά ηλικίας 9-16 μπαίνουν συχνά σε τέτοια sites -κι εσύ στην ηλικία τους το ίδιο θα έκανες- προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τόσο το δικό τους όσο και του άλλου φύλου. Το θέμα είναι πώς μπορείς να προστατέψεις την online δραστηριότητα του παιδιού σου, ώστε από το Ίντερνετ να παίρνει πληροφορίες που το βοηθούν και δεν το βλάπτουν.

Κάπου εκεί έρχεται το Kids@Safety, η νέα καμπάνια της WIND, η οποία στοχεύει στην εκπαίδευση του γονέα, ώστε να προστατεύσει το παιδί του από ιντερνετικές κακοτοπιές. Μέσω της καμπάνιας η WIND δίνει διάφορες συμβουλές στους γονείς για ένα θέμα ταμπού. Συμβουλές που έχουν να κάνουν με θέματα όπως τα όρια που πρέπει να τίθενται σε ένα παιδί σχετικά με τη χρήση του Ίντερνετ ή την παρακολούθηση ενδεχόμενων αλλαγών στη συμπεριφορά του.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσεις αν ξέρεις τι κάνει το παιδί σου online, είναι να μάθεις τον τρόπο που επικοινωνεί με τους ψηφιακούς του φίλους. Τη γλώσσα δηλαδή που χρησιμοποιεί. Για να σε βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε το παρακάτω κουίζ με μια σειρά από ακρωνύμια που είναι πολύ διαδεδομένα μεταξύ των εφήβων στο Ίντερνετ.

Αν δεν τα πας καλά, μην αγχωθείς. Απλώς σκέψου πως ίσως δεν έχεις πλέον καλή επαφή με το τι κάνει το παιδί σου online και ότι έχει έρθει η ώρα να το προστατέψεις λίγο περισσότερο. Το Kids@Safety θα σου δείξει τον τρόπο.

Share
 

24Media Network

Όλοι αθώοι, μόνος ένοχος ο Τσακογιάννης!

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αθώωση των Μπέου, Μπάκου, Μποροβήλου, Κομπότη κι όσους κατηγορούνταν για παθητική ή ενεργητική δωροδοκία. Μόνος ένοχος ο Τσακογιάννης.

Στο μέγα συνοικιακό ντέρμπι Σπόρτιγκ-Δάφνη

Τη σεζόν 1992-93, η ομάδα του Σπόρτιγκ φιλοξενούσε τη Δάφνη σε ένα από τα πιο καυτά συνοικιακά ντέρμπι της Αθήνας για την Α1. Ο Σταύρος Καραϊνδρος ήταν μέσα, αν και στο τέλος προτιμούσε να είναι έξω (και γρήγορα).

Για κάτι άλλο "καίγεται" ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει να ξαναδεί το Σάββατο (19/1, 17:15) στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ το έργο που είχε δει σε Πηγάδια και "Γεντί Κουλέ" απέναντι σε Ξάνθη κι ΟΦΗ αντίστοιχα.

 

Σινεμά

10 φορές που ο Christian Bale ισοπέδωσε την υγεία του για ρόλο

Συγκεντρώσαμε τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει ο Christian Bale για τους ρόλους του. Αυτές που έχει εδώ και χρόνια υποσχεθεί στον εαυτό του να σταματήσει.

PROMO
Social Man